Τανίνη Αγάπη Μου
ΓΕΥΣΗ

Δοκιμάζουμε τα κρασιά της οικογένειας Γεώργα στην Τανίνη

Έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους παραγωγούς και να μάθεις την ιστορία κάθε κρασιού, τη διαδικασία παραγωγής του και τα μυστικά που το καθιστούν μοναδικό.

Φρέσκα pet-nat, δροσερά λευκά, ρετσίνες με βάθος και τολμηρά ερυθρά. Μια γευσιγνωσία 7 διαφορετικών κρασιών από τον Δημήτρη και τη Μυρτώ Γεώργα διοργανώνει η Τανίνη Αγάπη Μου, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Το wine bar εστίασε εξαρχής στον ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά ήπιας και φυσικής οινοποίησης. Κρασιά βιοδυναμικά, βιολογικά, χωρίς θειώδη, φτιαγμένα με παραδοσιακές μεθόδους μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ομάδας και αποκτούν το δικό τους φανατικό κοινό.

Στην Τανίνη, βρίσκεις 100 ετικέτες σε ποτήρι ενώ δίνεται επίσης και η δυνατότητα της προκατανάλωσης κρασιών τα οποία παλαιώνουν στο wine bar. Το κρασί πλαισιώνεται με τα απαραίτητα συνοδευτικά, όπως ελληνικά τυριά και αλλαντικά και μικρά πιάτα με εποχιακό προφίλ και αρκετά vegan και vegetarian κατεύθυνση.

Η οινογνωσία με την οικογένεια Γεώργα σού δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις τους παραγωγούς και να μάθεις την ιστορία κάθε κρασιού, τη διαδικασία παραγωγής του και τα μυστικά που το καθιστούν μοναδικό.

Στους αμπελώνες των Σπάτων, στην καρδιά της Αττικής, η οινοποιητική παράδοση της οικογένειας Γεώργα μετρά σχεδόν 400 χρόνια. Αυτή η οικογενειακή κληρονομιά συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τα κρασιά του κτήματος να έχουν καθιερωθεί ως σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Τανίνη Αγάπη Μου

Η ιστορία του κτιρίου που είναι εγκατεστημένο το οινοποιείο (από το 1898) στα Σπάτα ξεπερνά τα 100 χρόνια. Η επιβλητική παλαιά ξύλινη στέγη διατηρείται ατόφια κερδίζοντας το ενδιαφέρον του επισκέπτη, ο οποίος μπορεί (μόνο κατόπιν ραντεβού) να περιηγηθεί στις σύγχρονες οινοποιητικές εγκαταστάσεις παραγωγής, και να γνωρίσει από κοντά της ήπιες τεχνικές οινοποίησης -λιγότερο γνωστές ως οργανική οινοποίηση- με τις οποίες αποφεύγονται οι πολύπλοκες επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών.

Το 1998, ο Δημήτρης Γεώργας πιστοποίησε τους αμπελώνες σε βιολογικούς και λίγο αργότερα εισήγαγε τη βιοδυναμική καλλιέργεια, προσφέροντας κρασιά με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και ελάχιστες παρεμβάσεις στη διαδικασία παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά που σέβονται απόλυτα τη φύση και την καλλιέργεια της γης, με ελάχιστα θειώδη και μέγιστο σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες της αμπελοκαλλιέργειας.

Η βιοδυναμική οινοποίηση υπερβαίνει τη βιολογική ή τη βιώσιμη γεωργία. Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη φιλοσοφία παίζει η ιδέα ότι το βιοδυναμικό ημερολόγιο χωρίζεται σε ημέρες «καρπού», «άνθους», «φύλλου» και «ρίζας». Οι υποστηρικτές λένε ότι κάθε μία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται το κρασί. Κράτα τις απορίες σου για τη γνωριμία με τους παραγωγούς.

ΤΑΝΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