Το πιο ‘καυτό’ chat app των εφήβων θα σε πείσει ότι μεγάλωσες
- 15 ΜΑΡ 2019
Σίγουρα έχει τύχει να σου κάνουν share κάποιο Google Doc, ένα online αρχείο δηλαδή, το οποίο μπορούν να το επεξεργαστούν ταυτόχρονα όσοι το μοιράζονται. Ακόμα πιο σίγουρα, οι μοναδικές αλλαγές τις οποίες κάνεις, αφορούν την ουσία του αρχείου και ποτέ δεν έχεις σκεφτεί να γράψεις κάτι πιο προσωπικό, για να το διαβάσει κάποιος από τους υπόλοιπους που μοιράζεστε το Doc. Λογικό, απολύτως λογικό. Αυτό σε κάνει επαγγελματία, σε κάνει όμως ταυτόχρονα και μεγάλο στην ψυχή.
Κι αυτό γιατί ήδη, σε τάξεις στις οποίες επιτρέπονται οι υπολογιστές, πολλοί καθηγητές αναθέτουν στους μαθητές τους συνεργατικές εργασίες, τις οποίες μοιράζονται μαζί τους μέσω Google Docs (κυρίως στο εξωτερικό όπως μπορείς να φανταστείς, αφού στην Ελλάδα τα λάπτοπ μάλλον θα αποτελούσαν αιτία αποβολής). Έτσι, οι πολυμήχανοι μαθητές, αντί να κάθονται να ανταλλάζουν ραβασάκια ή να στέλνουν μηνύματα στο κινητό στα κρυφά, τσατάρουν κανονικότατα, γράφοντας αυτά που θέλουν στο online doc. ΙΔΙΟΦΥΕΣ.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας μια πρόταση, ανοίγουν το παράθυρο σχολιασμού και εκεί γράφουν ό,τι θέλουν, κρυφά από τον καθηγητή, αφού πρώτα έχουν ‘κλωνοποιήσει’ το έγγραφο για να μην τους πάρει χαμπάρι. Έτσι, φαίνονται σαν επιμελείς μαθητές που απλά κρατάνε σημειώσεις, ενώ στην πραγματικότητα μιλάνε μεταξύ τους χωρίς κανένας να τους καταλάβει. Εναλλακτικά, μοιράζονται ένα άδειο online doc και γράφουν ό,τι θέλουν με τους φίλους τους, δείχνοντας σαν να δουλεύουν κάποια εργασία.
Το παραπάνω κόλπο, εκτός από καθηγητές ξεγελάει και τους γονείς και αποτελεί πια κι έναν πολύ καλό τρόπο για τους νέους να φλερτάρουν μεταξύ τους. Επομένως, αν το πιο προχωρημένο σχόλιο που έχεις γράψει εσύ σε Google Doc είναι ‘να ξαναδούμε λίγο αυτή την πρόταση’, τότε έχεις απλά μεγαλώσει.