Ερώτηση κρίσεως: Τι μήνυμα θα της στείλεις;
- 15 ΙΑΝ 2017
Φήμες λένε ότι ο τελευταίος άντρας που είπε τη φράση ‘με το κορίτσι μου τα βρήκαμε από το πρώτο κιόλας μήνυμα‘ απήχθη από γυναίκες Επιστήμονες για περαιτέρω έρευνα και μελέτη. Περιττή η πληροφορία αλλά έκτοτε, η τύχη του αγνοείται.
Στο θέμα ‘επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων’ και ακόμα πιο συγκεκριμένα, στην υποκατηγορία του φλερτ τα πράγματα δεν θα λέγαμε ότι είναι αγγελικά πλασμένα. Μάλλον προς άσταναπάνε πλασμένα πάει το πράγμα. Γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί. Και μάλιστα, ανεξαρτήτως φύλου. Άλλες οπτικές, άλλες προσλαμβάνουσες, άλλες εμπειρίες, άλλοι πόνοι, άλλα λάθη, άλλα σωστά, άλλα κολλήματα. Όλα άλλα.
Όσο και αν μας αρέσει πάρα πολύ να πιπιλίζουμε την καραμέλα του ‘είμαστε ίδιοι‘, στην πραγματικότητα αυτή η φράση πέφτει πιο έξω και από τις προβλέψεις προ Αρνιακού για κακοκαιρία. Γιατί κανείς δεν είναι ίδιος με κανένα και ευτυχώς δηλαδή. Σκέψου πόσο βαρετό θα ήταν κάποιος ή κάποια να σου έδινε τις απαντήσεις που θα έδινες. Ακριβώς τις ίδιες, μέχρι τελείας. Αφενός θα ήταν τρομακτικό και αφετέρου, τρομακτικά βαρετό.
Κάπου εδώ λοιπόν, μεταξύ συνειδητοποίησης ότι ο άλλος ή η άλλη εν προκειμένω δεν σκέφτεται όπως εμείς και άρα δεν ‘μεταφράζει’ τις προτάσεις μας ακριβώς όπως τις εννοούμε (υπάρχουν φορές που μπορεί να τις παρερμηνεύσει εντελώς) και επιθυμίας να βρούμε μία κοινή γραμμή πλεύσης ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται έρχεται αυτό που λέμε ‘εμπειρία’ να μας ανοίξει το δρόμο. Και όπου ‘εμπειρία’ δεν εννοώ μόνο τις όποιες επαφές σου με το ωραίο φύλο. Εννοώ και τη γνώση που πιθανότατα έχεις λάβει από συζητήσεις με φίλες ή φίλους σου. Εννοώ οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει σοφότερο και αυτό να βγαίνει στα μηνύματά σου. Κοινώς, προς τα έξω.
Είτε είσαι ο Δον Ζουάν λοιπόν, είτε ο Επτά χρόνια φαγούρα (το κάναμε εδώ μέσα Popcode) το μόνο σίγουρο είναι ότι έναν αριθμό προσπαθειών να επικοινωνήσεις με μία κοπέλα, τον έχεις στο ενεργητικό σου. Όπως και τις συζητήσεις που αναφέραμε παραπάνω. Το θέμα είναι αν έχεις μπει καθόλου στη διαδικασία όλα αυτά, να τα αξιοποιήσεις προς όφελός σου.
Αν όχι, μην σκας. Εγώ είμαι εδώ να σου τα εξηγήσω όλα ευθύς αμέσως. Μισό, να βάλουμε και έναν αριθμό. Εγχειρίδιο φτιάχνουμε.
Συμβουλή 1η (και καλύτερη): Μικρά μηνύματα
Σε παρακαλώ. Αν πρέπει ένα πράγμα να κρατήσεις από το σημερινό κείμενο είναι το μέγεθος των μηνυμάτων σου. Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και για να σε πείσει θα χρησιμοποιήσω την εις άτοπον επαγωγή.
Ένα τεράστιο μήνυμα κάνεις τα εξής με σειρά προτεραιότητας: α)αγχώνει τρομερά τον αποδέκτη του σε φάση ‘wow, τι έγινε ρε παιδιά;‘ β) αποδεικνύει ότι η κατάσταση εκείνου που το έγραψε είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Τόσο, ώστε να μην μπορεί να διαλέξει τα πιο σημαντικά από τα λεγόμενά του γ) κρύβει μία μικρή απελπισία. Ψέμματα, μία μεγάλη. Σε φάση ‘σεπαρακαλωακουσεμε’
Δεν το θέλουμε αυτό. Και δεν το θέλουμε γιατί το κυριότερο είναι να διατηρούμε και την αξιοπρέπειά μας. Όχι;
Γι αυτό, άκουσέ με: Μικρά μηνύματα. Των τεσσάρων βία πέντε προτάσεων. Άντε, έξι. Αν σου βγαίνουν παραπάνω ξαναδιάβασέ το και κόψε τις σάλτσες. Γιατί περί σαλτσών πρόκειται. Πιο σοβαρά θα σε πάρει. Σε κανέναν δεν αρέσει να πατάει το read more. Και ναι, και σε σένα αναφέρομαι. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση της. Θα τρόμαζες ή όχι; Ευχαριστώ. Κόφτο λοιπόν.
