24 Media Δημήτρης Δημόπουλος
ΦΑΓΗΤΟ

Χοιρινά παϊδάκια με πουρέ cheddar: Μια συνταγή για μυθικά barbecue

Το barbecue που θα φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους που αγαπάς, η συνταγή που έχει κωδικό όνομα 'θρίαμβος' έρχεται με απαραίτητο συνοδευτικό μια μπύρα ΑΛΦΑ Weiss.

Ένα νόστιμο πιάτο μπορεί (και πρέπει) να δημιουργείται εύκολα στην κουζίνα. Τα ribs με πουρέ cheddar θα κάνουν την βεράντα σου να μοιάζει με συναυλία. Όμως οι ήχοι δεν θα είναι μουσικοί, θα είναι τα επιφωνήματα ευχαρίστησης μετά από κάθε δαγκωνιά + γουλιά AΛΦΑ Weiss.

Βγάλε μια κόλα χαρτί και σημείωνε τι θα χρειαστείς για τη συνταγή σου:

(Για 4 ατομα)
Υλικά:

2 τεμάχια χοιρινά παΐδάκια
3 κσ BBQ sauce
2 κσ σόγια
1 κσ καστανή ζάχαρη
1 κσ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

Γλασο:

5κσ BBQ sauce
1κσ μέλι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
200γρ γάλα
150γρ κρέμα γάλακτος
180γρ τσένταρ,τριμμένο
Αλατι
Πιπέρι

Γαρνίρισμα:

Σουσάμι, καβουρδισμένο

24 Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Διαδικασία:

24 Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Σε ταψί τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια & προσθέτουμε bbq, σόγια, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και πάπρικα. Μαρινάρουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.

24 Media / Δημήτρης Δημόπουλος
24 Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Αφού περάσουν οι 2 ώρες, καλύπτουμε με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 1,30 ώρα στους 150 βαθμούς. Παράλληλα, σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε κ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ. Με αυγοδαρτη ή ειδικό εργαλείο για πουρέ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά.


Αφού ψηθούν τα χοιρινά spare ribs αποσύρουμε κ κόβουμε σε κομμάτια. Έπειτα μαρινάρουμε τα ribs σε μπολ με τα υλικά και μεταφέρουμε ξανά σε πυρίμαχο σκεύος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. SOS: Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε τις παγωμένες ΑΛΦΑ Weiss από το ψυγείο για το πρώτο τσούγκρισμα, λίγο πριν στρωθεί το τραπέζι.

Όπως ένας ζωγράφος βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα έργο τέχνης, γαρνίρουμε με σουσάμι τα ribs και απολαμβάνουμε ένα τραπέζι σαν καλοκαιρινή ζωγραφιά. Η σωστή (παγωμένη) μπύρα, θα είναι πάντα εκεί.

24 Μedia / Δημήτρης Δημόπουλος