SEX

Μήπως είσαι μαμάκιας;

Μία συντάκτρια ποντάρει στο «ναι» και σου παρουσιάζει εκείνες τις συμπεριφορές που «φωνάζουν» από μακριά ότι όντως, είσαι.

Λίγες μόλις ημέρες πριν την Πρωταπριλιά, οφείλουμε να παραδεχτούμε μία αλήθεια. Μία μεγάλη αλήθεια για την ακρίβεια: Μεγαλύτερο δίλημμα για έναν άντρα από το «Τη μητέρα ή τη γυναίκα» μου, δεν υπάρχει.

Μπορεί να φταίει το οιδιπόδειο. Μπορεί ο πατέρας σου να την παραμελεί και να σου έλαχε να αναλάβεις εσύ το ρόλο του άντρα που εκείνη θα ελέγχει φροντίζει. Μπορεί να είσαι ο μοναχογιός της που δεν-θέλει-να-αποπέσει-σε-καμιά-τυλίχτρα ή μπορεί απλώς, να το θεωρήσουμε ως θέσφατο, μιας και είναι και να πάμε παρακάτω αναζητώντας λύσεις ώστε «να το σώσεις κάπως». «Να το φέρεις πιο μαλακά» (ή τέλος πάντων πες το όπως θες) στην εκάστοτε κοπέλα σου.

Δεν το θέλουμε αυτό –όσο δελεαστική και αν είναι η κουζίνα της μαμάς. Γιατί στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού δεν μπορεί να σε καλύψει η μαμά –εάν με εννοείς.

«Μα, δεν κάνω τίποτα», είσαι έτοιμος να ξεστομίσεις. Μην το κάνεις. Γιατί ψεύδεσαι (και τρως).

Θα σου το αποδείξω ευθύς αμέσως παραθέτοντας ορισμένες από τις πιο κλασικές συμπεριφορές ενός άντρα προς τη μητέρα του που μας κάνουν όχι μόνο να ξενερώνουμε αλλά –σε ορισμένες περιπτώσεις- να τρέχουμε μακριά.

Νούμερο Ένα: Το κινητό

Επαφή αποθηκευμένη με το υποκοριστικό: «Μανούλα» ή «Μαμάκα» ή «Mammy» θεωρείται πρόβλημα. Όποια ηλικία και αν έχεις.

Νούμερο Δύο: Η επικοινωνία

Έστω ότι δεν μένετε μαζί. Εάν μιλάτε περισσότερες της μίας φοράς την ημέρα, Houston we have a problem. Όχι, με συγχωρείς κιόλας, εάν με τη μητέρα σου μιλάτε παραπάνω της μίας φοράς με την κοπέλα σου πόσο μιλάτε; Δουλειά δεν έχεις γενικά;

 

Νούμερο Τρία: Η συζήτηση

Δέχομαι ότι μπορεί να έχετε καλές σχέσεις. Πολύ καλές. Σε φάση είναι η καλύτερή σου φίλη -29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν να μην το κάνεις αυτό για κανένα λόγο, αλλά τέλος πάντων. Αν μιλάς μαζί της μπροστά στην κοπέλα σου όμως, και αλλάζεις τη φωνή σου τύπου: «Εεελα μανουλίτσα μου, τι κάνεις;» και της λες ότι σκέφτεστε τι θα κάνετε τώρα με την κοπέλα σου και ΤΗΣ ΖΗΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ είναι άλλο πράγμα. Και δεν θέλω να το περιγράψω άλλο.

Νούμερο Τέσσερα: Η σύγκριση

Εάν δεχτούμε την άποψη του παππού Φρόιντ, τότε υποσυνείδητα σίγουρα συγκρίνεις σε κάποιο βαθμό την εκάστοτε κοπέλα σου με τη μητέρα σου. Ωραία λοιπόν, από υποσυνείδητο είμαστε κομπλέ. Ε, είναι τουλάχιστον εύλογο ότι εάν το κάνεις και συνειδητά, έχουμε πρόβλημα. Δεν έχει σημασία εάν το κάνεις στον τρόπο που μαγειρεύει τύπου: «Η μαμά μου το ψιλοκόβει το κρεμμυδάκι πριν το τσιγαρίσει» ή στον τρόπο που σιδερώνει: «Ποτέ τσάκιση και στα δύο μπατζάκια. Όπως λέει και η μαμά μου, αυτό είναι πολύ φλώρικο» (πες μας, αλήθεια;). Όπου και αν το κάνεις και όπως και αν το κάνεις (χιουμοριστικά ή πιο σοβαρά) είναι τουλάχιστον αγενές. Ξέρεις η κοπέλα που έχεις απέναντί σου, προσπαθεί να σε ευχαριστήσει όχι να ανταγωνιστεί τη μάνα σου. Σόρι κιόλας.

Νούμερο Πέντε: Η γνωριμία

Εντελώς κοινότοπο αυτό που θα γράψω αλλά και παντελώς αληθινό. Στο «Μαμά, πώς σου φαίνεται;» είμαστε καλά. Εάν τη χωρίσεις επειδή «μωρέ, καλό κορίτσι, αλλά ταιριάζετε τώρα εσείς;», τότε ναι έχουμε πρόβλημα. Μεγάλο.

 

Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να επισημάνω κάτι εξαιρετικά σημαντικό μιας και είπαμε ότι σήμερα, λέμε αλήθειες: Σε ένα μεγάλο ποσοστό, δεν φταις εσύ. Η μητέρα σου φταίει. Ωστόσο όσο μεγαλώνουμε, απογαλακτιζόμαστε. Ναι; Ναι.

Exit mobile version