runnyrem/Unsplash
ΤΑΞΙΔΙ

6 μυστικά που δεν αποκαλύπτουν ποτέ οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων

Μαξιλάρια, κουβερλί και χρηματοκιβώτια δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.

Η βιομηχανία της φιλοξενίας και συγκεκριμένα των ξενοδοχείων, είναι γεμάτη εκπλήξεις. Βλέποντάς το απ’ έξω, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα προσφέρουν στους επισκέπτες τους χαλάρωση, αξέχαστες οικογενειακές στιγμές ή απλά ένα σπίτι μακριά από το σπίτι κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού για παράδειγμα.

Η λειτουργία ενός ξενοδοχείου όμως είναι πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση, με το προσωπικό να εξισορροπεί ανάμεσα στην ασφάλεια, την άνεση, τις περίεργες απαιτήσεις των επισκεπτών τους και πολλά άλλα.

Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτές οι καλά λαδωμένες μηχανές, το προσωπικό ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να έχει και μερικά μυστικά από τους πελάτες -αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τους περίεργους ταξιδιώτες από το να ρωτάνε.

Επειδή όμως δε μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να σας τα αποκαλύψουμε εμείς.

Κάποιοι όροφοι είναι πιο ήσυχοι και πιο ασφαλείς από άλλους


iStock

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ οι πιο ασφαλείς όροφοι είναι συνήθως από τον τρίτο μέχρι τον έκτο. Γενικά οι πρώτοι δύο όροφοι ενός ξενοδοχείου κινδυνεύουν περισσότερο από διαρρήκτες.


Οι πιο ήσυχοι όροφοι όμως είναι συνήθως οι τελευταίοι, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου προτιμούν να μένουν στους δύο πρώτους για να είναι πιο κοντά στη ρεσεψιόν σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι. Αυτό σημαίνει πως αρκετά από τα δωμάτια στους τελευταίους ορόφους θα είναι άδεια, άρα λιγότερο μπες βγες και πόρτες που ανοίγουν συνέχεια.

Τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία είναι franchise

Αν ταξιδεύετε συχνά και επιλέγετε να μείνετε στο ίδιο ξενοδοχείο στις περισσότερες πόλεις, θα έχετε προσέξει πως πολλές φορές τα όσα προσφέρει το κάθε ξενοδοχείο διαφέρουν κι ας έχουν το ίδιο όνομα.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία είναι franchise, νοικιάζουν δηλαδή ένα μεγάλο όνομα, αλλά λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρήσεις. Ενώ συνήθως το brand επιβάλλει συγκεκριμένα πρότυπα λειτουργίας, στο τέλος οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη της εκάστοτε επιχείρησης.

Οπότε μην εκπλαγείτε αν το αγαπημένο σας ξενοδοχείο δε σας προσφέρει όλα όσα περιμένετε την επόμενη φορά που θα το επισκεφτείτε.

Αν κλείσετε από ένα τρίτο site, δε θα δείτε όλα τα διαθέσιμα δωμάτια

Αν στο επόμενο ταξίδι σας θέλετε να μείνετε σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά στην εφαρμογή κρατήσεων δείχνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια, μην απογοητευτείτε.


Τα ξενοδοχεία συνήθως δίνουν συγκεκριμένο αριθμό δωματίων στις εφαρμογές αυτές, που σημαίνει ότι αν μπείτε στην ιστοσελίδα του ίδιου του ξενοδοχείου για να κάνετε κράτηση ή αν απλά τους πάρετε ένα τηλέφωνο, το πιο πιθανό είναι πως θα μπορέσετε τελικά να βρείτε δωμάτιο.

Οι επισκέπτες ξεχνάνε όλων των ειδών τα αντικείμενα και οι υπάλληλοι μπορεί να τα πάρουν

Πρόσφατη έρευνα σε 400 ξενοδοχεία έδειξε πως από τα πιο ακριβά πράγματα που έχουν ξεχαστεί ποτέ σε δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν μια τσάντα Birkin του οίκου Hermes και ένα ρολόι αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Βέβαια, ανάμεσα σε άλλα οι επισκέπτες είχαν ξεχάσει ένα rice cooker, ένα μίξερ, ένα λάστιχο αυτοκινήτου, ακόμα και μια κατοικίδια σαύρα.

Τι συμβαίνει όμως με αυτά τα αντικείμενα; Τα περισσότερα μαζεύονται στα απολεσθέντα ενός ξενοδοχείου και από εκεί μπορούν οι «ξεχασιάρηδες» να τα αναζητήσουν. Τα περισσότερα ξενοδοχεία όμως δεν κρατάνε τα αντικείμενα αυτά για πάντα και μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να τα πάρουν οι υπάλληλοι.

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια και το κουβερλί δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζεις


Σε πρόσφατη έρευνά του σε τρία μεγάλα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, το Inside Edition ανακάλυψε πως κανένα δεν είναι τόσο καθαρό όσο θα έπρεπε. Κι ενώ όλοι θα πίστευαν πως τα πιο βρώμικα σημεία είναι οι τουαλέτες και τα τηλεχειριστήρια, τη βρώμικη έκπληξη την έκαναν τα καλύμματα των κρεβατιών.


Συγκεκριμένα τα διακοσμητικά μαξιλάρια, αλλά και τα κουβερλί δεν πλένονται το ίδιο συχνά με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, οπότε καλού κακού μην τα παίρνετε και πολύ αγκαλιά.

Κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχετε μόνο εσείς πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου

Κι όμως, το χρηματοκιβώτιο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν είναι τόσο ασφαλές όσο τυχόν νομίζατε. Μπορεί τα χρηματοκιβώτια να κλείνουν πλέον ηλεκτρονικά με κωδικό που θα επιλέξει ο κάθε επισκέπτης, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν και άλλοι πρόσβαση σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα μοντέρνα χρηματοκιβώτια έχουν έναν γενικό κωδικό ή κλειδί, στο οποίο έχει πρόσβαση ο διευθυντής, αλλά και η ασφάλεια του ξενοδοχείου. Επίσης, πριν βάλετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας στο χρηματοκιβώτια, βεβαιωθείτε πως δεν ανοίγει με κωδικούς όπως το «000000» ή «123456».

Exit mobile version