Πώς ο κορονοϊός επηρέασε την ασιατική βιομηχανία του σεξ
- 9 ΦΕΒ 2020
Μία Κινέζα εργάτρια του σεξ στη Νέα Ζηλανδία μίλησε ανώνυμα για το συγκεκριμένο θέμα στη ‘New Zeland Herald’ αποκαλύπτοντας πως οι τιμές της έχουν πέσει από τα 180 δολάρια στα 90 δολάρια, ενώ η δουλειά της έχει μειωθεί περισσότερο από 50%, καθώς ο κόσμος φοβάται να πλησιάσει τις Ασιάτισες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αναγκάστηκε να αλλάξει την εθνικότητά της στην ιστοσελίδα της κι από Κινέζα, έβαλε Ασιάτισα, χωρίς βέβαια να αλλάξουν και πολλά ως προς τη δημοτικότητά της.
Μπορεί η συγκεκριμένη γυναίκα να έχει καταγωγή από την Κίνα, αλλά όπως δήλωσε, δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Ζηλανδία. Παρόλα αυτά, οι πελάτες κρίνουν από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά πως είναι υποψήφια φορέας του ιού, απλά και μόνο από το γεγονός πως είναι Ασιάτισα, γι’ αυτό και δεν την επιλέγουν. “Οι δουλειές μας βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Είναι λες και όλοι οι πελάτες νομίζουν ότι είμαστε από την Γουχάν”.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να το επαληθεύουν, θεωρείται πως οι Κινέζες εργάτριες του σεξ είναι οι πλέον πολυάριθμες στον κόσμο. Κι όλη αυτή η αποστροφή του κοινού προς εκείνες, δε συμβαίνει μόνο στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη.
Επίσης, η Dame Catherine Healy του Συλλόγου Ιερόδουλων της Νέας Ζηλανδίας σχολίασε πως “είναι εξαιρετικά δύσκολοι καιροί για τις εργάτριες του σεξ. Ανησυχούμε το ίδιο για την υγεία των ανθρώπων εξαιτίας του ιού, αλλά και για το πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε οικονομικά”.
Την ίδια ανησυχία με τους πελάτες, όμως, έχουν και οι ίδιες οι εργάτριες του σεξ. Όπως είπε στη Herald η γνωστή πορνοστάρ, Lisa Lewis “είμαστε κι εμείς πάρα πολύ προσεκτικές πλέον. Λέω στους πελάτες μου πως αν έχουν βήχα ή άλλα συμπτώματα γρίπης δεν μπορώ να τους κλείσω κάποιο ραντεβού. Επίσης, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντισηπτικό, για να απολυμαίνουν τα χέρια τους αφού ακουμπήσουν χρήματα. Τέλος, τους βάζω να κάνουν ντουζ μπροστά μου, με δικό μου σαπούνι για να είμαι σίγουρη και φυσικά δεν φιλάω ποτέ κανέναν”.
Η όλη κατάσταση και ο παγκόσμιος συναγερμός φαίνεται πως θυμίζει πολύ την εξάπλωση του ιού SARS μεταξύ Νοεμβρίου 2002 και Ιουλίου 2003. Προς το παρόν όμως δείχνει να έχει πιο μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά και πιο ήπια συμπτώματα.
Παρόλο που υπήρξαν καθησυχαστικές δηλώσεις, θεωρείται πολύ πιθανό η εξάπλωση του ιού να βλάψει την κινεζική οικονομία. Για να έχεις μια πιο σφαιρική εικόνα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο αναλυτικό κείμενο που σου ετοιμάσαμε με τα όσα ισχύουν σήμερα με τον ιό που πανικοβάλλει τον πλανήτη.