SEX

Η σωστή η απιστία θέλει το κατάλληλο app

Ένας 'πυρηνικός' πόλεμος της μοιχείας διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο κινητό σου. Αντίπαλοι, αυτοί που το χρησιμοποιούν για να κερατώσουν και οι άλλοι, που προσπαθούν να τους τσακώσουν. Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής;

Εννοείται πως σου έχουμε μιλήσει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά για το κέρατο. Επίσης, κάποιες γενικές συμβουλές, στις έχουμε δώσει. Βλέπε:

Delete, Το κουμπί φύλακας άγγελός σου.

Γενική καθαριότητα σε κινητό και υπολογιστή όχι κάθε Σάββατο -κάθε μέρα. Φιλική Συμβουλή: Μην τεμπελιάζεις «παίρνοντας» μόνο όσα βλέπει η πεθερά. Όταν λέμε σβήνεις, σβήνεις.

Προσοχή Νο1: Facebook, Whatsapp, gmail έχουν και αρχειοθέτηση συνομιλιών. Τσέκαρε ότι έχεις πράγματι πατήσει διαγραφή.

Προσοχή Νο2:Μην υποτιμάς τη δύναμη του ιστορικού τόσο στον υπολογιστή όσο και στο κινητό. Κοινώς: Διαγραφή πρόσφατου ιστορικού (για να μην σε πάρει και χαμπάρι) όχι τώρα, χθες.

Αν θες σώνει και ντε να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή του σπιτιού, τουλάχιστον ας είσαι extra προσεκτικός: Φτιάξε ένα νέο email που θα δώσεις μόνο στην άλλη. Κατέβασε έναν νέο browser, τον οποίο θα κρύψεις βαθιά σε κάποιο folder, και ο οποίος θα δουλεύει σε incognito mode.

Γιατί όλες οι Ελληνίδες, με εξαίρεση μια στο Χαλάνδρι, μια στο Ρέθυμνο και μια στις Πρέσπες, το έχουν ψάξει το κινητό του συντρόφου τους. Χωρίς καθόλου ή με φουλ τύψεις, λίγη σημασία έχει.

Όμως ποτέ δεν έχουμε ασχοληθεί στα σοβαρά με όλο τον ψηφιακό μπουφέ app υπερ και κατά του κεράτου που υπάρχει πλέον εκεί έξω. Και το οποίο καλό είναι να γνωρίζεις τι έχει να σου προσφέρει.

Εκτός και αν ανήκεις στους τεχνολογικά ‘ημιμαθείς’, όπως ένας κολλητός μου, που την πάτησε πρόσφατα με κάτι τόσο απλό και αυτονόητο όσο το Find My iPhone που έδειξε στην ανυποψίαστη γυναίκα του ότι δεν είναι στη ασφαλιστική που δουλεύει στον Πειραιά αλλά για ψαράκι στο Σούνιο.

Το ηθικό συμπέρασμα εδώ;

Είναι ντροπή του που θαμπώθηκε από το στήθος της receptionist στο γραφείο του. Και γενικώς το κέρατο είναι ‘βαβά’ και δεν το επικροτούμε. Στην τελική, αν δεν έχετε παιδιά ή στεγαστικό να σας δεσμεύσει, καλύτερα να το διαλύσετε.

Το τεχνολογικό συμπέρασμα;

Όταν μπεις στη διαδικασία να κερατώσεις, το κλείνεις το τιμημένο το Find My iPhone (επίσης φροντίζεις να λαμβάνεις τον λογαριασμό σου στο κινητό σου και όχι σε χάρτι στο σπίτι) και αποφεύγεις γενικώς οτιδήποτε app έχει μέσα του GPS. Πόσω μάλλον πιο ειδικευμένα ζευγαρο-apps όπως π.χ. τα CoupleTracker και mCouple που λειτουργούν ως ‘χειροπέδες’ αφού επιτρέπουν στο έτερό σου ήμισυ να βλέπει που είσαι, με ποιον μιλάς και τι μηνύματα στέλνεις.

Επίσης να εύχεσαι η δικιά σου να μην έχει ακούσει ποτέ της τα FlexiSpy, mSpy και SpyBubble, μερικά δηλαδή από τα πιο δημοφιλή επί πληρωμήί spyware, που τα εγκαθιστάς κρυφά στο κινητό του άλλου και μετά διαβάζεις (SMS, viber και whatsapp), ακούς (μετατρέπει το κινητό σε μικρόφωνο) και βασικά ξέρεις τα πάντα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία (και τα social) έχουν κάνει το να απιστήσεις και, ταυτόχρονα, το να σε πιάσουν να το κάνεις, πιο εύκολο από ποτέ. Μέχρι και έξυπνο στρώμα έχουν βγάλει οι Ισπανοί που σε ειδοποιεί όταν το έτερόν σου ήμισυ το χρησιμοποιεί με πιο ‘έντονο’ τρόπο από ότι θα έπρεπε.

Και εννοείται ότι είναι εξίσου παρανοϊκοί αυτοί που χρησιμοποιούν apps για να κερατώσουν με όσους χρησιμοποιούν τα ‘αντίπαλο δέος’ app με στόχο να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους ότι κάποιος τους κερατώνει.

