Shutterstock
ΤΑΞΙΔΙ

Τα 5 πιο επικίνδυνα τουριστικά μέρη στον πλανήτη

Ο ακραίος τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Αυτά τα μέρη είναι τα πιο επικίνδυνα που μπορείς να επισκεφτείς στον πλανήτη.
ΟΚ τώρα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε. Όταν όμως ανοίξουν και πάλι τα ταξίδια, δεν είναι λίγοι που -ίσως και λόγω της κλεισούρας- θα ψάξουν να πάνε σε κάτι διαφορετικό, να κάνουν το extreme, να αποφύγουν τα πολύ ασφαλή μέρη, πάνω σε αυτά που στηρίζεται η τουριστική βιομηχανία. Θα βρουν να κάνουν ένα ταξίδι που θα τους μείνει αξέχαστο. Με τη μία βασική προϋπόθεση να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πανέμορφα μέρη στον πλανήτη που όμως είναι ταυτόχρονα και πάρα πολύ επικίνδυνα σε σημείο που να κινδυνεύει πραγματικά η ζωή σου, αν τα επισκεφτείς. Ο ακραίος τουρισμός πάντως κερδίζει όλο και περισσότερους fans και η αλήθεια είναι ότι, αν προσέξεις πολύ, θα σου δώσει ιστορίες για να λες στα εγγόνια σου.

Δρόμος του Θανάτου, Βολιβία

Ο δρόμος του Yungas βρίσκεται στη Βολιβία και έχει μήκος πάνω από 56 χιλιόμετρα. Ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών του έχει προσδώσει τον χαρακτηρισμό του πιο επικίνδυνου δρόμου στον πλανήτη. Σε υψόμετρο άνω των 3000 μέτρων, χωρίς οποιαδήποτε προστατευτική μπάρα και με έναν μόνιμο κίνδυνο με ένα λάθος να γκρεμιστείς από 600 μέτρα ύψος. Το μόνο που βλέπεις γύρω σου είναι βουνά και δάση, ενώ το ακόμα χειρότερο είναι πως βρέχει πολύ συχνά καθιστώντας μόνιμα ολισθηρό το έδαφος. Περίπου 200 άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτόν τον δρόμο κάθε χρόνο.


© 2017, Juan Karita/ Associated Press

Το Νησί των Φιδιών

Το πόσο επικίνδυνο μέρος είναι μάλλον το δηλώνει και το όνομά του. Βρίσκεται στη νότια Βραζιλία, λίγο έξω από το Sao Paulo. Πρόκειται για το ακατοίκητο νησί Queimada Grane. Σύμφωνα με το τοπικό Ινστιτούτο, εκεί  υπάρχουν περισσότερα από 4000 φίδια και είναι όλα δηλητηριώδη. Τοπικοί παράγοντες έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να εκμεταλλευτούν το νησί με διάφορους τρόπους (παραγωγή μπανάνας για παράδειγμα) αλλά είναι πρακτικά αδύνατο. Εκεί ζουν μόνο έντομα, σαύρες και πάρα πολλά φίδια. Τα θηλαστικά ας πάνε αλλού.

Σιβηρία

Το Ojmjakon είναι ένα χωριό περίπου 800 κατοίκων που βρίσκεται στην ανατολική Σιβηρία και είναι ένα από τα μέρη του κόσμου με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν ποτέ καταγραφεί. Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1933 όταν καταγράφηκε η θερμοκρασία-ρεκόρ των -71,2 βαθμών Κελσίου. Πολλοί θεωρούν ότι είναι από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του κόσμου για έναν άνθρωπο καθώς διάφορες δραστηριότητες είναι αδύνατες. Προτείνεται μάλιστα συχνά στους τουρίστες να μην πλησιάζουν πολύ προς τα εκεί. Ειδικά τον χειμώνα. Από την άλλη, όσοι ζουν μόνιμα έχουν προσαρμοστεί πλήρως στις καιρικές συνθήκες. Τα σχολεία κλείνουν μόνο όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από -55 βαθμού Κελσίου. Ναι στους -55.

Λίμνη Nάτρον

Υπάρχει μία κόκκινη λίμνη στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Αν την κοιτάξεις από μακριά είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα με νερά και πολλά φλαμίνγκο. Αυτό που μοιάζει όμως σαν να ήταν μέρος μίας ταινία της Disney είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα στον κόσμο. Γιατί κάποια στιγμή θα απορήσεις: Γιατί έχει μόνο φλαμίνγκο; Και κυρίως τι είναι όλα αυτά τα πτώματα ζώων μέσα και γύρω από τη λίμνη; Βλέπεις η Nάτρον έχει πολύ υψηλά επίπεδα νατρίου που είναι θανατηφόρο για πολλά ζώα μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος.

Πύλες της Κολάσεως

Στο Derweze του Τουρκμενιστάν θα βρείτε μία τεράστια πεδιάδα. Στο παρελθόν, Σοβιετικοί επιστήμονες είχαν σκάψει στην αναζήτηση πετρελαίου. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών τα πάντα κατέρρευσαν και δημιουργήθηκε ένα σπήλαιο γεμάτο με φυσικό αέριο. Κανένας δεν πέθανε ευτυχώς κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. Ωστόσο, οι ερευνητές αποφάσισαν να ρίξουν φωτιά στον κρατήρα προκειμένου να αποφύγουν την απελευθέρωση των δηλητηριωδών αερίων προς τα γειτονικά χωριά. Ήλπιζαν ότι οι φωτιές θα κατάπιναν τις ποσότητες αερίου και όλα θα επέστρεφαν στο κανονικό. Ήταν το 1971 και η φωτιά δεν έσβησε ποτέ.

 

Exit mobile version