ΦΑΓΗΤΟ

Βrunch στο La Place Mignonne με παριζιάνικο αέρα

Η Δώρα Τσαμπάζη μας συστήνει τον μπουφέ του La Place Mignonne στη Θεσσαλονίκη, ένα κλασικό αμερικάνικο πρωινό, ακόμα και για αυτούς που δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί της Κυριακής.

Η υπόθεση brunch στη Θεσσαλονίκη, άργησε λίγο να πάρει τη θέση που αξίζει στα μενού και στα προγράμματα των εστιατορίων. Γιατί να αξίζει μια καλύτερη θέση στην καρδιά μας, ένας σολομός στη σχάρα και ένα ριζότο με μανιτάρια από τα pancakes και το american breakfast; Ευτυχώς τον τελευταίο χρόνο, άρχιζε να διορθώνεται αυτό και ολοένα οι μπουφέδες και τα brunch μενού, αποτελούν κομμάτι εστιατορίων στην πόλη.

Θυμάμαι ένα πρωινό Κυριακής που ξύπνησα γύρω στη 1 και δεν ήθελα να πάω κατευθείαν για μεσημεριανό. Ήθελα πρωινό. Ένα κλασικό αμερικάνικο πρωινό με τα όλα του ακριβώς εκείνη την ώρα. Στη 1. Όχι να έχω ξυπνήσει από τις 10. Άρχισε η αναζήτηση στο google «brunch θεσσαλονίκη» και μετά λύπης διαπίστωσα ελάχιστα εστιατόρια να έχουν brunch, τα περισσότερα δεν τα προλάβαινα χρονικά, είχαν μπουφέ μέχρι τις 12 και κάποια ήταν κλειστά τις Κυριακές. Δηλαδή αν δεν φας brunch την Κυριακή, πότε θα το φας;

Δεν ήθελα να δώσω ξανά 45 ευρώ για ένα πρωινό για 2 άτομα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης που είχε απλώς και 4 ομελέτες στο μενού. Ήθελα πρωινό, το ήθελα οικονομικό, το ήθελα χορταστικό και το ήθελα αργά. Να έχω χορτάσει ύπνο. Και τότε, το google έβγαλε μπροστά μου το brunch στο La Place Mignonne. Με μπουφέ από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

 

To La Place Mignonne βρίσκεται στην μικρή πλατεία, όπως προδίδει και το όνομά του, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στον Λευκό Πύργο. Με διακόσμηση που θυμίζει παριζιάνικο bistrot, με μία ατέλειωτη κάβα με κρασιά να κοσμεί ολόκληρο το σαλόνι, το La Place Mignonne, είναι ένα ξεχωριστό και ζεστό μέρος να φας σε ένα από τα ωραιότερα και ιστορικότερα σημεία της πόλης.

Ας γυρίσουμε στο brunch όμως. Φαντάσου τον μπουφέ ενός πολύ καλού ξενοδοχείου και είσαι στο κλίμα. Μπορείς να φας ό,τι θέλεις και σε όση ποσότητα θέλεις. Να γεμίσεις ξανάκαι ξανά το πιάτο σου. Pancakes, κρέπες, ζαμπονοφλογέρες, αυγά μαγειρεμένα ποικιλοτρόπως, τραγανό μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, πατάτες, φρέσκες σαλάτες, δημητριακά, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κέικ, τσουκέρι, μαρμελάδες, φρέσκοι χυμοί, είναι τα βασικά συστατικά του αμερικάνικου πρωινού στο La Place Mignonne. Kαι από εκεί και πέρα, ξεκινούν οι παραλλαγές και ποικιλίες. Στα είδη ψωμιού, στα είδη μαργαρίνης, στα είδη πραλίνας, κέικ, αλλαντικών, τυριών. Γενικά σε κανένα είδος δεν θα βρεις μόνο μία ποικιλία. Ακόμα και στα παιδικά γάλατα γιαούρτια και δημητριακά.

Ο χυμός

Έχει σημασία να πώς είναι ο χυμός. Αν είναι φυσικός και αν είναι φρεσκοστυμμένος. Είναι και τα δύο και το βλέπεις. Ανανεώνεται σχεδόν κάθε δέκα λεπτά.

Το service

Mπορεί η φάση brunch με τον μπουφέ να είναι self service, όμως το service του εστιατορίου είναι πάντα εκεί για να στρώσει το τραπέζι σου, να σου γεμίσει και να σου ξαναγεμίσει την κούπα του καφέ, να αναπληρώσει άμεσα όποιο είδος του μπουφέ έχει τελειώσει.

Στην αρχή, είχα τερματίσει το brunch του La Place Mignonne. Σχεδόν κάθε Κυριακή ήμασταν εκεί. Δεν ήμασταν οι  μόνοι όμως. Πολλές φορές έβλεπα παρέες που είχα ξαναδεί και άλλες Κυριακές. Αισθάνθηκα λίγο καλύτερα. Δεν ήμουν η μόνη λιχούδα τα πρωινά της Κυριακής.

Brunch μπουφές στο La Place Mignonne

Kάθε Κυριακή από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Κόστος 12 ευρώ/άτομο.

Εθνικής Αμύνης 4, τηλ. 2310288354