LIFE
SPONSORED

Γιατί το Με Τρίχες Ασχολούμαστε μιλάει στην ψυχούλα κάθε άνδρα

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας δηλώνει έτοιμος για εμφύτευση μαλλιών από την έμπειρη ομαδα της SENECA. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι η ευκαιρία να σπάσει ένα μεγάλο ταμπού.
Την πρώτη φορά, όλοι κάναμε τα στραβά μάτια. Μπορεί να ήταν ένα απόγευμα στο κομμωτήριο, όταν ο κουρέας σήκωσε τον δεύτερο καθρέφτη για να δείξει το κούρεμα που έφτιαξε. Μπορεί να ήταν ένα πρωινό που επιφύλασσε για καλημέρα μια τούφα στο μαξιλάρι, είτε μια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο που ακούστηκε στην παρέα αστείο για καράφλα και φοβήθηκες μην αφορά εσένα. Όχι, δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.

«Αφού εγώ είμαι νέος ακόμα». «Αφού πάντα έτσι ήταν το μαλλί μου και τώρα, να σου πω, φαίνεται αραιό επειδή είναι βρεγμένο». Είναι απίστευτο το εύρος των δικαιολογιών που σκάνε αυθόρμητα από τους εγκεφαλικούς νευρώνες, για να καλύψουν το κενό που άρχισε να αχνοφαίνεται στο βάθος, όπως τα μικρά σκιουράκια στους πίνακες του Bob Ross.


Αλλά επειδή είναι τουλάχιστον εριστικό να αναφέρομαι σε προικισμένους από αφάνα κυρίους επί του παρόντος, ας μιλήσουμε για τον Αλέξανδρο Τσουβέλα, που βίωσε τη θλιβερή διαπίστωση της αραίωσης στο ντουζ.

Αυτή ήταν μία από τις εξομολογήσεις που έκανε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς “Με Τρίχες Ασχολούμαστε”. Δεν πρόκειται για αστείο: ο διάσημος stand up κωμικός αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία εμφύτευσης μαλλιών, αφήνοντας τον εαυτό του στα έμπιστα χέρια της SENECA. Ετούτη η σειρά είναι κάτι σαν χιουμοριστικό ημερολόγιο, λοιπόν – από τις απορίες και τους φόβους του στην αρχή μέχρι το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης στο τέλος, όπως το έζησε ο ίδιος.


Τα πράγματα που έχει κατά νου δεν διαφέρουν και πολλοί από όσα όλοι σκεφτόμαστε, αλλά διστάζουμε να εκφράσουμε λόγω κοινωνικών προκαταλήψεων και εσωτερικευμένων φόβων. Είναι μια ευκαιρία για να σταματήσει το θέμα να είναι ταμπού.

Καταρρίπτοντας στερεότυπα με χιούμορ

Το γνώριζες ότι το 85% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα αραίωσης από την ηλικία των 35 ετών; Είτε ότι παρότι θεωρούμε ότι η ανδρογενετική αλωπεκία (όπως αποκαλείται επίσημα) είναι κληρονομική, στην πραγματικότητα είναι μια πολυπαραγοντική πάθηση του τριχωτού της κεφαλής, της οποίας το μυστήριο συνεχίζει να παιδεύει την επιστημονική κοινότητα; Όπως και το ότι υπάρχει μια ευφάνταστη λέξη που περιγράφει το τρικ κάλυψης του κενού της κεφαλής με στριφογυριστή φράντζα και ζελέ; Το καραφλάζ;


Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στα μεγάλα ερωτήματα που ταλαιπωρούν το μυαλό μας, αλλά αδυνατούμε να ρωτήσουμε λόγω ταμπού ή κόμπλεξ – Πονάει η εμφύτευση; Σε πόσο καιρό αποδίδει; Πώς νιώθεις μετά τη θεραπεία; Μπορείς να την επαναλάβεις; Σε ποιο σημείο έχει φτάσει η επιστήμη στη μεταμόσχευση και την εμφύτευση; Και εφόσον το αποτέλεσμα είναι αποδεδειγμένο από τη μακρά λίστα της SENECA, τι είναι αυτό που αποθαρρύνει;


Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας δείχνει τον δρόμο. Το έψαξε πρώτα μέσα του, ρώτησε τους φίλους του και αποφάσισε να δοκιμάσει τη θεραπεία, μπας και πάψει να εκνευρίζεται με όσους έχουν πλούσια μαλλιά και μπούκλες. Το “Με Τρίχες Ασχολούμαστε” by SENECA αποτελεί μια σειρά που βασίζεται στο χιούμορ, αλλά παράλληλα απαντάει σε εκείνο που ψιθυρίζει το μυαλό μας, όποτε σκεφτόμαστε το σενάριο της εμφύτευσης μαλλιών: Μήπως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα;

Φίλτατοι, η ώρα έχει έρθει από εκείνη την πρώτη φορά που κάναμε τα στραβά μάτια. Ως γνωστόν, η αραίωση προχωράει αργά και σταθερά, σαν κλεψύδρα: δεν χρειάζεται να φτάσεις Voldemort για να κάνεις την πρώτη θεραπεία. Τα επεισόδια του Τσούβι δίνουν θάρρος.

Exit mobile version