Instagram @yourworldfromabove
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μια βουτιά στην ωραιότερη φυσική πισίνα της Ελλάδας

Αν δεν έχεις βουτήξει έστω μια φορά στη Γκιόλα στη Θάσο, δεν ξέρεις τι σημαίνει ζωή.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας ήθελε κάποτε να δημιουργήσει μια φυσική πισίνα, στην οποία θα έκανε το λουτρό της η θεά Αφροδίτη. Κάπως έτσι δημιούργησε την Γκιόλα στη Θάσο, ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της Ελλάδας.

Το Δάκρυ της Αφροδίτης, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο σημείο από τους ντόπιους, είναι μια φυσική πισίνα, η οποία περιτριγυρίζεται από βράχια, στο νότιο μέρος της Θάσου.

Αν βρεθεί κάποιος έστω μια φορά εκεί, είναι δεδομένο πως θα τα «χάσει» από το εξωπραγματικά όμορφο τοπίο.

Γκιόλα, ιδανικό σημείο για βουτιές

Η Γκιόλα, λοιπόν, βρίσκεται στην περιοχή Αστρίς της Θάσου, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τον Λιμένα. Τα βράχια, που την περιστοιχίζουν φτάνουν σε ύψος 8 μέτρων και πολλοί κολυμβητές επιλέγουν να βουτήξουν από ψηλά, κατευθείαν στα σμαραγδένια νερά της φυσικής αυτής πισίνας.

Κάθε καλοκαίρι γεμίζει από παραθεριστές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι ανεβαίνουν στο υψηλότερο σημείο της και κινηματογραφούν τις βουτιές τους. Από ψηλά μοιάζει με σμαράγδι ακουμπισμένο στους βράχους. Από κοντά σαν μια καταπράσινη πισίνα που τη χωρίζουν από τη θάλασσα μερικά εκατοστά βράχου.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Γκιόλας είναι πως τα νερά της είναι αρκετά ζεστά, ενώ έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Από το ένα άκρο τα βράχια στη Γκιόλα είναι αρκετά ψηλά, ενώ η απέναντι γωνία της χαμηλώνουν, ακουμπώντας σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σίγουρα αποτελεί το πιο διάσημο μέρος ολόκληρου του νησιού, με τους περισσότερους τουρίστες που επιλέγουν τη Θάσο για τις διακοπές τους, να κατευθύνονται απευθείας στη φυσική πισίνα της Γκιόλας. Οι λογαριασμοί τους στο Instagram γεμίζουν με φωτογραφίες και videos από το απαράμιλλου κάλους σημείο, κάνοντας ακόμη περισσότερους φίλους τους να κλείσουν εισιτήρια για Θάσο.

Το υπερθέαμα συμπληρώνεται με το μικρό, ακατοίκητο νησάκι Αστιριώτικο ή Παναγία, το οποίο διακρίνεται απέναντι από την Γκιόλα και σύμφωνα με τους θρύλους κατοικείται από Σειρήνες.