ΕΞΟΔΟΣ

6 νέα μπαρ στην Αθήνα που θέλουμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά

Η πόλη που ποτέ δεν μένει ποτέ στάσιμη έχει νέα ενδιαφέροντα bar που αξίζουν την επίσκεψή σου.
Η Αθήνα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει μια από τις πιο ωραίες bar σκηνές στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ότι διαθέτει 4 μαγαζιά που έχουν σαρώσει όλες τις λίστες, αλλά έχει και σε κάθε γειτονιά μικρά διαμάντια, τα οποία συνδυάζουν τη μοναδική ατμόσφαιρα με τα προσεγμένα ποτά. Αυτή η λίστα μεγάλωσε και απέκτησε ακόμα περισσότερα bar τα οποία είναι φρέσκα, με ενδιαφέροντα concept και ιδιαίτερα ποτά.

Feelin’ Good

bar

Μπορεί να μετράει λίγους μήνες ζωής αλλά το Feelin’ Good έχει καταφέρει να συζητιέται στους bar κύκλους της πόλης πολύ έντονα. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Πρώτα από όλα, η ομάδα που βρίσκεται από πίσω και είναι οι Αλέξανδρος Δοντάς, Γιώργος Λαμπρινίδης και Νίκος Κώνστας.

Δεύτερον, το ιδιαίτερο concept το οποίο κινείται σε ένα μεταίχμιο ανάμεσα σε jazz και street bar που θα έβρισκες σε γειτονιές αμερικάνικων πόλεων.

Τρίτον, τα υπέροχα ποτά του, ανάμεσα στα οποία θα βρεις iconic cocktails από όλο τον κόσμο, όπως το περίφημο Garibaldi και το Grasshopper No. 2 του Naren Young, από την εποχή που εμπνεόταν πίσω από την μπάρα του πολυβραβευμένου Dante στην Νέα Υόρκη.

Τέταρτον, το μοναδικό bar food το οποίο θα σε κάνει να κολλήσεις μαζί του αφού θα βρεις «βρωμιές»όπως οι signature βάφλες με κοτόπουλο, το πεντανόστιμο hot dog του, το επίσης νόστιμο και καλοφτιαγμένο corn dog αλλά και το burger του.

Lost Roots


Και τα wine bars, είναι bars. Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα νέο wine bar που προσγειώθηκε στην πόλη και συγκεκριμένα στην Ηρακλειδών στο Θησείο.

Αποτελεί έμπνευση τριών φίλων οι οποίοι είχαν ένα κοινό. Λατρεύουν το κρασί σε όλες του τις εκφάνσεις. Στον όμορφο χώρο του Lost Roots θα βρεις πάνω από 200 ετικέτες από ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, γεμάτες χαρακτήρα και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Επίσης έχει μπύρες από την Ελλάδα -μια τάση που αγαπάμε και εμείς πολύ- αλλά και αποστάγματα που πρέπει να δοκιμάσεις. Από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει το φαγητό, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νικόλας Παπαθανασίου και κινείται σε μεσογειακά, αλλά και πιο διεθνή μονοπάτια.

Terroirist

Ένα ακόμα wine bar της λίστας είναι το Terroirist των Δημοσθένη και Γιάννη Γεωργίου. Μπορεί να τους θυμάσαι από τα χαλανδριώτικα Penny Lane και 9βήτα αλλά τώρα, ένωσαν ις δυνάμεις τους με τον Δαμιανό Ασημένιο και αποφάσισαν να στραφούν προς το κρασί.

Όλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο μιας κλασικής μονοκατοικίας του ’60, που βρίσκεται στον ίδιο πεζόδρομο με τα άλλα δύο projects. Στο Terroirist θα βρεις κυρίως ελληνικό αμπελώνα, με τις 40 από τις 80 ετικέτες κρασιού να προσφέρονται και σε ποτήρι.

Το μενού έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Άγγελος Λάντος και έχει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Enkelt Eatery Drinkery

Ένα ακόμη project στο Χαλάνδρι που δεν μοιάζει με κάποιο άλλο. Είναι ένα all day bistro που άνοιξε εκεί όπου βρίσκαμε μέχρι πρόσφατα το Σπίτι Cocktail Bar.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι το όνομα σου προκαλεί εντύπωση, πρόκειται για μια νορβηγική λέξη και σημαίνει «απλά», κάτι που χαρακτηρίζει το Enktelt σε κάθε πτυχή του χαρακτήρα του. Από την διακόσμηση που είναι λιτή και κυριαρχεί το λευκό, μέχρι τα μενού σε φαγητό και κοκτέιλς. Απλές γεύσεις με μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες και στον άρτιο συνδυασμό τους.

Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκουμε τους Λέλο Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα και Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Γιώργο Τσουροπλή (Chilangos στον Χολαργό) και Λευτέρη Χριστοφιλογιάννη (Husky στην Αράχωβα).

Πίσω από την ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ο Πάνος Τσίκας, ένας σεφ ο οποίος έμαθε καλά την σκανδιναβική φιλοσοφία μετά από τρία χρόνια στο δανέζικο εστιατόριο Geranium.

Bariéro

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Bariero.

Βρίσκεται στην καρδιά του Νέου Κόσμου, πίσω από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και σε απόσταση αναπνοής από τον Σταυρό του Νότου, ενώ έχει μοναδική διακόσμηση και αισθητική.

Μωσαικό, χαμηλός φωτισμός, πολλά κεριά και ένα μπαρ που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του χώρου.

Πίσω από το Bariero βρίσκεται οι Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Κωνσταντίνος Δανός και σκοπός τους ήταν να φτιάξουν έναν χώρο που πάνω από όλα θα λάτρευαν να πηγαίνουν οι ίδιοι.

Εκτός από Spritzes, κλασικά cocktails και κρασιά θα βρεις και τυριά αλλά και μερικά ενδιαφέροντα πιάτα για να τα συνδυάσεις.

NiDo

 


To NiDo δεν είναι απλά ένα bar. Είναι ένα ενδιαφέρον project του Νίκου Θώμα, ο οποίος μαζί με την ομάδα του Simul υλοποίησε ένα υβριδικό μαγαζί, το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε tapas εστιατόριο και bar.

To NiDo έχει στο αίμα του ισπανικό χαρακτήρα, άλλωστε στα ισπανικά σημαίνει φωλιά και σερβίρει μικρά πιάτα άρτια εκτελεσμένα. Όλα αυτά συνδυάζονται τέλεια με την λίστα κρασιών του Τριαντάφυλλου Λούζη ενώ και τα cocktails έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην λίστα του θα ξαναβρείς το αγαπημένο αλλά ξεχασμένο Tequila Sunrise, Margarita, Porn Star Martini και άλλα κλασικά cocktail.

Exit mobile version