ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού θα βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Από το νεοσύστατο Santo Belto και το Morning Sweetie σε στέκια κλασικά και αγαπημένα όπως το Au Revoir, ξέρουμε τις καλύτερες διευθύνσεις στην Κυψέλη.

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι οι νέοι που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα να μετράμε πλέον αρκετές ενδιαφέρουσες αφίξεις. Μαγαζιά με φυτά, μπαρ, café και concept stores είναι μερικά από τα καινούργια εγχειρήματα.

Όποια ώρα της ημέρας κι αν βρεθείς στην περιοχή, υπάρχει μία διάχυτη ζωντάνια καθώς οι κάτοικοί της την απολαμβάνουν στο έπακρο. Από το νεοσύστατο Santo Belto και το Morning Sweetie σε στέκια κλασικά και αγαπημένα όπως η Κυβέλη και το Au Revoir, ξέρουμε πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη.

Santo Belto


Στη γειτονιά της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη άνοιξε το Santo Belto, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις νέες αφίξεις των τελευταίων μηνών. Η Έλλη και η Μαρίνα έστησαν ένα μαγαζί όπου μπορείς να έρθεις με το laptop σου το πρωί και να δουλέψεις, να κάνεις μια στάση για καφέ και σνακ και φυσικά να καταλήξεις για τσιμπολόγημα και κρασί.

Η Μαρίνα ψάχνει μικρούς Έλληνες παραγωγούς, μαγειρεύει λίγα και καλά πιάτα και δίνει βάση στην εποχικότητα. Ξεφουρνίζει επίσης κέικ και άλλες λιχουδιές που ταιριάζουν ιδανικά με τον καφέ σου. Από το Santo Belto δε θα φύγεις με άδεια χέρια, αφού συγκεντρώνει αξεσουάρ και αντικείμενα από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά.

Κυβέλη


Κλασικό στέκι πάνω στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Στην Κυβέλη θα πιάσεις τραπέζι έξω τα μεσημέρια της Κυριακής – ιδανικά με ήλιο – για να απολαύσεις μεζέδες και φαγητό συνοδεία μπίρας και κρασιού.

Δεν είναι μόνο ότι αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Αθήνας, που το κάνει να ξεχωρίζει, αλλά το γεγονός ότι δίνει έμφαση στη νοστιμιά και τα καλά υλικά. Κολοκυθοκεφτέδες, τσιροσαλάτα, κεφτεδάκια, τηγανιά χοιρινή, γαρίδες σαγανάκι, μπριζόλα και συκώτι μοσχαρίσιο είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις.

Έπρεπε


Η ομάδα από τις Σεϋχέλλες αποφάσισε να έρθει στην Κυψέλη και να συνδυάσει το καλό finger food με υπέροχα cocktails. Έτσι, ο πεζόδρομος της Αγίας Ζώνης απέκτησε ένα στέκι για τα ποτά μετά τη δουλειά αλλά και διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ.

Morning Sweetie


Αν αγαπάς το πρωινό, στο Morning Sweetie το απολαμβάνεις όλη την ημέρα. Η πιο πρόσφατη άφιξη στην Κυψέλη είναι ένας minimal χώρος, με ανοιχτό εργαστήριο, απ’ όπου βγαίνουν καθημερινά γλυκά και αλμυρά σνακς, ιδανικά για να ταιριάζουν με τον καφέ.

Εκτός όμως από τα νόστιμα που παρασκευάζονται στο εργαστήριο, το Morning Sweetie φέρνει ψαγμένα προϊόντα, όπως τους 100% φρέσκους χυμούς ψυχρής έκθλιψης VERVE, βιολογικά αναψυκτικά, gingerale από την Κέρκυρα, φρέσκια, απαστεριώτη μπύρα Χίος, και το Buzi Gelato, ένα παγωτό από τα Γιαννιτσά που φτιάχνεται με ολόφρεσκο γάλα και προσφέρει ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων.

Williwaw


Αν αγαπάς τον καλό καφέ, τότε αξίζει να επισκεφτείς το Williwaw. Ένας χώρος με υπέροχη αισθητική, αναδεικνύεται στο νέο στέκι που θέλουν να πίνουν οι Κυψελιώτες τον καφέ τους. Το όμορφο με αυτή την περιοχή είναι ότι πλέον συναντάς όμορφα μαγαζιά κι εκτός της πολυσύχναστης Φωκίωνος Νέγρη.

Και κάπως έτσι, αν μένεις προς τα πάνω ή απλώς έχεις όρεξη για νέα μέρη, το Williwaw σε περιμένει στην οδό Κερκύρας για ποιοτικό καφέ ( το blend τους ονομάζεται petrichor και περιλαμβάνει Βραζιλία, Κολομβία και Ονδούρα), εξαιρετικό cold brew και νόστιμα συνοδευτικά.

Οι νοστιμιές της Μαίρης


Από το 1994, αυτό το μαγειρείο ταΐζει τους απανταχού Κυψελιώτες, ένα μεγάλο καλλιτεχνικό κοινό αλλά και όλους όσοι το μαθαίνουν και αποφασίζουν να επισκεφτούν την Κυψέλη. Μαγειρευτά, πιάτα της ώρας, όπως μπιφτέκια και μπριζόλα, πίτες ταψιού με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι αποτελούν τις σπεσιαλιτέ στη Μαίρη.

Μαγαζί – σταθερή αξία όχι μόνο στην περιοχή αλλά και μεταξύ των καλοφαγάδων αυτής της πόλης που αναζητούν το φαγητό της μαμάς και την αυθεντικότητα στα μέρη που τρώνε. Εδώ, τα βρίσκεις και τα δύο.

ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ

Au Revoir


Το σκηνικό που έστησε ο Θοδωρής μαζί με τον αδερφό του Λύσανδρο Παπαθεοδώρου στα τέλη της δεκαετίας του 50’ παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο μέχρι σήμερα. Το Au Revoir έχει πιάσει τον παλμό της νέας εποχής αλλά κρατάει στο ακέραιο την αυθεντικότητά του και δεν αλλάζει τις συνήθείες του. Αν παραγγείλεις τζιν τόνικ, θα σου έρθει το ποτήρι με το τζιν και πάγο και δίπλα το τόνικ χωριστά για να κάνεις εσύ τη μίξη.

 

Exit mobile version