Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΚΛΟΓΕΣ

Το κόμμα που πήρε τις λιγότερες ψήφους στις Ευρωεκλογές

Η επίσημη σελίδα αγνοείται. Ευτυχώς, βρήκαμε ένα βίντεο στο YouTube και μερικές αναρτήσεις στο Instagram.

Υπάρχει και σελίδα στο Instagram. Μιλάμε για 13 ολόκληρες δημοσιεύσεις και 34 ακόλουθους, followers όπως συνηθίζουν να λένε οι ομογενείς. Δυστυχώς, η επίσημη σελίδα τους ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα, έχει πέσει ενώ και αυτή στο Facebook αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.

Όμως δεν πειράζει, θα έχουμε πάντα το YouTube και το βίντεο με τον Χρήστο Κώστα, τον πρόεδρο του Ομογενειακού Δικτύου Ελλήνων Ευρώπης. Αυτό είναι το κόμμα που έλαβε τις λιγότερες ψήφους στις ευρωεκλογές που θα μείνουν στην ιστορία για τη μεγάλη αποχή του ελληνικού λαού που -πώς να το πούμε;- προτίμησε να απλώσει το αντηλιακό στο δέρμα του και όχι να αφήσει με μια υποτυπώδη τρυφερότητα τον φάκελο στην εσοχή της κάλπης.

Ιστορικό ρεκόρ στην αποχή λοιπόν, καθώς άγγιξε το 60%, ξεπερνώντας με μεγάλη ευκολία το 47,5% του 2009 -ξανά στις Ευρωεκλογές. Το κείμενο αυτό, ωστόσο, γράφτηκε για το Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης, το κόμμα που ήρθε πρώτο από το τέλος.

Για την ιστορία, η παράταξη του Χρήστου Κώστα συγκέντρωσε 963 ψήφους, μη μπορώντας να προσπεράσει την Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (1.615) και την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (1.973).

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα τους στο Instagram μιας και επίσημες θέσεις που βρίσκονται στο σάιτ τους αγνοούνται (μαζί με το σάιτ), το Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης αγωνίζεται για αξιοκρατία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λειτουργία κρατικών θεσμών, ανεξάρτητων αρχών, για δίκαιη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε πως το κόμμα μπήκε στη ζωή μας πιο ενεργά με την επιστολική ψήφο, σε μια προσπάθεια να «αλλάξει το πολιτικό σκηνικό». Στις αρχές του χρόνου, μάλιστα, ο Χρήστου Κώστας είχε δηλώσει:

«Mε αφετηρία τις δυσκολίες του παρελθόντος και την οικονομική, κοινωνική και βαθιά θεσμική κρίση αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε μια ζωή αξιοπρεπή για τον κάθε πολίτη». Την ίδια στιγμή, έκανε κάλεσμα για « διαπραγμάτευση με άλλα κράτη για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Προτείνονται επίσης, μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας και καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, αντιδρώντας «στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας».

Στη συνέχεια, για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, πρότεινε την «αξιοποίηση των φυσικών πόρων, του τουρισμού, της στήριξης πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής, της ναυτιλίας, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Τέλος, ήταν κατά της υπερφορολόγησης.