j.touni/Instagram
SOCIAL MEDIA

Οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους fake followers

Ποιοι είναι οι 25 Έλληνες instagrammers με τους περισσότερους ψεύτικους ακολούθους και τι σημαίνει αυτό για τη δημοφιλία τους;

Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας fasthosts.co.uk η οποία μεταξύ άλλων κατατάσσει τους Έλληνες instagrammers με τους περισσότερους ύποπτους – ψεύτικους ακολούθους στα προφίλ τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα, η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα είναι οι τρεις διάσημοι που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό υπόπτων accounts που τους ακολουθούν. Στην περίπτωση, μάλιστα, της πρώτης, το ποσοστό των fake followers αγγίζει το 45%, κάτι που είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 25 influencers, μεταξύ των οποίων αρκετοί παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης, τραγουδιστές και αθλητές. Ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ελένη Μενεγάκη και ο Σάκης Τανιμανίδης.

Έλληνες influencers: τι δείχνουν τα στοιχεία

Influencers

Στον αναλυτικό πίνακα της fasthosts.co.uk δεν σημειώνονται μόνο τα στοιχεία των fake – ύποπτων followers αλλά και ο βαθμός ψηφιακής συμμετοχής ακολούθων στις αναρτήσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης μπορεί, με βάση το στατιστικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε, να έρχεται δεύτερος σε ποσοστό ύποπτων ως fake λογαριασμών (33,8%) είναι, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, ο influencer με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής του κοινού του, με τους ακόλουθους του να κάνουν αρκετά likes, comments και reposts στο περιεχόμενό του.

Από εκεί και πέρα στην ίδια λίστα υπάρχουν τα ονόματα τόσο του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και του Στέφανου Τσιτσιπά, οι οποίοι, όμως, όντας αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς, δεν απευθύνονται στο κοινό που ζει στην Ελλάδα αλλά σ’ όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία λοιπόν, το ποσοστό των fake followers του πρωταθλητή του NBA ανέρχεται στο 21% των συνολικών ακολουθών που αγγίζουν τα 12 εκατ., ενώ εκείνο του Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, στο 27%.

Influencers

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως οι fake – ύποπτοι followers δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι influencers έχουν πληρώσει για να τους έχουν στο προφίλ του, μιας και στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν λογαριασμοί που μπορεί να ήταν πραγματικοί στο παρελθόν αλλά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν ανενεργοί.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα: