Το Google Maps φέρνει την τροχαία στο κινητό σου και είναι για καλό
- 29 ΝΟΕ 2024
Οι προσθήκες τεχνητής νοημοσύνης στις λειτουργίες του Google Maps συνεχίζονται και μετά τις βελτιώσεις με την ένταξη των ορίων ταχύτητας και φυσικά των live ενημερώσεων για τις φυσικές καταστροφές, τώρα ακόμα ένα χαρακτηριστικό έρχεται για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας στους δρόμους.
To Google Maps έχει ήδη διαθέσιμο ένα πλήθος χρήσιμων χαρακτηριστικών για όλους τους χρήστες και η αναφορά συμβάντων είναι ένα από αυτά. Τι ακριβώς εννοεί η Google με αυτήν την προσθήκη;
Η τροχαία στο Google Maps
Πλέον, οι Χάρτες της Google θα παρέχουν στους χρήστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην πορεία τους, ακόμη και αν αυτό δεν σημαίνει ουσιαστικά μια φυσική καταστροφή ή το κλασικό κόκκινο χρώμα της κίνησης.
Από μικρά μπλόκα μέχρι σημαντικά ατυχήματα στους δρόμους οι χρήστες θα μπορούν να μοιραστούν στην εφαρμογή γεγονότα που συμβαίνουν στη διαδρομή τους έτσι ώστε να ειδοποιηθούν στη συνέχεια οι οδηγοί που ακολουθούν. Αυτό, φυσικά μπορεί να φέρει το ελληνικό δαιμόνιο σε θέση να λειτουργήσει για ακόμα μια φορά.
Εφόσον οι χρήστες μπορούν να ενημερώνουν μέσω της εφαρμογής για το τι συμβαίνει στον δρόμο σε απευθείας μετάδοση, θα μπορούν και να διαμορφώνουν τους δικούς τους κανόνες. Ήδη, έχει κάνει την αρχή το “speed traps” που ουσιαστικά ενημερώνει τους χρήστες για τα σημεία που λειτουργούν και καταγράφουν οι κάμερες ταχύτητας της τροχαίας. Σαν να σου σβήνουν τα φώτα, αλλά ψηφιακά αυτή τη φορά.
Επιπλέον η Google ετοιμάζεται να ακολουθήσει μια διαφορετική τακτική στο Google Maps σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει την παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο. Και αυτό έχει να κάνει κυρίως για τις αστικές περιοχές.
Συγκεκριμένα, αντί πλέον να παρουσιάζει όλη την ώρα τα σήματα της τροχαίας, την ώρα της οδήγησης, ετοιμάζεται να ενσωματώσει όλη την παρουσία της Τροχαίας, υπό ένα νέο tag που θα αποκαλείται Police. Δηλαδή στις περιπτώσεις που υπάρχει τροχονόμος που ανακατευθύνει την κυκλοφορία ή τη ρυθμίζει, τότε οι οδηγοί θα ενημερώνονται με το συγκεκριμένο tag στην οθόνη τους.
Στόχος του Google Maps είναι να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες της καταγραφής δραστηριότητας από την τροχαία στο δρόμο. Μένει να δούμε εάν θα υπάρχει κάποια νομοθετική αντίδραση σε αυτό, καθώς ενδεχομένως υπάρχει ζήτημα για τη δουλειά της τροχαίας.