ΕΞΟΔΟΣ
SPONSORED

Λίγο πριν γιορτάσουμε την Mezcal Day, κάνουμε tasting με το The Lost Explorer

Ένα μεσημέρι αλλιώτικο από τα άλλα, απολαμβάνοντας Mezcal στον πιο μεξικάνικο προορισμό της πόλης.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε το ποτό μας. Για παράδειγμα, το δικό μου αγαπημένο ποτό έρχεται από το τροπικό Μεξικό και ακούει στο όνομα Mezcal και σαν πραγματική λάτρης του, αναζητώ πάντα το καλύτερο, είτε για να το πιω σκέτο είτε για να το βάλω σε κάποιο cocktail.

Κάπως έτσι, και ενόψει της Mezcal Day, που γιορτάζεται στις 21 Οκτώβρη έδωσα ραντεβού στο Chillangos, τον πιο μεξικάνικο προορισμό της πόλης με τη Μαριλέλα Αντωνοπούλου, Εditor-In-Chief του LadyLike και τον Δημήτρη Κουπριτζιώτη, Spirits Expert της 24Media, για να μιλήσουμε και για κάτι άλλο εκτός της δουλειάς μας. Και ποιο καλύτερο θέμα συζήτησης από το αγαπημένο απόσταγμα της χώρας που γέννησε τη Φρίντα Κάλο, τους μαριάτσι και γιατί όχι και τις τελενοβέλες που έβλεπαν φανατικά στα 90s οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας.

Mezcal

Δε μιλήσαμε για όποιο κι όποιο μεξικάνικο απόσταγμα όμως, αλλά για το premium mezcal The Lost Explorer που εξυμνεί την κληρονομιά και τη βιοποικιλότητα του Μεξικού, αλλά και τιμά τη φροντίδα για τη γη σε κάθε βήμα της διαδικασίας του. Φτιαγμένο από τρεις ποικιλίες αγαύης το Espadín, το Tobalá και το Salmiana, απευθύνεται στους γνήσιους λάτρεις του mezcal και σε όσους έχουν την περιέργεια να το γνωρίσουν και να το γευτούν, ανακαλύπτοντας παράλληλα τη φιλοσοφία του “Slow down & Sip curiously”.

Γιατί το premium mezcal The Lost Explorer δε θέλει βιασύνες. Είναι πιο απολαυστικό όταν το γεύεσαι αργά, με καλή παρέα και συνοδευόμενο από τα κατάλληλα πικάντικα ή και όχι μεξικάνικα πιάτα. Ο Δημήτρης ας πούμε, συνόδευσε το Tobalá που επέλεξε με ένα δροσερό ceviche, πιάτο σήμα-κατατεθέν της Λατινικής Αμερικής. Η οξύτητα του ceviche έδεσε υπέροχα με τις γήινες νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος που χαρακτηρίζουν το Tobalá. Ομολογώ πως δεν αντιστάθηκα και πήρα μια πιρουνιά από το πιάτο του.

Mezcal

Η Μαριλέλα από την άλλη, κινήθηκε σε πιο pink δρόμους, επιλέγοντας να απολαύσει μια Paloma φτιαγμένη με mezcal The Lost Explorer mezcal και έκανε το δικό της pairing με tacos de pollo, ένα πιάτο που έχει συνδεθεί με το Μεξικό όσο κανένα άλλο, όπως και το mezcal άλλωστε. Η δική της Paloma φτιάχτηκε με το The Lost Explorer mezcal Espadín, που κατασκευάζεται από 100% Espadín αγαύη, η οποία συγκομίζεται μετά από 8 χρόνια ανάπτυξης και έχει μια γλυκιά και ποώδη αίσθηση. Με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και διακριτική παρουσία καπνού, είναι γι’ αυτούς που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του mezcal. Συνεχίζοντας την αγάπη μου για τσιμπολόγημα από τα πιάτα των άλλων, παραδέχομαι πως της έκλεψα ένα tacos και ήπια μια γουλιά από το cocktail της που έμοιαζε τόσο ροζ και λαχταριστό.

Κι αν πιστέψατε πως επειδή δοκίμασα από τα πιάτα του Δημήτρη και της Μαριλέλας, τους ανταπέδωσα τη χάρη και τους άφησα να δοκιμάσουν από το δικό μου, οφείλω να σας πω πως νομίσατε λάθος. Δε μοιράζομαι το φαγητό μου. Θεωρώ πως είναι περιττό να πω ότι δεν άφησα ούτε κόκκο ρυζιού στο fajitas con pollo που διάλεξα να κάνω pairing με το El Burro cocktail που είχα ήδη επιλέξει. Και αποδείχθηκε πως είχα κάνει την πιο σωστή επιλογή, αφού η γλυκιά, εκφραστική ποικιλία Espadín είναι ιδανική βάση για Margarita και έδεσε υπέροχα με τα πικάντικα fajitas μου.

Στη δική μας ήδη καλή παρέα προστέθηκε και ο Στέλιος Μαγουλάς, Spirits Manager της Δυναμικής και καθ’ ύλην αρμόδιος να μας μιλήσει για το premium mezcal. Κάπως έτσι και ενώ απολαμβάναμε δροστιστικές Paloma, τρώγωντας tacos και chili con carne, μάθαμε πως το The Lost Explorer έχει μια μακροπρόθεσμη αποστολή, να γίνει η πιο βιώσιμη μάρκα mezcal στον κόσμο. Πώς θα το πετύχει όμως αυτό;

Μα φυσικά, τηρώντας τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και παράλληλα προσπαθώντας συνεχώς να ανεβάζει τον πήχη, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ξύλο και λίπασμα που δημιουργείται από απόβλητα αγαύης, αναφυτεύοντας τουλάχιστον τρεις αγαύες για κάθε απόσταξη μίας αγαύης και εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες για την αξιοποίηση και παραγωγή ενέργειας.

Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως ό, τι καταναλώνουμε φτιάχνεται με ηθικό τρόπο και κυρίως με σεβασμό προς το περιβάλλον, αλλά και τις τοπικές κοινότητες.

Αυτό είναι εμφανές ακόμα και από το ίδιο το μπουκάλι, το οποίο είναι φτιαγμένο από 50% ανακυκλωμένα υπολείμματα κρυστάλλου, με πώμα από φυσικό πιστοποιημένο ξύλο και με βιοδιασπώμενο φυσικό κερί μέλισσας από το Μεξικό, ενώ ακόμα και το λογότυπό του αντιπροσωπεύει τα τέσσερα φυσικά οικοσυστήματα του κόσμου – δάσος, ωκεανός, έρημος και ήλιος.

Το premium mezcal The Lost Explorer θέλει να εμπνέει τους ανθρώπους να εξερευνούν περισσότερα και αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη κιόλας γουλιά, είτε επιλέξεις να το απολαύσεις αυτούσιο είτε σε κάποιο cocktail. Σειρά σου τώρα να ανακαλύψεις το The Lost Explorer σε κάποιο από τα αγαπημένα μπαρ της πόλης.

*Τα mezcal The Lost Explorer εισάγονται από τη Δυναμική ΑΕ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Δυναμικής και του The Lost Explorer mezcal αντίστοιχα.