Το Refettorio του Massimo Bottura ανοίγει στη Νέα Υόρκη
Μία ακόμα κοινωνική κουζίνα από τον διάσημο chef, ανοίγει τις πόρτες της το φθινόπωρο στο Χάρλεμ.
- 31 ΜΑΡ 2021
Το πρώτο πολυαναμενόμενο project του chef Massimo Bottura στη Νέα Υόρκη, θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το φθινόπωρο. Το νέο εγχείρημα του chef της Osteria Francescana δεν είναι εστιατόριο, αλλά ένα από τα reffetorios του, ένας συνδυασμός κοινωνικής κουζίνας και κέντρου μείωσης της σπατάλης τροφίμων. Το refettorio, που θα ανοίξει τις πόρτες του στο Harlem, έχει ήδη παραδώσει πολλά γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, σύμφωνα με το Tasting Table.
Ένας από τους συνεργάτες του Harlem refettorio είναι ο οργανισμός Hot Bread Kitchen, ενώ μέσω του συλλογικού προγράμματος Chef’s Group, αρκετοί chefs και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων παράγουν έως και 600 δωρεάν γεύματα κάθε εβδομάδα. Όταν ο φυσικός χώρος ανοίξει στο κοινό, το εστιατόριο θα φιλοξενεί επίσης ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους ηλικίας 17 έως 24 ετών.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα αναπτύξουν μαγειρικές δεξιότητες και θα μάθουν πώς να εκτελούν όλες τις λειτουργίες για το κέντρο. Το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στο hospitality και τη βιωσιμότητα τροφίμων. Βασική αρχή του προγράμματος του Bottura είναι η πρόληψη του food waste, μαγειρεύοντας με πλεόνασμα και προϊόντα από παντοπωλεία και αγορές που τροφοδοτούν το εστιατόριο. Τα refettorios αποτελούν κομμάτι του Food For Soul, της ΜΚΟ που ξεκίνησε το 2016 ο Bottura και η σύζυγός του Lara Gilmore. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει ανοίξει refettorios στη Βραζιλία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία.