ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Ξέρουμε πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στο Χαλάνδρι

Απίθανα cinnamon rolls, cocktails σε μία εξωτική ταράτσα και ναπολιτάνικη pizza για να διαλέξεις στην επόμενη στάση σου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με νέες και παλιές προσθήκες σε μαγαζιά, το Χαλάνδρι τα έχει όλα. Από μέρη για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με καφέ, αυγά και κρουασάν, street food για μεξικάνικο και ναπολιτάνικη pizza μέχρι κρυφές αυλές για κρασί, αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή για την επόμενη έξοδό σου το Σαββατοκύριακο.

Για καφέ, πρωινό και brunch

Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από έναν καφέ και cinnamon roll; Tο The Blind Spot αποτελεί τη νόστιμη συνέχεια του The Blind Dandies, ενός σύγχρονου μπαρμπέρικου για μοντέρνους δανδήδες. Το μενού δίνει βάση στα αυγά, προσφέροντας υγιεινές επιλογές, όπως Avocado toast και Protein Boost Omelette, ενώ προτείνει και τρεις επιλογές σε healthy bowls. Σαλάτες και σάντουιτς ολοκληρώνουν το περιεκτικό μενού ενώ για τον καφέ, η ομάδα έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το Area 51 Coffee Roaster.

Με μία όμορφη αυλή και μια ζεστή, μοντέρνα σάλα, η Κόκκινη Σβούρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα χαλαρά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Στο μενού βρίσκεις comfort επιλογές, από σάντουιτς με παστράμι μέχρι french toast με τσουρέκι, σιρόπι σφενδάμου και μπέικον, καθώς επίσης και προτάσεις σε χυμούς και ροφήματα.

Στο Bread BC, το bakery & viennoiserie που άνοιξε ο Περικλής Βούρθης στο Χαλάνδρι, θα προμηθευτείς ψωμί από φυσικό προζύμι αργής ωρίμασης, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή ζάχαρη και ωριμάζει για 18 ώρες. Μπορείς όμως να κάνεις μια στάση για πρωινό, καθώς έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε φρέσκα κρουασάν βουτύρου ή γεμιστά με κρέμα, σοκολάτα, φιστίκι, cheesecake αλλά και με τυριά και αλλαντικά, καθώς επίσης γλυκά και αλμυρά αρτοποιήματα γαλλικής τεχνικής. Η τυρόπιτα με χειροποίητη σφολιάτα, το σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, το κρουασάν αυγό με πατάτες και η κις λορέν με σπανάκι και τυριά αποτελούν ιδανικές επιλογές. Tο Bread BC σερβίρει speciality καφέ σε συνεργασία με τους Roosters.

Για ναπολιτάνικη pizza και μεξικάνικο

Λεπτή ζύμη με πιο χοντρό «γείσο», ζουμερή και αέρινη, που ωριμάζει για 72 ώρες με αλεύρι που έρχεται από τους μύλους στην 5 Stagioni της Ιταλίας, ψήνεται στον ξυλόφουρνο (με υλικά από τον Βεζούβιο) για να βγει η τέλεια ναπολιτάνικη πίτσα. Στο Totonno δεν είναι όμως μόνο η εξασφάλιση των πρώτων υλών από την Ιταλία το μεγαλύτερο μυστικό αλλά και η αγάπη του ιδιοκτήτη, Αντώνη Πανταζή για την ιταλική κουζίνα.

Αν αγαπάς τις spicy γεύσεις, η Totonno piccante με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, τυρί scamorza, καυτερή πιπεριά, σαλάμι πικάντικο σπιανάτα και βασιλικό είναι μια επιλογή που δεν απογοητεύει ποτέ, ενώ η Tartufata με κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα, σάλτσα τρούφας, κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και βασιλικό αποτελεί επίσης μία πολύ νόστιμη εκδοχή για λευκή pizza.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία που μετρά 10 ολόκληρα χρόνια το Ancho παραμένει πιστό στον street χαρακτήρα του και τη μεξικάνικη κουζίνα που αποτελεί και την απόλυτη πηγή έμπνευσής του. Στο κατάστημα του Χαλανδρίου θα κάνεις στάση για frozen Μαργαρίτα, nachos, burrito bowls και φυσικά την αγαπημένη τριάδα της Tex-Mex κουζίνας: tacos, burritos και quesadillas.

Στις επιλογές των γεμίσεων, θα βρεις σιγομαγειρεμένο για ώρες μοσχάρι barbacoa, χοιρινό carnitas με chipotle paste, χειροποίητο χοιρινό γύρο Al Pastor, chicken asada αλλά και spicy shrimps. Σειρά έχουν τα extras και οι salsas, φτιαγμένες με μεξικάνικες πιπεριές όπως jalapeno, serrano, habanero και chipotle, από την ήπια έντασης ranchera μέχρι την ghost pepper sauce – επιλογή για τους πολύ τολμηρούς. Όλα φτιάχνονται στην κουζίνα καθημερινά, όπως το ολόφρεσκο γουακαμόλε από ώριμα, γεμάτα γεύση αβοκάντο, που ανανεώνεται κάθε 2 με 3 ώρες και τα λαχταριστά nachos που κόβονται καθημερινά στο χέρι.

