Chabichou-courchevel.com
MASTERCHEF

Το κρυμμένο εστιατόριο του Stéphane Buron δεν είναι για όλους

Το διάσημο εστιατόριο του Γάλλου σεφ που βρέθηκε ως guest κριτής στο ελληνικό MasterChef είναι η κορυφή της γαλλικής γαστρονομίας.
Στο πρόσφατο επεισόδιο του Master Chef η γαλλική κουζίνα πρωταγωνίστησε. Μπορεί γενικά να είδαμε ένα από τα πιο βαρετά επεισόδια της σεζόν, αλλά το ριάλιτι μαγειρικής μας σύστησε και έναν από τους καλύτερους σεφ παγκοσμίως, τον Γάλλο Stéphane Buron.

Έχοντας στην κατοχή δύο αστέρια Michelin, o Stéphane θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της γαλλικής κουζίνας. Παρόλα αυτά, η Μάρλεν δεν δίστασε να του παρουσιάσει μια Κις Μαρλέν. ΟΚ, προχωράμε.

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια ο εκλεκτός αυτός σεφ έχει επιλέξει να βρίσκεται σε μια τοποθεσία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και του λαμπερού lifestyle.

Για την ακρίβεια έχει επιλέξει να βρίσκεται στην κουζίνα του εστιατορίου του ξενοδοχείου ‘Le Chabichou’, το οποίο βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις.

Το πεντάστερο αυτό ξενοδοχείο άνοιξε το 1850, ενώ διαθέτει σουίτες και spa με θέα το χιονισμένο τοπίο των Άλπεων. Εκεί, λοιπόν, ο Stéphane Buron είναι ο αρχισέφ του εστιατορίου, το οποίο προς τιμήν του έχει ονομαστεί ‘The Chabichou x Stéphane Buron’.

“Η κουζίνα μου είναι ένα πάντρεμα παιδικών μου αναμνήσεων, αρωμάτων, γεύσεων και υλικών που βρίσκω καθημερινά. Δεν υπάρχει καλή κουζίνα, χωρίς καλά υλικά”, αναφέρει στο σημείωμα του μενού του ο σεφ. Ο πελάτης που θα κλείσει τραπέζι στο εστιατόριο του Stephan μπορεί να επιλέξει ένα δείπνο που αποτελείται από 5 πιάτα (175 ευρώ), 7 πιάτα (235 ευρώ) ή 9 πιάτα (285 ευρώ).

Όσον αφορά το αγαπημένο πιάτο του σεφ, όπως έχει γράψει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του εστιατορίου είναι το “Pig from our mountain”, ένα πιάτο το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για διάφορα κομμάτια χοιρινού κρέατος, μαγειρεμένα εξαιρετικά από τον ίδιο με τοπικά υλικά, σε μια παρουσίαση που παραπέμπει σε πίνακα ζωγραφικής. Εξίσου, όμως, αγαπάει και τον αστακό, με τον οποίο επίσης ”ζωγραφίζει”.

Exit mobile version