© iStock
ΦΑΓΗΤΟ

Το viral κόλπο για το πιο τραγανό μπέικον που έχεις ποτέ δοκιμάσει

Στο TikTok υπάρχει μία συνταγή που το απογειώνει.

Η αναζήτηση για το τέλειο, το πιο τραγανό μπέικον δεν είναι κάτι καινούργιο, ξεκινά από την πρώτη φορά που έπεσε σε κάποιο μαντεμένιο τηγάνι μέσα σε κάποια μεσαιωνική κουζίνα. Άλλωστε, αν το μπέικον είναι η ίσως κορυφαία απόλαυση του πρωινού (και όχι μόνο), το μπέικον που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά είναι μία σκέτη καταστροφή. Σου χαλάει τη διάθεση, σε ξενερώνει.

Έτσι, και επειδή το TikTok έχει την τάση να κάνει τα πάντα viral (από τα βιβλία μέχρι τις συνταγές), ένα βίντεο από το κινεζικής προέλευσης κοινωνικό δίκτυο μετράει εκατοντάδες χιλιάδες views και συνεχίζει.

Τι ακριβώς δείχνει; Ένα απλό κόλπο για να κάνεις το μπέικον πιο τραγανό από ποτέ.

Η συνταγή

Δε γράφουμε αναλυτικά τα υλικά αφού δε θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από έναν φούρνο, μερικά γραμμάρια μπέικον και το μυστικό συστατικό που κανείς δεν περίμενε: το αλεύρι.

Τα πράγματα είναι απλά. Ξεκινάς, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, όσο στρώνεις προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε έναν δίσκο.

Στη συνέχεια, τοποθετείς τις λωρίδες του μπέικον τη μία δίπλα στην άλλη. Προσοχή όμως: καλό είναι να μην υπερκαλύπτονται αλλά να έχουν ελάχιστο χώρο για να «αναπνεύσουν» ή στη χειρότερη να ακουμπούν

Όταν τελειώσεις με αυτό, πασπάλισε ελαφριά με αλεύρι παντού. Θα χρειαστείς περίπου 20 λεπτά -ανάλογα και με το πόσο καλή απόδοση έχει ο φούρνος σου- μέχρι το μπέικον σου να είναι έτοιμο.

Τι κερδίζεις από όλο αυτό; Καταρχάς, δεν πιτσιλάς κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της κουζίνας σου, αφού το αλεύρι με σχεδόν μαγικό τρόπο απορροφά το λίπος που βγάζει το μπέικον.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο τραγανό χωρίς όμως να γίνεται στεγνό, αντίθετα παραμένει πολύ ζουμερό. Και κάπως έτσι, μία συνταγή του TikTok γίνεται viral.

Exit mobile version