Το Noah μάς συστήνει τη νέα, πολύχρωμη κουζίνα του
Η μεγάλη αλλαγή του μενού στο all day μαγαζί που θυμίζει πάντα καλοκαίρι.
- 25 ΜΑΙ 2021
«Σκέψου να επιστρέφεις από ένα νησί το καλοκαίρι, στον Πειραιά. Δεν σε πιάνει αυτή η μελαγχολία; Ε, στο Noah θα αποδράσεις, θα είσαι σαν διακοπές» λέει η ομάδα ενός μαγαζιού που κατάφερε να γίνει αγαπημένος προορισμός χάρη στα tropical vibes του και όλο το πράσινο που το περιστοιχίζει. Τώρα, το all day μαγαζί συστήνει εκ νέου την κουζίνα του, δίνοντας μία αίσθηση ταξιδιού χωρίς να χρειαστεί να φύγεις καν από την Αθήνα.
«Ας πούμε ότι όλα στο μενού έχουν γίνει λίγο πιο Noah. Πιο χρωματιστά, πιο έθνικ, πιο spicy» συνεχίζουν. Το Noah είναι μία ιδέα από μόνο του. Μία πιο ανάλαφρη προσέγγιση της καθημερινότητας, του τρόπου που ζούμε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Αυτή η hippie διάθεση μετουσιώνεται σε ένα μενού που δεν γνωρίζει γευστικά σύνορα, αναδεικνύει όλα αυτά τα συστατικά που δίνουν σπιρτάδα στο φαγητό, δεν φοβάται τις οξύτητες και τα καυτερά και που τελικά μας ενώνει καθώς μοιραζόμαστε το φαγητό μας.
Την κουζίνα ηγείται η Ελένη Σαράντη, μία chef με θητεία δίπλα σε καταξιωμένους μάγειρες, ενώ η Ηλέκτρα Ρίγκου βρίσκεται σε ένα εξίσου νευραλγικό πόστο. Στο Noah, όλα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς, όμως φαίνεται υπάρχει άψογη οργάνωση και φυσικά «γυναικεία άποψη». Τα μενού απαρτίζονται από τρεις καρτέλες: brunch το οποίο σερβίρεται καθημερινά 9 με 2, food list με επιλογές σε σαλάτες, flatbreads, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά και cocktails.
«Όλα μαγειρεύονται από το μηδέν, ασχολούμαστε με τα πάντα. Φτιάχνουμε ακόμη και τα δικά μας αναψυκτικά». Οι τεχνικές υψηλών προδιαγραφών μπορεί να μη φαίνονται στην περιγραφή αλλά τις καταλαβαίνεις κανείς όταν δοκιμάσει το πιάτο του. «Υπάρχει ένα χταπόδι στο μενού που είναι απλά έπος. Αρκεί να το φας». Η food list είναι ένα συνονθύλευμα γεύσεων, αρωμάτων και ιδεών από τις κουζίνες του κόσμου. Beignets μπακαλιάρου, ψάρι ημέρας καρπάτσιο, flatbread με καπνιστή μελιτζάνα, τραγανό χταπόδι με φάβα, μαρμελάδα τσίλι και μυρωδικά, burger κοτόπουλο tikka masala, shrimp tortelloni και βοδινό teres major είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις.
Στο brunch έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις υγιεινές επιλογές, όπως αλμυρό bowl (Noah Savory Super Bowl) με oatmeal που έχει μαγειρευτεί σαν ριζότο και συνδυάζεται με μία πληθώρα λαχανικών, πικάντικα συστατικά και κάσιους και toasts με προζυμένιο ψωμί. Μία από τις ξεχωριστές προσθήκες είναι τα trays, δίσκοι δηλαδή με αυγά και συνδυασμούς που κινούνται γύρω από μία living well φιλοσοφία, όπως για παράδειγμα μία επιλογή με αβοκάντο, κουνουπίδι, τραγανά ρεβίθια, σπανάκι και μανιτάρια.
Η λίστα με τα cocktails ξεφεύγει από τα κλασικά, με επιλογές όπως Tika Colada, Tom Yum και το Fragnant Asia που έχει εμφιαλωθεί σε μπουκάλι. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι ο κατάλογος με τα Low abv cocktails (τα ποτά με χαμηλό ποσοστό αλκοόλ έχουν αναδειχθεί σε μία από τις τάσεις των τελευταίων χρόνων που ήρθε για να μείνει), με προτάσεις όπως Bergamot Spritz και G&C με σόδα που φτιάχνεται αποκλειστικά στην κουζίνα του Noah.
Noah, Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, Tηλ. 2107233419. Μπορείς να βρεις το μενού του εδώ.