Για κρασί και φαγητό

Στο Rica Riccardi, η Κάτια Λοχαϊτη τιμά την ιταλική της καταγωγή, στήνοντας ένα μενού που βασίζεται κυρίως σε απλές καθημερινές γεύσεις με έμφαση στην αυθεντικότητα και καλή πρώτη ύλη. Τις καθημερινές βρίσκεις πιάτα “alla buona”, όπως λέει η ίδια, δηλαδή πιάτα απλά, σπιτικά, σαν μια carbonara, ένα aglio e olio, ένα cacio e pepe ή μία pomodoro e basilico. Τα Σαββατοκύριακα το μενού αλλάζει, όμως υπάρχουν πάντα 3-4 είδη ζυμαρικών, κρέας, όπως η φανταστική porchetta (χοιρινό γεμιστό σιγομαγειρεμένο 5 ώρες στο φούρνο), και ένα πιάτο με ψάρι ή θαλασσινά.

Tο φαγητό συνοδεύεται από μία ποικιλία ιταλικών κρασιών με περίπου 25 ετικέτες, ενώ στην κάβα του Rica Riccardi προστίθενται επίσης vermouth και amaro για την αυθεντική εμπειρία του ιταλικού aperitivo, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου μέλους της ομάδα που βρίσκεται πίσω από την μπάρα, τον Σπύρο Ράπο. Από το απόγευμα και μετά, μπορείς να απολαύσεις το aperitivo σου με αλλαντικά και τυριά που βλέπεις στη βιτρίνα, όπως gorgonzola dolce, pecorino con tartufo, parmigiano 36 μηνών, salame cinghiale (σαλάμι με αγριογούρουνο) και prosciutto parma riserva 24 μηνών, αλλά και να προμηθευτείς ό,τι σου αρέσει για το σπίτι σου.

Το Terroirist είναι η νεότερη άφιξη που ήρθε να προστεθεί στα wine bars της πόλης. Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο επέλεξαν για το εγχείρημά τους μία όμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι και φρόντισαν να προσέξουν το καθετί. Μια μοντέρνα κάβα που περιλαμβάνει βιολογικά και φυσικής οινοποίησης, δίνει βάση στα orange κρασιά και προσφέρει τις μισές από τις 80 και ετικέτες που υπάρχουν σε ποτήρι.

Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά βρίσκεται στο wine bar καθημερινά για να σε συνοδεύσει στο κελάρι και να σε καθοδηγήσει στην επιλογή σου. Για τους πιο μυημένους υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσουν κάποια πιο ακριβά κρασιά με τη μέθοδο του coravin. Ο Άγγελος Λάντος, που υπήρξε για χρόνια στο τιμόνι της Σπονδής, έχει επιμεληθεί ένα μενού με 14 πιάτα ταιριαστά για το κρασί, και με σκοπό να μπαίνουν στη μέση. Δε λείπουν τα γαλλικά και ελληνικά τυριά και αλλαντικά.

Για ποτό στην ταράτσα

Υπάρχει μία σκάλα που οδηγεί στα αστέρια και βρίσκεται εντός του Big Mouth. Το αγαπημένο all day στέκι του Χαλανδρίου χωρίζεται σε τρία επίπεδα και σίγουρα το τελευταίο είναι κι αυτό που έχει την τιμητική του το καλοκαίρι. Από τις 5 το απόγευμα, η ταράτσα ανοίγει για να πιεις τα πρώτα απογευματινά spritz ή να συνεχίσεις μέχρι λίγο πριν η άμαξα να γίνει κολοκύθα. Το Big Mouth έχει ενσωματώσει στον κατάλογό του υπέροχες IPA μπίρες από μικρά ζυθοποιεία, αλλά αγαπάει εξίσου και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά σε μία από τις κουλ ταράτσες της πόλης.

Για γλυκό

Κανένα Σαββατοκύριακο δεν ολοκληρώνεται αν δεν προμηθευτείς το τέλειο γλυκό. Στο Mokpo βρίσκεις φανταστικό cheesecake ψυγείου (προτίμησε με blueberries έτσι για αλλαγή), αλλά και mini cakes που φτιάχνονται χωρίς έτοιμα πρόσθετα και συντηρητικά. Μία από τις νέες και πολύ δροσιστικές γεύσεις είναι το κέικ βανίλια με lime, μάνγκο και κρέμα yuzu.

Exit mobile version