iStock
ΠΟΛΗ

«Merci Chef!»: Μία εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, βραδιές γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικές σχολές εστίασης και ελληνογαλλικές μαγειρικές συμπράξεις στα εστιατόρια της Αθήνας μπαίνουν στο πρόγραμμα για μία εβδομάδα.

Ο σπουδαίος σεφ Paul Bocuse έλεγε ότι δεν υπάρχει καλή κουζίνα, αν εξαρχής δεν υπάρχει αγάπη προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους.

Η σημασία της τέχνης του τραπεζιού για την κουλτούρα και την οικονομία των δύο χωρών είναι εξίσου ουσιώδης για τον τουρισμό, την ελκυστικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα. Είναι μια κοινή κληρονομιά, η οποία αναδεικνύεται και αναπτύσσεται και μέσω της UNESCO.

Με στόχο την προώθηση αυτής της κληρονομιάς, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος μία εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, με τίτλο «Merci Chef!». Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και προϊόντων.


unsplash

Έξι Γάλλοι σεφ, εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι σεφ με την ανώτατη διάκριση M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France – Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) θα έρθουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το ελληνικό κοινό. Υπό την καθοδήγηση του σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, Γάλλοι και Έλληνες σεφ θα μαγειρέψουν μαζί τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, βραδιές γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικές σχολές εστίασης και ελληνογαλλικές μαγειρικές συμπράξεις στα εστιατόρια της Αθήνας μπαίνουν στο πρόγραμμα για μία εβδομάδα.

Η εναρκτήρια βραδιά, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, θα λάβει χώρα στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel στο πλαίσιο του The Great Sunday Club, παρουσία τou βραβευμένου «MOF» Maxime Hoerth, και των μπάρμαν Hugo Togni από το μπαρ Pompette στο Τορόντο, Corentin Gaudin και Nico de Soto από το μπαρ Danico στο Παρίσι.


unsplash

Στις 26/2, το εστιατόριο Άκρα φιλοξενεί ένα menu à huit mains (μενού 8 χέρια) από τους σεφ John Argaud και Γιάννη Λουκάκη και επιδόρπιο από την σεφ Marie Simon, παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών και τον pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη. Οινογνωσία γαλλικών κρασιών, masterclass για οστρακοειδή και φουά γκρα αλλά και δωρεάν εκδηλώσεις για το κοινό, όπως προβολή ταινίας, δοκιμή κρέπας και κρουασάν είναι μεταξύ άλλων όσα θα ακολουθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας μπορείς να δοκιμάσεις το επιδόρπιο που φέρει την υπογραφή του «MOF» ζαχαροπλαστικής Arnaud Lahrer, σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Madame Fraise, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες ντελίβερι αλλά και κοκτέιλ αλά γαλλικά από την Αγάπη Πετροπούλου στο μπαρ A for Athens.

Exit mobile version