Τα πλεονεκτήματα του να είσαι το τρίτο πρόσωπο
- 7 ΣΕΠ 2014
Ναι, μπορεί να αποβεί τραγικό να είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Είναι εξαιρετικά πιθανό να περάσεις βασανιστικές στιγμές, να κάνεις πενήντα βράδια να κοιμηθείς σωστά και στο τέλος να έχεις καταφέρει μια τρύπα στο νερό.
Ο βασικός κανόνας που διέπει το σχήμα ‘ζευγάρι – τρίτο πρόσωπο που προσπαθεί να κερδίσει το κορίτσι, ήτοι να χωρίσει το ζευγάρι’ είναι ότι το κορίτσι θα μείνει με τον -δοκιμασμένο στα δύσκολα- φίλο της και δεν θα κάνει την επανάσταση για σένα, παρότι της πρόσφερες το φλερτ και τις συγκινήσεις.
Υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά ο κανόνας λέει ότι μπαίνεις πάντα ως outsider σε τέτοιες διεκδικήσεις.
Ό,τι είδους λαγωνικό κι αν αποδειχτείς στο τέλος της κούρσας, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα κατά τη διάρκειά της, δεν είναι και τόσο μαύρα, παρότι η κατάληξη προοιωνίζεται με πόνο.
Η διαδικασία του να διεκδικείς και να είσαι ο τρίτος έχει και τις καλές της μέρες:
Δεν είσαι δεδομένος, δεν θεωρείσαι δεδομένος, πρακτικά μπορείς να κάνεις Ο,ΤΙ θέλεις
Ποιο είναι το πρώτος βέλος της γοητείας σου κάθε φορά που σε βλέπει αυτή η ‘ωραία ρε φίλε, με ψήνει, αλλά έχει γκόμενο’; Θα σου πω πρώτα ποιο δεν είναι το πρώτο βέλος.
Δεν είναι το φοβερό σου χαμόγελο, δεν είναι η κορμοστασιά σου, δεν είναι η Φάση σου (φάση=η δουλειά που κάνεις, τα λεφτά που βγάζεις, ο κόσμος που ξέρεις).
Το πρώτο βέλος της γοητείας σου είναι ότι είσαι ελεύθερος, ενώ εκείνη δεν είναι.
Αυτή ακριβώς η ελευθερία είναι το διαρκείας σου για να βγεις όποτε θες από την κυρίως νοσηρή κατάσταση του να είσαι ο τρίτος.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα
Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα είναι σαφώς πιο κωλοπαιδίστικο από τα υπόλοιπα, αλλά είναι πραγματικό. Και βολικό. Και ένας φανταστικός λόγος για να μη απογοητευτείς αν όλα πάνε στραβά.
Είναι σαν να χάνει η ομάδα σου και να μπαίνεις αλλαγή στο 90′. Αν σκοράρεις, είσαι ήρωας. Αν δεν ακουμπήσεις την μπάλα, δεν θα παραπονεθεί κανείς. Win-win συνθήκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σου κοστίσει ψυχολογικά το να μείνεις για πάντα ο τρίτος.
(καλά τα πλεονεκτήματα του τρίτου, αλλά δεν μπορεί να ζει τέτοιες στιγμές όποτε θέλει)
Στον ελεύθερο χρόνο σου, φλερτάρεις
Κακά τα ψέματα. Δεν είσαι ο Γκρεγκ Πόποβιτς για να έχεις κάθε λεπτομέρεια σχεδιασμένη στο μυαλό. Όταν είσαι free, μπορείς να ‘παίζεις’ σε όσα ταμπλό αντέχεις και προλαβαίνεις.
Κανείς δεν θα σε κακολογήσει αν γκομενίζεις πέρα δώθε. Κι αν το δεσμευμένο κορίτσι σου ζητήσει ρέστα, μπορείς να καγχάσεις στιγμιαία και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Όλα υπέρ σου πια; ΟΛΑ;
Έχεις εύκολο bail-out
Τρως τη μία απογοήτευση μετά την άλλη; Νομίζεις ότι σε κοροϊδεύει και ότι δεν θα γίνει ποτέ δική σου; Πολύ ωραία λοιπόν, μπορείς απλά να φύγεις. Δε χρειάζεσαι ούτε μισή δικαιολογία εκτός από την προφανή.
Ο θυμόσοφος λαός λέει πως μια τέτοια φυγή ενδέχεται να την πιέσει να πάρει μια οριστική απόφαση μια ώρα αρχύτερα. Από την άλλη, ο θυμόσοφος λαός δεν πέφτει πάντα μέσα.
Ένα boost αυτοπεποίθησης παρακαλώ
Το κορίτσι, όποιο κορίτσι, διακινδυνεύει για πάρτη σου. Ρισκάρει τη σχέση της και την σταθερότητα της ζωής της. Όχι μόνο δεν πρέπει να υποτιμάς το μπλέξιμο στο οποίο αφήνεται (καλά, δεν το κάνει και με το ζόρι), αλλά οφείλεις να πάρεις τις ζωές αυτοπεποίθησης που σου χαρίζει όλο αυτό.
Σε πρώτο επίπεδο, τα έχεις καταφέρει μια χαρά. Μπήκες στο μυαλό της, χαίρεσαι το (παράνομο) φλερτ σας και ελπίζεις σε καλύτερες μέρες, οι οποίες -μεταξύ μας- μπορεί να μην έρθουν ποτέ. Αλλά σε πρώτο επίπεδο τα πας καλά.
Αδρεναλίνη, κανένας δε θα μείνει
Αφού ανοίξαμε το κείμενο με χρυσό κανόνα, ας το κλείσουμε με άλλον έναν. Η αβεβαιότητα σχετικά με το αν θα γίνει δική σου, οι πιθανότητες που δεν είναι με το μέρους σου και ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας είναι λάδι στη φωτιά της δεξαμενής αδρεναλίνης σου.
Δεν θα μάθεις ποτέ αν και πόσο θα ήθελες το ίδιο κορίτσι αν ήταν ελεύθερο, αλλά τώρα είσαι σχεδόν έτοιμος να της κάνεις πρόταση γάμου, κυρίως επειδή δεν είναι διαθέσιμη και η κατάκτησή της θέλει πραγματική μάχη.