Unsplash Ravi Avaala
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

7 πράγματα που πρέπει πάντα να προσέχεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Ένα κακό δωμάτιο, μπορεί να χαλάσει τις διακοπές σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να δίνεις προσοχή ακόμα και στις λεπτομέρειες.

Όχι, δεν είναι «ένας ύπνος» το δωμάτιο του ξενοδοχείου που έχεις κλείσει για τις διακοπές σου. Αυτά στη χώρα μας τα λέγαμε παλιά, που πραγματικά ούτε για έναν ύπνο δεν ήταν τα δωμάτια σε πολλά ξενοδοχεία και έκανες παρέα με αγαπημένα ζωύφια, κολλαριστά αλλά για μήνες στρωμένα σεντόνια, με κρεβάτια και στρώματα από την κατοχή, κλπ.

Το δωμάτιο είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας του ταξιδιού και πρέπει να του φερόμαστε ανάλογα, για να μπορεί και αυτό να μας εξυπηρετήσει. Ας δούμε λοιπόν μερικούς σύγχρονους κανόνες για όλα εκείνα που πρέπει να προσέχουμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Πόσο καθαρό είναι: Η μισή αρχοντιά ακόμα και σήμερα, το 2023, παραμένει η καθαριότητα. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που τσεκάρουμε με λεπτομέρεια στο δωμάτιο μας και βέβαια βαθμολογούμε στην μπλε πλατφόρμα και αλλού. Ο λόγος που τα σεντόνια και οι πετσέτες ενός ξενοδοχείου είναι λευκά, είναι αυτός ακριβώς, για να δείχνουν το πόσο καθαρά είναι.

Στα SOS: Πάντα περνάμε με υγρό μαντηλάκι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, είναι συνήθως το πιο βρώμικο αντικείμενο του δωματίου.

Πόσο καλά κλείνουν τα παντζούρια, οι κουρτίνες: Για να μην πεταχτούμε από τις 5 το μαύρο πρωί σαν ελατήρια επειδή η πρώτη ηλιαχτίδα μας χτύπησε το μάτι, πάντα ελέγχουμε αν μπαίνει φως από παράθυρα και πόρτες.

Στα SOS: Πάρτε και μια μάσκα ύπνου μαζί.

Πόσο θόρυβο κάνει το ψυγειάκι: Δεν μπορεί, όλοι το έχουμε πάθει. Την ώρα εκείνη, τη γλυκιά, που τα βλέφαρα κλείνουν και ο Μορφέας μας παίρνει στην αγκαλιά του, σκάει σαν βόμβα, σαν έκρηξη, σαν φουρνέλο κάτι και ένας δυνατός συρτός θόρυβος ακολουθεί για ώρα. Τα λεπτά περνούν αργά και βασανίστηκα. Ξαφνικά σιωπή. Και εκεί που ευχαριστείς θεούς και ξωτικά, ξεκινά πάλι. Με μεγάλη προσοχή ελέγχουμε λοιπόν έγκαιρα πόσο θόρυβο κάνει το μικρό ψυγείο στο δωμάτιο μας και ανάλογα το βγάζουμε από την πρίζα τη νύχτα.

Στα SOS: Μην παίρνετε δωμάτιο κοντά στο ασανσέρ έχει συνεχώς κίνηση και φασαρία.

Πως δουλεύει ο κλιματισμός: Έλα ντε. Πολλές φορές θέλεις και δυο μεταπτυχιακά στο Μετσόβιο για να ανακαλύψεις πως κλείνει, ανοίγει, χαμηλώνει ο κλιματισμός στο δωμάτιο σου. Ζήτα από τον ξενοδόχο και από την αρχή, να σου δείξει με κάθε λεπτομέρεια και με πρόβες αρκετές πως λειτουργεί η ψύξη ή η θέρμανση, για να μη βρεθείς να κοιμάσαι στην μπανιέρα κατακαλόκαιρο, με το βασανιστήριο της σταγόνας στο μέτωπο να μοιάζει με χάδι.

Στα SOS: Πάρε ένα ανεμιστηράκι με μπαταρία μαζί καλού κακού.

Πόσο sustainable είσαι: Μπορεί να καταρρίπτεις το ρεκόρ Γκίνες στο σπίτι σου στην ταχύτητα που κάνεις ντους, όμως στο δωμάτιο στις διακοπές σου, νομίζεις ότι είσαι η Κλεοπάτρα. Αν το δωμάτιο σου είναι πραγματικά sustainable και εσύ το ίδιο, η βρύση στο ντους θα έχει χαμηλή ροή και εσύ θα κάνεις ακόμα πιο γρήγορα μπάνιο, γιατί το νερό το προσέχουμε, αλλιώς δε θα το έχουμε.

Στα SOS: Κρατάμε απόσταση ασφαλείας πάντα όταν ανοίγουμε την μπαταρία για να κάνουμε μπάνιο. Δε γνωρίζουμε ούτε τι θερμοκρασία έχει το νερό, ούτε από πού τρέχει.

Ζακέτα να πάρεις: Φτάνει η ώρα να κοιμηθείς και το κρεβάτι είναι στρωμένο με ένα αφράτο πάπλωμα, με πούπουλα φραγκόκοτας. Ή έχει ένα μόνο σεντονάκι. Εσύ δε θέλεις να έχεις το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι σου όλη νύχτα, αλλά να αφήσεις ανοιχτό το παράθυρο, ή μπορεί και να θέλεις. Οι επιλογές είναι να βγάλεις την μπέμπελη, ή να κοιμηθείς ξεσκέπαστος, ή να κρυώνεις ή να ζεσταίνεσαι. Με τι σκεπάζεται ο καθένας το βράδυ είναι βαθιά προσωπική υπόθεση. Ζητήστε από τον ξενοδόχο τα δικά σας στρωσίδια.

Στα SOS: Όσοι έχετε θέμα με τον αυχένα σας, να πάρετε το μαξιλάρι σας από το σπίτι.

Τα αχρείαστα, χρήσιμα: Και επτάστερο να είναι το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει, πρέπει να έχετε μαζί στη βαλίτσα σας κάποια πράγματα που μπορεί και να σας σώσουν από καλοκαιρινό νευρικό κλονισμό. Αντικουνουπικά. Παντόφλες. Νερό. Μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Παυσίπονα. Ωτοασπίδες.