A for Athens
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Οι αγαπημένες μας ταράτσες στην πόλη για να νιώσουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα

Μπορεί να έχει πέσει η θερμοκρασία αλλά εμείς συνεχίζουμε να πίνουμε στις ταράτσες της πόλης.
Ο Οκτώβριος μπήκε και όλα γύρω μας θυμίζουν φθινόπωρο και ελάχιστα πράγματα καλοκαίρι. Αρκετοί πεισματάρηδες συνεχίζουν να ντύνονται καλοκαιρινά, κι ας έχει πέσει η θερμοκρασία και αυτό δείχνει πόσο αγαπάμε τη συγκεκριμένη εποχή. Γι’ αυτό κι εμείς συνεχίζουμε να πίνουμε τα ποτά μας στις ταράτσες της πόλης, νέες και παλιές.

Taratsa

Η πιο φρέσκια και hot ταράτσα της πόλης δεν είναι άλλη από την Αθηναϊκή Ταράτσα. Το νέο εστιατόριο στη Μητροπόλεως έχει νόστιμα πιάτα, ευρηματικά cocktails και μία μοναδική θέα στην Ακρόπολη. Όταν βρίσκεσαι στη Μητροπόλεως, τίποτα δεν σε προϊδεάζει για αυτό που θα βιώσεις. Ανεβαίνεις στον 6ο όροφο με το ασανσέρ και με τα πόδια στον 7ο και το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι η Ακρόπολη στο πιάτο.

Αρκετά λεπτά μετά, όσα χρειάζεσαι δηλαδή για να συνέλθεις, βρίσκεις στα αριστερά σου την ανοιχτή κουζίνα και αμέσως μετά την υπέροχη μπάρα του. Πίσω από το project αλλά και τα cocktails βρίσκεται η ταλαντούχα ομάδα του Bar In Front Of The Bar ενώ στην κουζίνα βρίσκουμε τον σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη. Θα επικεντρωθώ στα cocktails σήμερα μιας και με εντυπωσίασαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πιάτα πάνε πίσω.

Τα ονόματα που θα δεις στο cocktail menu παραπέμπουν σε διεθνή ανατολίτικα και ελληνικά πιάτα, όπως Taboule, Fattoush, Melekouni και η γεύση τους είναι γαστρονομική και ευχάριστη. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν καταφέρει να βάλουν μέσα στις μίξεις τους συστατικά της κουζίνας είναι μαεστρικός και αξίζει να τα δοκιμάσεις ένα προς ένα.


A for Athens

Μία λατρεμένη ταράτσα, που την επισκεπτόμαστε όλο τον χρόνο. Το A for Athens, εκτός από εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη έχει και έναν υπέροχο κατάλογο τον οποίο λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή. Η Αγάπη Πετροπούλου μαζί με την ομάδα της έχει δημιουργήσει ένα cocktail menu εμπνευσμένο από τα συναισθήματα, ο οποίος συνδυάζει την καρδιά και το μυαλό με υπέροχα cocktails και έργα τέχνης.

Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το Rage το οποίο έχει σαν εικαστικό μια σκηνή από την ταινία Life of Pi. Η ιστορία του Πι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως η οργή και ο θυμός μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά σε μία κατάσταση. Έμπνευση για αυτό το cocktail αποτέλεσε το κλασικό jungle bird και στη νέα του μορφή περιέχει ρούμι και ανανά στην pina colada, bitter liquor στο strawberry Negroni. Η clear pina colada συμβολίζει τη γλυκιά, μαλακή και τρυφερή προσωπικότητα του Πι, ενώ το σφηνάκι με το strawberry Negroni εκπροσωπεί την άγρια, τραχιά και ζωώδη φύση της τίγρης.

+2H restaurant

Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, άνοιξε στην Αθήνα το Ergon Bakehouse Athens και στην ταράτσα του φιλοξενεί το +2H restaurant. Μόλις ανέβεις πάνω δεν θα πάθεις πλάκα με τη θέα αλλά αν σου αρέσει η ηρεμία και ο ουρμπανισμός, τότε θα τη λατρέψεις. Εδώ κυριαρχούν οι ζύμες, pasta και γενικότερα το αλεύρι. Το όνομά του το πήρε για τις 2 περίπου ώρες που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε ένα γεύμα πέρα από τις 72 που χρειάζεται για να γίνει το ψωμί.

