Το γλυκό ‘ηφαίστειο’ της Σαντορίνης εκρήγνυται στο πιάτο σου
- 11 ΟΚΤ 2020
Το συγκεκριμένο γλυκό, το οποίο βρίσκεται εδώ και κάποιο διάστημα στο μενού του εστιατορίου, έχει ξετρελάνει Έλληνες και ξένους τουρίστες. Κυρίως λόγω του σχήματός του, που θυμίζει το ηφαίστειο του νησιού, αλλά και της ‘έκρηξης’, που βλέπουν να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους οι πελάτες που το παραγγέλνουν.
Ο εμπνευστής της ιδέας, ο σεφ Kacorri, έχει εργαστεί στο παρελθόν σε εστιατόρια με αστέρια Michelin και όπως δήλωσε σε συνέντευξή του παρουσιάζοντας το γλυκό, ήθελε να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό, το οποίο να ‘διαφημίζει’ με τον καλύτερο τρόπο το νησί.
Όσον αφορά το ‘γλυκό ηφαίστειο’, πρόκειται ουσιαστικά για μια ‘πειραγμένη’ πάβλοβα. Στο εσωτερικό της έχει παγωτό βανίλιας, το οποίο φτιάχνεται με καμένο γάλα, σορμπέ φράουλας και ξηρό πάγο. Το εξωτερικό περίβλημα του ηφαιστείου αποτελείται από μαρέγκα, ενώ όταν σερβίρεται πέφτει στην κορυφή ζεστό σιρόπι από κόκκινα φρούτα, προκαλώντας αυτή την εντυπωσιακή αντίδραση με τον ξηρό πάγο, ο οποίος αρχίζει να ‘καπνίζει’. Σαν να γίνεται μια έκρηξη στο πιάτο σου.
Για να το φάει κανείς, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει μερικά λεπτά για να εξατμιστεί ολόκληρος ο πάγος. Σε αυτό το χρόνο μπορεί να βγάλει το κινητό του και να το τραβήξει μερικές φωτογραφίες ή videos, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται ‘must’ με το συγκεκριμένο γλυκό.
Μαζί με το γλυκό, το εστιατόριο δίνει και μια μοναδική καρτ-ποστάλ του ηφαιστείου, η οποία αναγράφει τον αριθμό σειράς και πώλησης του γλυκού. Μέχρι σήμερα έχουν παρασκευαστεί πάνω από 1400 γλυκά ηφαίστεια από το ‘La Colline’, ενώ για όποιον αναρωτιέται η τιμή του γλυκού είναι στα 22 ευρώ.