 

Προφανώς οι μόνοι κερδισμένοι από αυτοί την υπόθεση είναι οι δημιουργοί των apps που βλέπουν την ‘πραμάτεια’ τους να φεύγει από τα ράφια -περισσότερο σε Android φάση και όχι τόσο με Apple που είναι σχετικώς πιο ‘αυστηρή’ σε αυτά τα προϊόντα.

Κάτι λογικό αφού όλα αυτά καλύπτουν μια υπαρκτή ανάγκη (της ανασφάλειας τόσο του ‘κερατούκλη’ όσο και του ‘κερατωμένου’) και υπογραμμίζουν ταυτόχρονα μια τραγική έλλειψη (εμπιστοσύνης και επικοινωνίας).

Καθώς επίσης (κερδισμένοι βγαίνουν) και οι δικηγόροι διαζυγίων, ειδικά στις ΗΠΑ, που βάζουν ειδικούς όρους στα προγαμιαία συμβόλαια ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ένας τα e-mail, sms και τις φωτό από το κινητό εναντίον του άλλου.

Όπως και αν έχει, αν θέλεις να κρυφτείς, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις ένα app που σου επιτρέπει να κρύβεις τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα από συγκεκριμένες επαφές που θα επιλέξεις. Όταν σου έρθει κάποιο τέτοιο τότε, ανάλογα με το app (π.χ. Hide my Calls/ Hide Text, CoverMe), σου βγαίνει κάτι άσχετο όπως ‘software update available’.

Μπόνους ότι το εικονίδιο των περισσότερων είναι αόρατο και ανοίγεις το app μόνο πληκτρολογώντας ένα ειδικό κωδικό. Είτε αόρατο, είτε κάτι που καμία γυναίκα ποτέ δεν θα ανοίξει, τύπου ‘μετοχές’ ή ‘μπάλα’ (με σχετικό περιεχόμενο μέσα για ‘ξεκάρφωμα’). Ενώ, αν κάποιος βρει το app αλλά δεν ξέρει τον κωδικό, τότε το μόνο που θα καταφέρει είναι ένα μήνυμα που θα γράφει ‘System Error’.

Επίσης, εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, χρήσιμο είναι ένα messaging app τύπου Telegram ή TigerText που αυτοκαταστρέφει τα ενοχοποιητικά μηνύματα μετά από όποιο χρονικό διάστημα του πεις ή ένα ‘χρηματοκιβώτιο’ στη λογική Photo Vault που σου ‘κλειδώνει’ φωτογραφίες και video ώστε να μπορείς να τα δεις και να τα χαρείς εσύ και μόνο εσύ.

Αν και το ‘κερασάκι’ στην τούρτα είναι εκείνα τα κερατο-app (αυθεντικά ή απλά εκείνα που έχουν φτιαχτεί για άλλο σκοπό, π.χ. για να προσέχεις παιδιά ή υπαλλήλους σου) που σου δίνουν την επιλογή, όταν υπάρχει ανάγκη, να σβήσεις τα πάντα από μακριά, με ένα μήνυμα, όταν το κινητό σου πέσει στα χέρια του ‘οχτρού’ (π.χ. CoverMe).

Και για να μην το χοντρύνω και σου μιλήσω για τις ειδικευμένες υπηρεσίες/ sites (έλα που δεν ξέρεις ποια είναι) που τελευταία προσφέρουν και apps τα οποία σου δημιουργούν ένα προσωρινό τηλεφωνικό αριθμό. Όταν δηλαδή εσύ τηλεφωνείς ή στέλνεις μήνυμα σε κάποια, φαίνεται ο προσωρινός σου αριθμός. Όταν εκείνη σου τηλεφωνεί ή σου στέλνει μήνυμα, απλά σε ειδοποιεί το app.

Από την άλλη, αν κάποιος θέλει να δει αν κεράτωσες, μπορεί να κάνει κάτι τόσο απλό όσο να κατεβάσει ένα data recovery software και να δει όλα τα σβησμένα ενοχοποιητικά SMS και λοιπά όμορφα και λιγωτικά που ανταλλάζεις.

Να ποντάρει στα social, που θα σε καρφώσουν αν δεν προσέξεις, ή την απροσεξία σου που μεν κατέβασες το κερατο-app αλλά μετά ξέχασες να κάνεις το απαραίτητο update.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις πως αν αρκετοί άνθρωποι ζητήσουν να γίνει κάτι, θα βρεθεί η εταιρία που θα το ‘λανσάρει’. Όπως έγινε πρόσφατα με το SwipeBuster που επιτρέπει στη δικιά σου να τσεκάρει αν είσαι στο Tinder και ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες τι και με ποια.

Με άλλα λόγια, το κέρατο στην εποχή μας είναι λίγο Mission Impossible φάση. Ειδικά αν η δικιά σου σκαμπάζει το παραμικρό από τεχνολογία. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το ρισκάρεις.

Προσοχή. Εδώ δεν προωθούμε συγκεκριμένα apps. Απλώς σου λεμε τι υπάρχει εκεί έξω. Επίσης το να εγκαταστήσεις software σε συσκευή που δεν σου ανήκει είναι προφανώς παράνομο.

Exit mobile version