iStock
ΠΟΤΟ

Το πιο «υγιεινό» ποτό, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Ο γιατρός αποκαλύπτει ποιο είναι το αλκοολούχο ποτό που επιβαρύνει λιγότερο την υγεία και εξηγεί τους λόγους που το καθιστούν ως την καλύτερη επιλογή. 

«Η πιο υγιεινή επιλογή είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ όσο το δυνατόν περισσότερο», επισημαίνει ο Dr. Saurabh Sethi, γαστρεντερολόγος από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ μιλώντας στη New York Post.

Από εκεί και πέρα, αν έπρεπε να καταλήξει, σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, στην καλύτερη δυνατή επιλογή σε αλκοολούχο ποτό, σε εκείνη δηλαδή που επιβαρύνει λιγότερο την υγεία μας, θα ήταν η τεκίλα. 

Όπως αναφέρει, το αλκοόλ που παρασκευάζεται από το φυτό της μπλε αγαύης Weber ή από την αγαύη tequilana, το οποίο είναι ένα μεγάλο παχύφυτο με μακριά, μυτερά φύλλα παρόμοια με της αλόης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη συγκριτικά με άλλα είδη αλκοόλ. Δεν περιέχει επίσης γλουτένη, περιέχει όμως είδη πρεβιοτικών που είναι καλά για τα βακτήρια του εντέρου μας.

Είναι επίσης ένα ποτό που δεν είναι εύπεπτο και επομένως δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όσο άλλες αλκοόλες.


Ο Dr. Saurabh Sethi εξηγεί: «Όταν το αλκοόλ διασπάται στον οργανισμό μας, μετατρέπεται σε τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA και να εμποδίσει την “επιδιόρθωση” αυτής. Η τεκίλα όμως ενώ υποβάλλεται σε αυτή τη διαδικασία, το κάνει με πολύ πιο αργό ρυθμό.

Μεταβολίζεται σε ακεταλδεΰδη με πιο αργό ρυθμό από άλλα αλκοολούχα ποτά. Αυτός ο πιο αργός μεταβολισμός μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι αναφέρουν λιγότερα hangover με τεκίλα».

Ωστόσο, υπογραμμίζει το εξής σημαντικό: «Αυτά τα οφέλη ισχύουν μόνο για την καθαρή τεκίλα, που παράγεται από αγαύη 100% και καταναλώνεται σκέτη. Η ανάμειξή της με ζαχαρούχα ποτά, αναψυκτικά και χυμούς αναιρεί τα πιθανά της πλεονεκτήματα έναντι άλλων ποτών».

Exit mobile version