Το ζήσαμε σαν σωστοί Μεξικανοί στο Taco Bar των Fridays
- 30 ΑΥΓ 2018
Αύγουστος στην Αθήνα. Θα μπορούσε άνετα να είναι τίτλος κάποιου ψυχολογικού θρίλερ, που θέλει τους πρωταγωνιστές του εγκλωβισμένους σε μια μεγαλούπολη, δίχως την επιλογή της διαφυγής. Κι όμως, για κάποιους από εμάς που έχουμε μείνει στην Αθήνα τον Αύγουστο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όχι με τόσο drama, βέβαια, μέσα.
Πώς μπορεί να γίνει ένα αυγουστιάτικο απόγευμα στην πόλη λίγο πιο διασκεδαστικό; Αν αποφασίσεις να επισκεφτείς με τους φίλους σου μια δροσερή αυλή και προσθέσεις στην εξίσωση μια άκρως καλοκαιρινή margarita και άφθονα nachos και tacos. Ή με άλλα λόγια αν πας μέχρι το Taco Bar των Fridays στην Κηφισιά.
(Φωτογραφίες: Μίμης Δημόπουλος)
Όταν έπεσε στο τραπέζι του Oneman η πρόταση από τον Χρήστο Χατζηιωάννου να πάμε και να βιώσουμε την μεξικάνικη εμπειρία που προσφέρουν εδώ και κάθε Πέμπτη απόγευμα (20:00) από τις 19 Ιουλίου τα Fridays, το δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την ακρίβεια, αυτό που σκεφτόμουν μέχρι να φτάσω στο Κεφαλάρι ήταν “nachos ή tacos;”
Τη λύση στο αιώνιο δίλημμα την έδωσε ο Πέτρος, ο εξαιρετικός bartender των Fridays Κηφισιάς, ο οποίος ανέλαβε να μας σερβίρει τις πρώτες margaritas. “Μία margarita της επιλογής σου και απεριόριστα tacos ΚΑΙ nachos μόνο με 15 ευρώ”. Shut up and take my money που λέει και το γνωστό meme.
(Η Watermelon και η Exotic Margarita)
Είχαμε ξεπεράσει το δίλημμα nachos ή tacos, όμως, η κρίσιμη επιλογή ήταν αυτή της μαργαρίτας που θα διάλεγες για να τα συνοδεύσεις. Έχεις τέσσερις επιλογές (όχι που δεν θα είχες). Η Watermelon Margarita με καρπούζι και πεπόνι για μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας, η Exotic Margarita με ανανά και tiki bitters που θα σε παρασύρει σε εξωτικούς προορισμούς, η γλυκόπιοτη Peach Fresca Margarita με εκπληκτικό άρωμα ροδάκινου ή η κλασσική Margarita για τους πιο παραδοσιακούς τύπους;
Έκανα την αρχή με μία Peach Margartita, η οποία ήταν ό,τι έπρεπε για να με δροσίσει, αλλά και να με χαλαρώσει. Να ανοίξει, με άλλα λόγια, το δρόμο για τα nachos που κατέφθασαν στο τραπέζι επικαλυμμένα με φρέσκο guacamole, queso cheese sauce, pico de gallo και sour cream sauce. Και η συνέχεια θα ήταν ακόμη πιο γευστική.
(Σε στιγμές απόλαυσης)
Σηκώθηκα από το τραπέζι για να βοηθήσω τον Χρήστο στο κουβάλημα των επόμενων πιάτων. Στα tacos, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε Chicken & Peppers (3 πίτες αλευριού με μαριναρισμένο κοτόπουλο σωταρισμένο με κρεμμύδια και πιπεριές, queso cheese sauce, pico de gallo και φρέσκο guacamole) και σε Jalapeno Cream Brisket (3 πίτες αλευριού με ψιλοκομμένο μοσχάρι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο, καυτερή Jalapeno Cream, αβοκάντο και ανθότυρο). Ή μπορείς να πάρεις και τα δύο αφού μέσα στην τιμή έχεις απεριόριστα tacos. Προφανώς και επιλέξαμε να κάνουμε το δεύτερο.
Τα tacos με κοτόπουλο είναι πιο ελαφριά, ενώ αυτά με το μοσχάρι λίγο πιο ιδιαίτερα και πικάντικα. Εξαρτάται από το γούστο σου. Το να με βάλεις να διαλέξω ποιο μου άρεσε περισσότερο είναι το πιο δύσκολο πράγματα στον κόσμο, ωστόσο, από τα πρώτα πρέπει να έφαγα περισσότερα.
Δεν θα σηκωνόμουν από το τραπέζι αν δεν δοκίμαζα και την Watermelon Margarita, η οποία σερβίρεται με μισή φέτα καρπούζι μέσα στο ποτήρι (και μετά αν θες την τρως). Είναι ελαφριά και σε όποιον αρέσουν τα πιο γλυκά ποτά, θα τη λατρέψει.
Η ώρα είχε περάσει χωρίς καν να το αντιληφθούμε. Λογικό, αν σκεφτείς πως τα παιδιά στο Taco Bar έφτιαχναν συνεχώς nachos και tacos κι εμείς τα καταναλώναμε. Δεν βαριέσαι ποτέ έτσι. Ήπιαμε, φάγαμε, συζητήσαμε, περάσαμε όμορφα και πρέπει να τσουγκρίσαμε τα ποτήρια με τις margaritas μας καμιά δεκαριά φορές. Αυτό από μόνο του είναι δείγμα καλοπέρασης.
Το ‘Κάποτε στο Μεξικό’ έγινε ‘Κάποτε στο Taco Bar των Fridays στην Κηφισιά’, και θα συνεχίσει να ισχύει στο συγκεκριμένο σποτ, κάθε Πέμπτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και σίγουρα θα ξαναπάμε.