Συμβουλή 2η: Αν είναι το πρώτο μήνυμα που της στέλνεις, ας είναι έξυπνο
Το ‘είσαι από Αθήνα‘ ή το ‘τι κάνεις;‘ σκέτο, δεν είναι έξυπνα μηνύματα. Προσπάθησε να γράψεις κάτι το οποίο θα είναι μικρό (θα το γράφω συνέχεια μέχρι να το εμπεδώσουμε), ευανάγνωστο και θα κάνει τον παραλήπτη του να χαμογελάσει. Ναι, μπορεί να διαβάζεται ρομαντικό. Δεν εννοώ όμως αυτό.
Βρες κάτι λίγο καλύτερο από το ‘γεια, τι κάνεις‘. Μπορείς, απλά βαριέσαι και δεν το κάνεις. Ε, με τη βαρεμάρα δεν κέρδισε ποτέ, κανείς.
Συμβουλή 3η: Πρόσεξε την ορθογραφία σου
Τα έχει γράψει και η Έρρικα. Αλήθεια, είναι σημαντικό. Μην το περνάς στο ντούκου. Εσύ θα χάσεις.
Συμβουλή 4η: Μην κάνεις 10 ώρες να απαντήσεις
Όχι δεν στο γράφω ως παθούσα. Δεν είναι ευγενικό και δη όταν σε ενδιαφέρει σοβαρά ο συνομιλητής σου, να αργείς να ανοίξεις το μήνυμά του ή να του απαντήσεις γιατί δήθεν έχεις δουλειά και δεν προλαβαίνεις.
Αφενός αυτά τα δήθεν μία γυναίκα που δεν έχει προβλήματα ανασφάλειας τα πιάνει στον αέρα και μην την είδες και αφετέρου ακόμη και αν της αρέσεις τόσο ώστε να τα παρακάμψει στην αρχή, μετά τις 10 φορές θα βαρεθεί. Ή θα ξενερώσει. και θα το αφήσει το έργο. Και ναι, εδώ κολλάει το ‘υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια’ όπως και το γεγονός ότι το φτύσιμο πέθανε.
Ειδικά αυτού του είδους το ‘και καλά’ φτύσιμο.
Συμβουλή 5η: Στην αρχή, μην το λιώσεις το chat
Τι εννοώ: Όταν πρωτογνωρίζεις μία κοπέλα, καλό είναι να μην τη γνωρίσεις μέσα από το όποιο προφίλ επιλέξει να σου παρουσιάσει εκείνη μέσα από το chat. Αντίστοιχα, καλό θα ήταν και εκείνη να μην σε γνωρίσει ως κάτι που ‘είσαι και δεν είσαι’. Κατανοώ ότι μπορεί να θέλεις να τσεκάρεις λίγο τη χημεία σας αλλά, προσπάθησε να μην το παρατραβήξεις. Γιατί στην καλύτερη, κινδυνεύεις να ξεφουσκώσει το όλο φλερτ με μερικά emoticons και στη χειρότερη, να γίνεις ο chat buddy της.
Και εκείνη να βγαίνει με άλλον. Με κάποιον που στο τρίτο του μήνυμα, της πρότεινε να βγούνε.
Συμβουλή Bonus: Πάρε τη βοήθεια του κοινού αλλά ΜΗΝ αντιγράφεις
Αν ένας φίλος σου ή φίλη σου (συνήθως είναι φίλη) πιστεύεις ότι το έχει με το λέγειν λίγο καλύτερα από σένα, τότε φυσικά και μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη του. Επιβάλλεται θα λέγαμε. Όμως, προσοχή! Προσπάθησε την όποια συμβουλή σου δώσει να την προσαρμόσεις στο δικό σου στυλ. ‘Πώς θα το έλεγες εσύ’. Το κορίτσι που θα το λάβει, θα βγει με σένα όχι με το φίλο σου.
Και, όταν βρεθείτε δεν θα αργήσουν να γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Μην ελπίζεις σε ανούσια θαύματα.