SEX

Οι γυναίκες δεν σε θέλουν ανορθόγραφο

Μία συντάκτρια εξηγεί γιατί -τις περισσότερες φορές- οι ανορθόγραφοι δεν γιορτάζουνε ποτέ. Μπορείς να την πεις και μια ωδή στην ορθογραφία.

Στην εποχή μας η διαδικασία ενός φλερτ πάει κάπως έτσι: Με κοιτάς σε κοιτώ και μετά το request στο Facebook, το follow στο Twitter ή/και το Instagram. Γενικά, παρατηρείται μία διαδικτυακή κινητικότητα.

Ενίοτε, ανταλλάσσονται και τηλέφωνα. Για το πιο σε «βλέπω σοβαρά» των πραγμάτων. Και πάλι σε ένα viber ή ένα whatsapp καταλήγει το όλο θέμα βέβαια, αλλά τέλος πάντων. Η κίνηση είναι που μετράει.

 

Γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκείνο που μετράει είναι το εξής: Αυτά που της λες, είναι σωστά γραμμένα; Κοινώς, έχoυν αρχή-μέση-τέλος; Σύνταξη; Και το κυριότερο: Είναι ορθογραφημένα;

 «Σιγά μωρέ, τι είμαι μαθητής και θα πάρω κακό βαθμό;» θα μου πεις. Δες το και έτσι, θα σου απαντήσω.

 

 

Μεταξύ μας, το παραπάνω δεδομένο ισχύει και αντίστροφα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άντρες που θα τους γράψει μία γυναίκα «καλιμέρα» και δεν θα ξενερώσουν έστω και λίγο. Ειδικά όταν το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει ένα «καλινείχτα».

 

Και πραγματικά, δεν αναφέρομαι σε δύσκολες λέξεις. Ή λέξεις που σχεδόν όλοι, κάπου κάπως κάποτε γράψαμε λάθος. Θα υπάρχει σίγουρα για παράδειγμα τουλάχιστον μία φορά που θα έγραψες τη λέξη «διάλειμμα» λάθος. Ή τη λέξη «δίλημμα». Γενικά υπάρχουν λέξεις που έχουν υποστεί τέτοια κακοποίηση που μόνο με δικηγόρο τον Κατέλη έχαναν σε δίκη το δίκιο τους.

 

 

Κανείς δεν είπε ότι για να προσεγγίσεις μία κοπέλα πρέπει να έχεις πτυχία και διπλώματα. Ούτε καν. Άλλωστε μεταξύ μας, οι περισσότεροι ανορθόγραφοι είναι γιατροί (κουφό, πράγματι). Έχε υπόψη σου ωστόσο ότι η ορθογραφία υποδηλώνει μία προσοχή και μία ευγένεια στα λεγόμενά σου. Ότι εκτιμάς το συνομιλητή (εν προκειμένω συνομιλήτρια) σου και δεν θέλεις να κάνεις τα μάτια του να πονάνε.

 

Υπάρχουν λάθη ανεπίτρεπτα και το γνωρίζεις και εσύ ο ίδιος. Είμαι σίγουρη. Απλώς ίσως βαριέσαι να πολυασχοληθείς με το θέμα. Εντάξει, δεκτόν. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ωστόσο, μπορεί να μην είναι το Google που προανέφερα λύση στο πρόβλημά σου, αλλά το τηλέφωνο. Μάλιστα, αυτό.

Και πιο άμεσο είναι. Και πιο σωστό (από κάθε άποψη). Και σίγουρα θα το εκτιμήσει περισσότερο από ένα «για, τι γίνετε; Πώς πήγε το μάθιμα;»

 

Μπορεί να είσαι καλύτερος στα προφορικά. Δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι το «θέλεις να πάμε για ένα πωτό». Ναι, αυτό είναι έγκλημα.

Exit mobile version