Βούτυρα ξηρών καρπών και granola αναβαθμίζουν το πρωινό σου
Τα spreads διεκδικούν μια θέση στο πρωινό γεύμα και το porridge δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο στην παρασκευή του.
- 9 ΑΠΡ 2021
Άλεσε τους δικούς σου κόκκους καφέ, φύλαξε στην κατάψυξη ψωμί καλής ποιότητας, τελειοποίησε τις δεξιότητές σου στα αυγά, πρόσθεσε granola και σπόρους στο γιαούρτι σου και άπλωσε ένα βούτυρο από ξηρούς καρπούς στο bagel σου. Αρκούν μερικές κινήσεις – mat για να αναβαθμίσεις το πρωινό σου.
Ένα καλής ποιότητας ψωμί (βλέπε φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης και βιολογικά άλευρα) αποτελεί τη βάση για το τέλειο πρωινό. Μπορείς να έχεις πάντα φρέσκες φέτες, αποθηκεύοντας απλώς το ψωμί σου στην κατάψυξη. Τα καλά νέα είναι ότι η Αθήνα βιώνει τη δική της επανάσταση στο ψωμί και υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Αν πάλι είσαι fan του bagel, στην Amandine θα βρεις ολόφρεσκες επιλογές που παρασκευάζονται καθημερινά in-house από ελληνικό αλεύρι ενώ το Leo’s House of Bagels έχει φροντίσει να φέρει στα μέρη μας την αυθεντική συνταγή του αμερικάνικου κουλουριού.
Έχοντας αυτή την καλή βάση, σειρά έχουν τα spreads. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει υγιεινές επιλογές που σε γεμίζουν με ενέργεια, χωρίς ζωικά λιπαρά και συντηρητικά. Κι αν κάποτε αναζητούσες μετά μανίας κάποιο brand με ξένη υπογραφή, να πούμε ότι εδώ και καιρό υπάρχουν αξιόλογες ελληνικές εταιρείες με μικρή παραγωγή που εγγυώνται απόλαυση και θρεπτικά συστατικά σε κάθε κουταλιά.
Τα spreads
Στο Kiss The Earth, το χιώτικο brand του Κώστα και της Θεοδοσίας, θα βρεις το πιο νόστιμο φουντουκοβούτυρο με κακάο που έχεις δοκιμάσει. Τρώγεται σκέτο με το κουτάλι, απλώνεται κολασμένα στο σοκολατένιο ψωμί του Kora Bakery (το βρίσκεις κάθε Σάββατο) και αναμιγνύεται με φρούτα και γιαούρτι για το τέλειο επιδόρπιο. Αξίζει να σημειωθεί όλα τα προϊόντα του Kiss The Earth είναι χειροποίητα, με επιλεγμένες πρώτες ύλες που μεταποιούνται με απλές διαδικασίες χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, αλατιού ή άλλων ελαίων όπως φοινικέλαιο, προκειμένου να διατηρηθεί η θρεπτική αξία των καρπών.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, το Hazelnut Praline που βρίσκει κανείς στα ράφια του ANÄNA είναι ό,τι χρειάζεται για το απαιτούμενο πρωινό boost. Για τους πιο κλασικούς, στο Fig Shop, η Έλλη Ξεμαντήλωτου φτιάχνει το δικό της αγνό βούτυρο φιστικιού, ταχίνι με φυσικό σουσάμι και αμυγδαλοβούτυρο. Τα spreads κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο Wild Souls.
Εδώ, τα γυάλινα βαζάκια γεμίζουν αποκλειστικά με το βούτυρο ξηρών καρπών, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά τους. Σουσάμι, φουντούκι, φιστίκι, αμύγδαλο και κάσιους αποτελούν τις βασικές πρώτες ύλες για τα βούτυρα ξηρών καρπών, ενώ εξαιρετικές είναι και οι μαρμελάδες που οφείλουν τη γλυκύτητά τους μόνο στον σταφυλοχυμό. Η μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα είναι ό,τι καλύτερο θα δοκιμάσεις. Το Wild Souls ακολουθεί μία eco-conscious φιλοσοφία, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της υιοθέτησης σωστών πρακτικών στις διατροφικές και καταναλωτικές μας συνήθειες.
Granola, mix ξηρών καρπών και νιφάδες σίκαλης
Το γιαούρτι και το φυτικό γάλα ολοκληρώνονται ιδανικά με χειροποίητη granola και έναν συνδυασμό ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, όπως η πολύ θρεπτική σταφίδα. Μπορείς όμως να μυηθείς στην ιεροτελεστία του porridge, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Στο Fig Shop θα βρεις ένα ολοκληρωμένο breakfast box – ένα κεραμικό μπολάκι που κλείνει για να διατηρεί τη θερμότητα και νιφάδες σίκαλης.
Οι οδηγίες προετοιμασίες έρχονται μαζί με το box και να είσαι σίγουρος ότι το τέλειο και υγιεινό πρωινό είναι πολύ πιο εύκολο από αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Ένα πεντανόστιμο combo granola φτιάχνει και το ANÄNA για να το συνδυάσεις ιδανικά με ένα φυτικό γάλα ενώ το Troofood βάζει τη δική του υπογραφή σε μία granola κακάο που μπορείς να προμηθευτείς από το 4 Seasons.