Τι γυμναστική πρέπει να κάνεις αν είσαι κάτω από 1,75
- 27 ΔΕΚ 2021
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως πια τίποτα δεν υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη γυμναστική που επιθυμεί και να ακολουθήσει εκείνο το πλάνο που, σε συνδυασμό με τις συμβουλές του γυμναστή του, θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα του.
Η εξειδίκευση είναι μεγάλη, γι’ αυτό και, κάνοντας κανείς μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί να βρει ασκήσεις για ανθρώπους κάθε ύψους. Ανάμεσα σ’ αυτές, υπάρχουν και μερικές που επικεντρώνονται σ’ εκείνους που είναι κάτω από 1,75. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τη σωματοδομή τους και πού πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση για να χτίσουν το σώμα που επιθυμούν; Αυτές είναι τέσσερις συμβουλές που μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα:
Ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα
Ασκήσεις όπως καθίσματα, deadlifts και άρση βαρών είναι ιδανικές για όλους, αλλά συνιστώνται ιδιαίτερα για τους άνδρες που δεν ξεπερνούν το 1,75. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζουν όλο τους το σώμα, συμβάλουν στη δημιουργία ενός δυνατού κορμού καθώς «καίνε» περισσότερες θερμίδες.
Γιόγκα και γυμναστική με έλξεις
Σημαντικές είναι επίσης οι έλξεις που τραβούν τους μύες και τους ενδυναμώνουν. Χρειάζεται, ωστόσο, μεγάλη προσοχή στον τρόπο που γίνονται, καθώς από τη μεγάλη πίεση υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Γι’ αυτό καλό θα ήταν κάποιος να κάνει παράλληλα ασκήσεις γιόγκα που θα τον βοηθήσουν να έχει ένα σώμα πιο ευλύγιστο και όχι τόσο επιρρεπές σε καταπονήσεις.
Η ρουτίνα στη γυμναστική πρέπει να αλλάζει
Η ποικιλία στις ασκήσεις και στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται είναι υψίστης σημασίας. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να σχετίζονται με τον ρυθμό και τον αριθμό των επαναλήψεων. Έτσι αποφεύγονται τραυματισμοί σε μύες που λαμβάνουν συνεχώς μεγάλο φορτίο πίεσης και, το κυριότερο, δεν χάνεται το ενδιαφέρον για την επόμενη προπόνηση.
Καλύτερος έλεγχος του σώματος
Οι άντρες που έχουν ύψος κάτω από ένα 1,75 έχουν ένα σημαντικό προτέρημα όσον αφορά τη γυμναστική: έχουν μικρότερα άκρα και έτσι μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τον τρόπο που κατανέμονται τα βάρη πάνω του. Σ’ αντίθεση, για παράδειγμα, με κάποιον ψηλό άνδρα που, πολλές φορές, βάζει περισσότερη δύναμη στα χέρια του με αποτέλεσμα να τα καταπονεί περισσότερο από το επιτρεπτό και στο τέλος να τραυματίζει τους μύες τους.