Charlie Harris/Unsplash+
ΜΠΑΡ

Margarita Day: Τα μαγαζιά που θα σερβίρουν τις καλύτερες Μαργαρίτες της πόλης

Βρήκαμε τα αθηναϊκά bar που θα φροντίσουν να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Μαργαρίτας έτσι όπως της αρμόζει.

Τεκίλα, triple sec και χυμός lime. Ένα φαινομενικά απλό ποτό το οποίο όμως μπορεί να είναι ταυτόχρονα και τόσο περίπλοκο. Η Μαργαρίτα ξεκίνησε από το Μεξικό αλλά κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο με την απλότητά της και τη νοστιμιά της.

Μαργαρίτα θα βρεις σε κάθε bar που σέβεται τον εαυτό του αλλά καλοφτιαγμένη κλασική Μαργαρίτα ή ελαφρώς αλλά σωστά πειραγμένη, δεν θα βρεις εύκολα. Για αυτό και εμείς δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε τις καλύτερες Μαργαρίτες της πόλης για να γιορτάσεις τη Margarita Day.

Βarro negro


Φωτογραφία: Barro Negro

Ο ναός του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας ακούει στο όνομα Barro Negro. Αυτό το ξέρεις. Αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι ότι το Barro Negro λατρεύει τη Μαργαρίτα και για αυτό τη γιορτάζει όχι μόνο τη Margarita Day αλλά και όλη την εβδομάδα.

Μία εβδομάδα γεμάτη guests από όλο τον κόσμο και φυσικά μπόλικη Μαργαρίτα. Μία Margarita στην οποία το triple sec το φτιάχνουν μόνοι τους και ακούει στο όνομα Med Liquer και είναι προσαρμοσμένο στα γευστικά χαρακτηριστικά της tequila που χρησιμοποιούν.

Η γεύση της είναι εντελώς διαφορετική και εντελώς μοναδική. Δοκίμασε και θα καταλάβεις.

Baba au rum


Φωτογραφία: Baba Au Rum

Ένα εξαιρετικό μενού που ταιριάζει σε ένα εξαιρετικό bar όπως το Baba au rum. Ανάμεσα στα cocktails που θα βρεις εκεί υπάρχει και μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη Μαργαρίτα. Το όνομά της Anti-Novel Margarita.

Στα συστατικά της θα βρεις δυο και όχι μια τεκίλες, οι οποίες είναι αρωματισμένες με κάρδαμο και έχουν περάσει από επαναπόσταξη με το γαλακτερό στη γεύση τσάι oolong. Η όλη γευστική εμπειρία συμπληρώνεται με λικέρ πορτοκαλιού Med (αυτό που έχουν φτιάξει τα παιδιά του Barro Negro όπως είπαμε από πάνω), φυσικό χυμό ροδιού και ένα σιρόπι με ρόδι, δυόσμο και φλούδες γκρέιπφρουτ.

Φρέσκο και αρωματικό cocktail από την πρώτη μέχρι την τελευταία γουλιά.

Αbstract


Φωτογραφία: Abstract

Μία από τις πιο ιδιαίτερες Μαργαρίτες που θα πιεις. Ένα cocktail που όρισε αυτό που ήθελε να μας παρουσιάσει το Abstract από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Η Splatter Margarita.

Περιέχει δύο συστατικά που θυμίζουν αμέσως Μεξικό. Φυσικά τεκίλα και ένα homemade cordial από τσίλι, αλάτι, κλωνάρια κόλιανδρου, σόγια και παστά εσπεριδοειδών. Στο rim του ποτηριού θα βρεις αντί για σκέτο αλάτι, ένα αλμυρό γλάσο από καπνιστά παντζάρια, λάιμ, λίγη ζάχαρη και αλάτι, το οποίο είναι και αυτό που βλέπεις να δημιουργεί το splatter effect. Το cocktail συμπληρώνεται με λίγες σταγόνες από σησαμέλαιο στην επιφάνεια του.

Deos


Φωτογραφία: Deos Athens

Το μαγαζί με την ομορφότερη θέα στην πόλη, έχει και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Μαργαρίτες αφού μπορείς να διαλέξεις αν τη θες με τεκίλα ή με μεσκάλ.

Συγκεκριμένα, η Mexicanus Margarita είναι φτιαγμένη είτε με Tequila Cenote Bianco είτε με San Cosme Mezcal και λικέρ πορτοκάλι, φρέσκο χυμό λάιμ και ένα homemade mexican shrub. Δοκίμασέ την και θα καταλάβεις πόσο πολύ θα σου θυμίσει το Μεξικό, ακόμα και αν έχεις πιάτο όλη την Αθήνα από την ταράτσα του ουρανοξύστη.

Felicità


Φωτογραφία: Felicità

Στο Felicità πάλι δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξεις αλλά βάζουν και τεκίλα και μεσκάλ.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει δημιουργήσει μια παραλλαγή όπου βοηθάει την τεκιλα να βγάλει περισσότερα αρώματα με την προσθήκη της mezcal δίνοντας ελαφρύ καπνό και περισσότερα αρώματα εσπεριδοειδών. Χρησιμοποιείται dry curacao από κονιάκ για να της δώσει λίγο παλαίωση. Το ελάχιστο σιρόπι αγαύης και το αλάτι από σπαράγγια της δίνει ισορροπία, γεμάτο σώμα αλλά και γήινες αποχρώσεις. Σερβίρεται σε παγωμένο ποτήρι και είναι πεντανόστιμη.

Beauty Killed the Beast


Φωτογραφία: Beauty Killed the Beast

Στο Beauty Killed the Beast θα πιεις από τα χέρια του Χρήστου Πίσκοπου μια spicy Margarita με tequila reposado, ένα cordial από mango και πιπεριά piment d` espelette.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο φρέσκος χυμός lime για την οξύτητα ενώ στο rim βρίσκουμε μια πούδρα από καυτερή και γλυκιά πάπρικα, αλάτι και black lime. Εκτός από πανέμορφη είναι και νόστιμη, κάτι που πρέπει να το δοκιμάσεις και εσύ.

CV distiller


Φωτογραφία: CV distiller

Τη λίστα θα την κλείσουμε με ένα αγαπημένο bar, το οποίο πλησιάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας στον τωρινό του χώρο, μιας και αρχικά μας συστήθηκε στο Γκάζι.

Το CV Distiller μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει πια μια θέση στα ανάμεσα στα κλασικά bars της πόλης. Εδώ και μερικούς μήνες bar manager έχει αναλάβει ο Ηλίας Τσιαβλής και με μαζί με την ομάδα του που αποτελείται από τους Νίκο Σωτηρόπουλο, Γιάννη Μουλά, Βαγγέλη Κουσούλα, Έκτορα Παλιεράκη και την πιο πρόσφατη και εντυπωσιακή προσθήκη στην ομάδα, τον Ηλία Στεργιόπουλο έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη λίστα cocktail.

Ανάμεσά τους θα βρεις το Toreador, το οποίο είναι ουσιαστικά μια ένα crossover της Tommy’s Margarita. Αρχικά προέρχεται απο το toreador το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο cafe royal του 1937, και είχε tequila, apricot brandy και lime. Στο CV Distiller ακολουθούν τη φόρμουλα της τομής και προσθέσανε creme de peche αντί για apricot και τυρφώδες ουίσκι απο το Islay μαζί με διάλυμα άλατος.

Σερβίρεται σε χαμηλό ποτήρι με ένα block πάγου. Δοκίμασε το και θα εντυπωσιαστείς.

Exit mobile version