Το τέλειο Σαρακοστιανό burger για Netflix and Chill
Μια απλή και γρήγορη συνταγή για την περίοδο της Σαρακοστής στο #spitimehellmanns.
- 3 ΑΠΡ 2020
Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του την περίοδο της Σαρακοστής. Είναι το cheat meal της 25ης Μαρτίου όσων νηστεύουν αυστηρά, μια αγαπημένη επιλογή για όσους απέχουν από το κρέας, αλλά και ένα υγιεινό γεύμα για όλους ανεξαιρέτως. Τώρα που μένουμε σπίτι όλοι έχουμε δύο κοινά. Βλέπουμε όλη μέρα Netflix και βγάζουμε τον σεφ που κρύβαμε μέσα μας. Και τι καλύτερο από το να το κάνουμε με εύκολες και συνάμα ιδιαίτερες συνταγές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξουμε το τέλειο Σαρακοστιανό burger, με τη βοήθεια των Vegan (και νηστίσιμων) προϊόντων της Hellmann’s, που είναι το συστατικό που θα απογειώσει το αποτέλεσμα.
Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι φιλέτο μπακαλιάρου, τη Hellmann’s Vegan Mayo, λίγο άνηθο, μερικά φύλλα παντζαριού και ψωμάκι για μπέργκερ. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα έχεις το απόλυτο εναλλακτικό burger για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες στο Netflix.
Βήμα 1: Ο μπακαλιάρος στον ατμό
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση και την αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε από πάνω ένα κόσκινο με ένα φύλλο λαδόκολλας. Αφού αλατοπιπερώσουμε τον μπακαλιάρο, τον τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω του λίγα κομμένα κλωνάρια άνηθο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 2: Επάλειψη με Hellmann’s Vegan Mayo
Κόβουμε το ψωμί στη μέση. Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με Hellmann’s Vegan Mayo.
Βήμα 3: Μαριναρισμένα φύλλα πατζαριού
Προσθέτουμε τα φύλλα παντζαριού, τα οποία έχουμε μαρινάρει ήδη σε ελαιόλαδο και αλάτι.
Βήμα 4: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι
Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο μας και τα φύλλα άνηθου.
Καπακώνουμε και έτοιμο το σαρακοστιανό μας μπέργκερ!
#SpitiMeHellmanns #menoumespiti #hellmannsgr
Bρες περισσότερα στο Instagram account της Hellmann’s.
Tip: Η Hellmann’s Vegan Mayo που χρησιμοποιήθηκε για την παραπάνω συνταγή είναι κατάλληλη για vegan διατροφή και για την περίοδο της νηστείας.