Ξέρουμε τι takeaway θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο
Πρωινό στο χέρι, το καλύτερο σάντουιτς, ένα ελαφρύ μεσημεριανό στο όρθιο και βραδινό al fresco για τη βόλτα σου στην πόλη.
- 2 ΑΠΡ 2021
Δεν υπάρχει πλέον καμία ενοχή να περπατάς πίνοντας τον καφέ σου και τρώγοντας ένα κρουασάν. Η πανδημία και οι περιορισμοί που έφερε στο πέρασμά της, εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του takeaway, ενίσχυσαν την εφευρετικότητά μας (al fresco dining στη Δεξαμενή) και δημιούργησαν αυτοσχέδιες μπάρες σε περβάζια. Αυτές είναι οι στάσεις που αξίζει να κάνεις στην επόμενη βόλτα σου το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Για ψωμί
Αποκλειστικά για early birds: Αν ονειρεύεσαι φρέσκο προζυμένιο ψωμί με μαρμελάδα (θα βρεις την καλύτερη στο Wild Souls) και βούτυρο, τότε το Kora Bakery είναι η πρωινή στάση που πρέπει να κάνεις. Το καρβελάκι βρώμης είναι μακράν η πιο φανταστική επιλογή που θα κάνεις – η υγρασία αυτού του ψωμιού είναι μοναδική. Ταιριάζει ιδανικά με ένα spread αλλά και με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Αν τώρα, θέλεις να συνεχίσεις τη βόλτα σου, δοκίμασε ένα από τα danish (αλμυρό ή γλυκό) με καφέ φίλτρου στο χέρι.
Για καφέ
Στο Samba Coffee Roasters The Shop, ο coffee expert Κώστας Καλαφατάς μοιράζεται τη φιλοσοφία, την τεχνογνωσία και την ποιότητα μίας οικογενειακής επιχείρησης καφέ που λειτουργεί από το 1979. Μία μηχανή καφέ aremde από την Αυστραλία αρκεί για να αναδείξει τα blends που επιλέγει το Samba ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό ξέρει τι ποικιλία θέλεις, πριν από σένα.
Για δεκατιανό
Μία βόλτα στο Κουκάκι δεν ολοκληρώνεται χωρίς μία στάση στο Guarantee. Το καλύτερο σάντουιτς της Αθήνας (πολύ πριν μπει τόσο δυναμικά το Instagram στη ζωή μας) φτιάχνεται από τον κύριο Κώστα. Αλλαντικά και τυριά που θα έβρισκε κανείς σε ένα deli μπαίνουν στο ψωμί της αρεσκείας σου, μαζί με χειροποίητα spreads, αυγά που τηγανίζονται on the spot ή ολόφρεσκο μπιφτέκι. Ο ιδιοκτήτης πιστεύει ότι οι γεύσεις δεν πρέπει να μπερδεύονται, γι’ αυτό keep it simple.
Για κρασί και σαλάτα
Lunch break στο όρθιο δε σημαίνει απαραίτητα έκπτωση στην ποιότητα. Στο Marketta της Erica Cross, όλα μοιάζουν να έχουν βγει από μία αυλή ενός καλοκαιρινού σπιτιού. Ευφάνταστες σαλάτες με εποχικά υλικά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σάντουιτς που συνδυάζουν γεύση και θρεπτικά συστατικά συνδυάζονται ιδανικά με 6-7 ετικέτες κρασιών σε ποτήρι. Το τέλειο, ελαφρύ γεύμα για ένα ηλιόλουστο μεσημέρι Σαββάτου.
Για γλυκό
Το κωκ στην πιο φρέσκια και ενδιαφέρουσα εκδοχή του. Red velvet, φυστικοβούτυρο, black forest, lemon pie και εκμέκ σε κωκ είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρεις στον Kokakias. Το γεγονός δε ότι έρχονται σε μικρές μπουκιές, βοηθά ώστε να κάνεις περισσότερους συνδυασμούς.
Για δείπνο
Η προσήλωση της chef Άλεξ Βασιλάτου στη φρέσκια pasta, επιβεβαιώνει πώς το multitasking δε χωράει στην κουζίνα. Η ιδιοκτήτρια του Alex the fresh pasta bar μαθήτευσε σε εστιατόρια του Παρισιού και έστησε στη Δεξαμενή ένα μικρό μαγαζί όπου παρασκευάζει καθημερινά τα ζυμαρικά της και ετοιμάζει 5-6 πιάτα, βασισμένα σε ποιοτικά και εποχικά υλικά. Παπαρδέλες, λινγκουίνι, κοχυλάκια, ριγκατόνι και τετράγωνο σπαγγέτι αποτελούν τις βασικές, χειροποίητες και φρέσκες εκδοχές ζυμαρικών που φτιάχνει η chef στο ανοιχτό εργαστήριό της και που αποτελούν τη βάση για λαχταριστά πιάτα.
Για ποτό
Τα καλοφτιαγμένα ποτά του Naif εμφιαλώνονται για να τα πάρεις μαζί σου όπου κι αν θέλεις να πας. Σκέψου ένα φανταστικό G&T σε μπουκάλι που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις πάγο και μία φλούδα λεμόνι και πορτοκάλι αντίστοιχα. Σε μπουκάλι θα βρεις επίσης ένα άρτια φτιαγμένο Negroni, μία σπιρτόζικη Paloma, ένα Aperol Spritz, ακόμα και Bloody Mary.