MEGA TV
ΣΠΙΤΙ

Η ιστορία πίσω από το σπίτι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους Παξούς

Σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα περνούσε τα παιδικά και εφηβικά του καλοκαίρια ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Από τη βεράντα, απλώνεται η θέα στο λιμάνι του Γαΐου.
Μόνο όσοι έχουν ταξιδέψει στους Παξούς καλοσκέφτονται μήπως είναι πραγματική η ιστορία που επικαλείται η αρχαία μυθολογία – ότι το νησί γεννήθηκε από την τον Ποσειδώνα, όταν πέταξε την τρίαινά του με δύναμη στην Κέρκυρα, αποκολλώντας ένα μέρος της για να ζήσει τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.

Ένα νησί ερωτεύσιμο, ανθρώπινο και γοητευτικό, περιγράφουν όσοι το έχουν ζήσει, πράγμα στο οποίο θα συμφωνούσε πιθανότατα και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που είχε επιλέξει συνειδητά το νησί για τα γυρίσματα του Maestro.

Ένα μέρος του success story για τη σειρά που έκανε την πρωτιά στο Netflix, πιστώνεται στους Παξούς και τους κατοίκους του. «Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχαμε μαζί μας τους κατοίκους του νησιού, τον δήμο, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τις φιλαρμονικές του νησιού», είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο Παπακαλιάτης για το Maestro. Για τον ίδιο, οι Παξοί ήταν το σκηνικό των παιδικών και των εφηβικών του καλοκαιριών.

«Ερχόμασταν με τα παιδιά εδώ, τον Φίλιππο και τον Χριστόφορο, τα καλοκαίρια», ανέφερε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Πατρίς η μητέρα του Βίλλυ Μαλάμη, ανοίγοντας την πόρτα στην πατρική οικία της οικογενείας: ένα φωτεινό και πολύ ανθρώπινο σπίτι, με οικογενειακά κειμήλια, απαλά χρώματα και θέα στο λιμάνι του Γαΐου.

Οι βεράντες με το χαρακτηριστικό νησιώτικο ασβέστωμα στους τοίχους και τις φουντωτές βουκαμβίλιες είναι εκείνο το σημείο που συμπυκνώνει την απλή γοητεία της οικίας. Σημειωτέον, το σπίτι χρονολογείται από το 1780.

«Τα παιδιά έπαιζαν, έτρεχαν, κολυμπούσαν. Έκαναν τις διακοπές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά», ανέφερε στη συνέντευξη η Βίλλυ Μαλάμη (η οποία κατάγεται από τους Παξούς) για τα καλοκαίρια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο νησί. «Μέναμε λίγες εβδομάδες και φεύγαμε».

Αργότερα, η οικογένεια ανέλαβε μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, οπότε πλέον η μητέρα Μαλάμη περνάει έξι μήνες στους Παξούς.

Exit mobile version