Το μυστικό για να ζεις κάθε μέρα σαν μεγάλος εξερευνητής
- 1 ΙΟΥΛ 2018
Ο Guillaume Néry είναι 37 ετών, κατάγεται από τη Γαλλία και κάνει ελεύθερες καταδύσεις. Το μότο του είναι “Εξερεύνησε τη μαγεία της ζωής, εδώ και τώρα”. Αν και οι εμπειρίες του στον βυθό, τον έχουν φέρει μπροστά σε απίθανες εικόνες, επιμένει να αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές της ζωής σαν μια καινούρια εξερεύνηση. Σε προτρέπει λοιπόν να γίνεις εξερευνητής μέσα στην καθημερινότητά σου. Με αυτόν τον τρόπο να απολαμβάνεις και το METAXA 12 Αστέρων.
Το 2002, σε ηλικία 20 ετών, ο Guillaume Néry έγινε ο νεότερος κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ για ελεύθερη κατάδυση στα -87 μέτρα. Το προσωπικό του ρεκόρ όμως τα υπερέβη κατά πολύ. Το 2015 κατέβηκε στα -126 μέτρα στην ελεύθερη κατάδυση με σταθερά βάρη. Σκοπός του όμως δεν είναι να κατακτήσει ένα ρεκόρ ή να είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει. Τα ρεκόρ απλά προκύπτουν. Δεν βλέπει την ελεύθερη κατάδυση ανταγωνιστικά. “Εξερεύνηση σημαίνει να μπορείς να ξεπεράσεις το σημείο όπου νιώθεις άνετα και να ανακαλύψεις το άγνωστο, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι επικίνδυνο ή απίστευτο. Απλώς κάτι που δε συνηθίζεις να κάνεις ή που ονειρευόσουν για πολύ καιρό”, λέει ο ίδιος.
Το μυστικό να μην συμβιβάζεσαι στην ποιότητα, στην υπομονή και στο μεράκι, που έχεις για να πετύχεις αυτό που θες. Η παραγωγή του METAXA είναι ένας από τους λόγους που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλου του κόσμου. Όπως υπαγορεύει η παράδοση το απόσταγμα οίνου παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια. Στο διάστημα αυτό η επαφή με τα βαρέλια και η επίδραση του οξυγόνου του αέρα του δίνουν αυτή τη χαρακτηριστική όψη και γεύση.
Πρέπει να βάζεις τέχνη σε κάθε τι που κάνεις και αυτό ακριβώς κάνει το ΜΕΤΑΧΑ, για αυτό και είναι γνωστό για την ποιότητα και τη μοναδικότητά από το 1888, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά. Από τα μοσχάτα σταφύλια έως το κρασί της Σάμου, ο Οίκος Mεταξά δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη δεξιοτεχνία και την ποιότητα κάθε συστατικού και το αποτέλεσμα είναι μία πρόσκληση για ένα ταξίδι για όλες τις αισθήσεις. Το φωτεινό κεχριμπαρένιο του χρώμα, το γλυκό άρωμα και η γεύση φλούδας πορτοκαλιού, καφέ, σοκολάτας και καπνισμένης δρυός, αλλά και η πλούσια επίγευση με ένα άγγιγμα μπαχαρικών, που σου αφήνει κάθε φορά που το ανακαλύπτεις, είναι όλα όσα θες από ένα εκλεπτυσμένο ποτό.
Μπορείς να το απολαύσεις είτε σκέτο είτε να βυθίσεις έναν πάγο, όπως προτιμά ο Guillaume Néry. Σε κάθε περίπτωση, μην το πιεις απλά. Ανακάλυψέ το.