Μπουτάν, η χώρα που κάθε σπίτι έχει τον τυχερό φαλλό του
Φέρνουν γούρι, ευνοούν τη γονιμότητα και τρομάζουν τα κακά πνεύματα. Μια πανάρχαια παράδοση που ξεκίνησε από ένα τρελό Άγιο που 'ευλόγησε' πάνω από 5.000 γυναίκες, αρκετές εκ των οποίων παρθένες.
- 31 ΑΥΓ 2016
Δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψεις στο Μπουτάν και να μην βγεις φωτογραφία μπροστά σε ένα σπίτι που να έχει πάνω του ζωγραφισμένους τεράστιους φαλλούς. Ειδικά αν ταξιδέψεις εκτός πρωτεύουσας, καθώς οι ‘αστοί’ πλέον κοιτάζουν λίγο υποτιμητικά το συγκεκριμένο έθιμο.
Επίσης σίγουρα θα πέσεις μπροστά σε μαγαζί που πουλάει διακοσμητικούς τυχερούς φαλλούς, θα πιεις παγωμένο νερό από βρύση σε σχήμα φαλλού, θα φας ζεστό ψωμί από καρβέλι σε σχήμα φαλλού και, αν είσαι πολύ της παράδοσης, θα πας στο σχετικό μοναστήρι (βλέπε Chimi Lhakhang). Ιδανικά την περίοδο που έχει το σχετικό φεστιβάλ, με τους βουδιστές μοναχούς να σε ευλογούν ακουμπώντας ένα ξύλινο φαλλό στο μέτωπό σου.
Όπως ακριβώς έκανε (απλώς όχι με ξύλινο φαλλό αλλά με το δικό του), πίσω στον 15ο αιώνα, ο Λάμα Drukpa Kunley, γνωστός και ως ο ‘Τρελός Άγιος’, που ήθελε να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να απέχεις από το σεξ για να φτάσεις στην Νιρβάνα. Μια φιλοσοφία που πέρασε χρόνια αποδεικνύοντας μπεκροπίνοντας και βοηθώντας τις γυναίκες του Μπουτάν να διαφωτιστούν κάνοντας σεξ μαζί τους.
Εκείνος ήταν που ξεκίνησε την παράδοση του να διακοσμείς τους τοίχους και την στέγη του σπιτιού σου με φαλλούς και ίδρυσε το σχετικό μοναστήρι το οποίο, μέχρι σήμερα, θεωρείται ναός της γονιμότητας και το οποίο επισκέπτονται γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί από όλο τον κόσμο.
Ουσιαστικά όλοι αυτοί οι φαλλοί αποτελούν απεικονίσεις του original δικού του, ονόματι ‘Ο κεραυνός της φλεγόμενης σοφίας’ που φοβίζει δαίμονες και κακά πνεύματα. Λογικό, αφού υποτίθεται -δεν κάνω πλάκα- ότι τον έβγαζε έξω και τους χτυπούσε με αυτούς.
Εντάξει, μεταξύ μας, πιο αποτελεσματικός ακούγεται αυτός ο τρόπος από το να κουβαλάς ένα λαγοπόδαρο μαζί. Δεν συμφωνείς;