Εκτός από τα υπέροχα ψωμιά, εξαιρετικά ήταν τα αρωματικά κόλυβα με carpaccio τσιπούρας, σιτάρι, baby gem μαρούλι και λεμόνι. Επίσης, πρέπει να δοκιμάσεις τα μοσχαρίσια μάγουλα με πάστα paccheri και κατσικίσια μπεσαμέλ αλλά και τη μελιτζάνα σνίτσελ η οποία έχει υπέροχη υφή αλλά και γεύση. Φυσικά, μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την Caccio e pepe με καβούρι και λεμόνι αλλά και τα αφράτα flatbreads τα οποία έρχονται σε διάφορους συνδυασμούς. Στα cocktails βρίσκουμε τον Ανδρέα Γιαπράκα ο οποίος κέρδισε πρόσφατα τον παγκόσμιο διαγωνισμό Havana Club Cocktail Maestros 2024 και έχει δημιουργήσει ποτά με πρωταγωνίστρια τη ζύμη.

+2H RESTAURANT

Το Λοκάλι

Το Λοκάλι είναι γνωστό για πολλούς λόγους. Για την υπέροχη αυλή του, για το νόστιμο φαγητό του, για τα υπέροχα cocktails του. Όμως ξεχνάς έναν και είναι πολύ σημαντικός. Η ιδιαίτερη ταράτσα του. Εκεί θα μπορέσεις να πιεις όλα τα καλοφτιαγμένα του cocktails και τα περιποιημένα gin & tonic μαζί με τους ακαταμάχητους μεζέδες εμπνεύσεις του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Στον κατάλογο δεν θα βρεις πια burgers, pizza και άλλες τέτοιες επιλογές, αφού ο προσανατολισμός είναι καθαρά ελληνικός με μεζέδες που αντλούν έμπνευση από όλη την Ελλάδα και πρωταγωνιστές το ψάρι αλλά και το κρέας. Όλα τα πιάτα θα είναι στη λογική του sharing και αυτό ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία του μαγαζιού.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ

Μakris

Μπορεί το Makris να ξεκίνησε από την Κέρκυρα το 2018 και μετέπειτα να επεκτάθηκε σε Ελούντα, Μήλο και Πορτογαλία, όμως δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο στενό της Άστιγγος, στην παλιά αγορά του Θησείου και έχει θέα την Ακρόπολη. Ένας από τους τρεις χώρους του είναι η ταράτσα του η οποία μπορεί να είναι μικρή αλλά έχει μοναδική αύρα.

Την επιμέλεια όλων των εστιατορίων έχει ο Πέτρος Δήμας και στην Αθήνα έχει δημιουργήσει ένα μενού με περίτεχνες παρουσιάσεις οι οποίες είναι γεμάτες με ελληνικά υλικά και περίσσια νοστιμάδα. Το Makris Athens, έχει τρία μενού γευσιγνωσίας ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και το cocktail pairing με δημιουργίες του νικητή του World Class στην Ελλάδα, Χρήστου Κλουβάτου τον οποίο συναντάμε στο φρέσκο Coterie στο Παγκράτι. Cocktails τα οποία ταιριάζουν τέλεια με τα πιάτα του μενού και έρχονται να συμπληρώσουν την εμπειρία και να την κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή.


801 Rooftop Bar

Όσο ακόμα έχουμε το καλοκαίρι μέσα μας, κάπου εκεί θα βρίσκεται και ο Πειραιάς. Πάμε όμως στον Πειραιά όχι για να πάρουμε το καράβι αλλά για να ανέβουμε στον 8ο όροφο του Mitsis N’U Piraeus Port, όπου βρίσκεται το 801 Rooftop Bar με θέα σε όλο το λιμάνι του Πειραιά. Το 801 Rooftop Bar συνδυάζει ατμόσφαιρα, cocktails, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών και νόστιμο finger food. Όλα αυτά σε μια από τις πιο ωραίες ταράτσες της πόλης που προσφέρει μαγικό ηλιοβασίλεμα στον πειραιώτικο ορίζοντα.

MITSIS N’U PIRAEUS PORT
Exit mobile version