unsplash
ΤΑΞΙΔΙ

Ο μύθος των ελληνικών νησιών που επισκέπτεσαι και μετά χωρίζεις

Ποια νησιά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θεωρούνται τα πιο ‘επικίνδυνα’;
Καλοκαιράκι. Είσαι με το ταίρι σου και σχεδιάζετε σε ποιο νησί θα περάσετε μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς μακριά από την Αθήνα. Σίγουρα, στο τραπέζι δε θα πέσουν ονόματα νησιών, τα οποία είναι γνωστά για τα πάρτι τους και την ξέφρενη νυχτερινή ζωή τους.

Δεν θέλετε κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση. Προτιμάτε ένα νησί πιο ήρεμο, με υπέροχες παραλίες όπου μπορείτε να περάσετε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αλλά και με γραφικά σοκάκια και χαλαρά μπαράκια για τις βραδινές σας βόλτες, έτσι δεν είναι;

Μάλιστα. Απόλυτα λογικό. Και πάτε στην επόμενη συνάντηση με τους φίλους σας και τους ανακοινώνετε πως “θα πάμε διακοπές στο τάδε νησί”. Για να πάρετε αμέσως την απάντηση “α, σε αυτό το νησί αν πας, μετά ή παντρεύεσαι ή χωρίζεις”. Το έχω ακούσει κι εγώ. Ίσως να το έχω πει σε άλλους, επίσης.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό και πώς έχει προκύψει αυτός ο ‘μύθος’; Κυρίως από τον ίδιο το τον κανένα. Δηλαδή, τα λεγόμενα ‘ζευγαρονήσια’, προφανώς και θα τα επιλέξουν στην πλειοψηφία τους ζευγάρια. Η λογική, λοιπόν, λέει πως αυτά τα ζευγάρια στο επόμενο διάστημα (μήνες, χρόνια) ή θα παντρευτούν ή θα χωρίσου. Ακόμα και δύο χρόνια μετά να χωρίσει ή να παντρευτεί ένα ζευγάρι, θα ‘κατηγορηθεί’ το νησί για τη μοίρα τους. Και κάπως έτσι ο μύθος συνεχίζεται.

Ποια νησιά, τώρα, κατέχουν ξεχωριστή θέση σε αυτή την κατηγορία;

Σαντορίνη


unsplash

Η Σαντορίνη θεωρείται από εκατομμύρια τουρίστες σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στον πλανήτη. Ζευγάρια από κάθε άκρη της γης φτάνουν κάθε χρόνο στο νησί για να θαυμάσουν την καλντέρα, να δουν την απαράμιλλου κάλλους θέα που προσφέρει στο Αιγαίο, αλλά και να κάνουν βόλτες στα σοκάκια όταν πέσει η νύχτα.

Από τη στιγμή που από τους τουρίστες που φτάνουν στο νησί, η πλειοψηφία είναι ζευγάρια, πώς να να μη συμβαίνει αυτό που γράψαμε και νωρίτερα;

Μήλος


unsplash

Το μεγαλύτερο ‘ζευγαρονήσι’ για τον ελληνικό τουρισμό από την άλλη, είναι ξεκάθαρα η Μήλος. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα και έκανα μια βόλτα στο λιμάνι, το μόνο που έβλεπα αριστερά και δεξιά ήταν ζευγαράκια πιασμένα χέρι χέρι. Πραγματικά, δεν μπορούσα να βρω ούτε μια single παρέα στο νησί. Ακραίο, το ξέρω. Ευτυχώς, κι εγώ τότε είχα πάει με κοπέλα στο νησί, αλλιώς ίσως και να ένιωθα άσχημα.

Οι πιθανότητες, λοιπόν, όσων βρέθηκαν στο νησί να παντρευτούν ή να χωρίσουν στη συνέχεια, προφανώς και είναι μεγάλες.

Αμοργός


unsplash

Έχω την εντύπωση ότι η Αμοργός αποτελεί ένα πιο πρόσφατο entry στην κατηγορία. Με καταγάλανα νερά, ήρεμη και χαλαρωτική, είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει κάθε ζευγάρι στις διακοπές του. Γι’ αυτό και την επιλέγει. Ε, τι σας φταίει μετά και το νησί αν καταλήξετε χωρισμένοι ή παντρεμένοι;

Δονούσα

Για τη Δονούσα δεν γνώριζα ότι θα μπορούσε να καταταχθεί στα νησιά ‘που παντρεύεσαι ή χωρίζεις’, αν τα επισκεφτείς, αλλά μου το είπε ένας ντόπιος πέρυσι το καλοκαίρι που την επισκέφτηκα. Αποτελεί ένα από τα κυκλαδίτικα νησιά που έχουν αποκτήσει μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότερα ζευγάρια την επιλέγουν για τις διακοπές τους, θέλοντας να ξεφύγουν από όλα. Να που όμως της ρίχνουν καμιά φορά και το ‘φταίξιμο’.

Exit mobile version