Αυτά είναι τα 10 apps που ‘τρώνε’ την μπαταρία του κινητού σου
Δυστυχώς μερικά απ' αυτά, είναι λίγο δύσκολο να σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς. Εμείς πάντως σε προειδοποιήσαμε.
- 28 ΙΟΥΛ 2016
Τα προβλήματα που έχουμε τον Αύγουστο, όταν βρισκόμαστε στη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, είναι πολύ διαφορετικά απ’ αυτά του υπόλοιπου χρόνου.
Ούτε προθεσμίες, ούτε δουλειές, ούτε πληρωμές και λογαριασμοί, ούτε κίνηση. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να προλάβεις να πιάσεις θέση στην καλή την παραλία, να βρεις τραπέζι στην ταβέρνα με τα νόστιμα μαγειρευτά και να κοιμηθείς χωρίς να σε ξυπνήσει κανείς.
Α, και να αντέξει η μπαταρία του κινητού σου, αφού αν δεν έχεις power bank, οι πιθανότητες να βγάλεις ολόκληρη τη μέρα χωρίς να κλείσει το κινητό σου, είναι μηδαμινές. Εκτός βέβαια κι αν είσαι απ’ αυτούς που στις διακοπές κάνουν αποτοξίνωση από ίντερνετ και κινητά, οπότε μπορείς να ηρεμήσεις, να κλείσεις αυτό το άρθρο και να διαβάσεις κάτι άλλο, όπως τα 10 τραγούδια που μοιραζόμαστε κρυφά στη δουλειά.
Ακόμα εδώ είσαι; Ωραία, αυτά είναι λοιπόν τα 10 apps που σκοτώνουν την μπαταρία σου και θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς με φειδώ.
Πλάκα κάνετε έτσι; Κόβεται το Facebook; Εντάξει θα κόψω τα υπόλοιπα 9 αν είναι.
GOOGLE MAPS
Τα υπόλοιπα 8 βασικά, γιατί κάπως πρέπει να τις βρούμε τις ψαγμένες παραλίες κι οι ταμπέλες των νησιών δεν βοηθάνε ιδιαίτερα.
FACEBOOK MESSENGER
Ώπα, ξεχωριστό είναι αυτό; Εντάξει αφού δεν κόβεται το Facebook, δεν κόβεται ούτε αυτό, μαζί πάνε.
Αν είναι να πάμε διακοπές και να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες, καθόμασταν και στην Αθήνα.
BLACKBERRY MESSENGER
Εντάξει, αυτό δεν το χρησιμοποιώ, δεν είμαι στέλεχος πολυεθνικής.
CHATON
Αυτό δεν ήξερα καν τι είναι. Σε περίπτωση που δεν ήξερες ούτε εσύ κι αναρωτιόσουν, πρόκειται για εργαλείο συζήτησης (όπως προδίδει και το όνομα), το οποίο δημιούργησε η Samsung.
KIK
Ναι, επίσης εργαλείο επικοινωνίας.
Αυτό φαντάζομαι όλοι το ξέρουμε και το τιμάμε. Δυστυχώς, έχει το κόστος του στην μπαταρία σου.
We Chat, αλλά με άλλα εργαλεία.
THE WEATHER CHANNEL
Αν θέλεις να μάθεις τον καιρό, δες τον Αρνιακό.
Αν ανήκεις στους φανατικούς του Pokémon Go, μη χαίρεσαι. Η έρευνα έγινε απ’ τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2016, πριν ξεσπάσει δηλαδή η νέα παγκόσμια μανία. Κι αν κρίνουμε απ’ το γεγονός ότι το Pokémon Go χρησιμοποιεί το GPRS, τα Google Maps και το ίντερνετ του κινητού σου, μάλλον πάει φαβορί για πρωτιά στην επόμενη.