Line
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Σε αυτές τις μπάρες θα πίνουμε τα ποτά μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Τα μαγαζιά που θα μας απομακρύνουν από τη στεναχώρια της επιστροφής.
Μπορεί να επιστρέψαμε, μπορεί κάθε πρωί να κοιτάμε από το παράθυρο και να περιμένουμε να δούμε θάλασσα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κλειστούμε μέσα. Θα βγούμε γιατί στην Ελλάδα είναι ακόμα καλοκαίρι. Εκτός αυτού πρέπει να δούμε φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και να τους πούμε τα νέα των διακοπών. Για αυτό τον λόγο εμείς μαζέψαμε τις μπάρες που θα επισκεφτούμε και θα πιούμε τα ποτά μας τώρα που επιστρέψαμε.

Ham on Rye

Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής, όμως έχει στιγματίσει τη δική μας ζωή. Το γνωρίσαμε σαν το νέο classic style bar που αγαπάει τα Εξάρχεια αλλά όχι τη βαβούρα τους. Το λατρέψαμε το καλοκαίρι πίνοντας κλασικά cocktails στον πεζόδρομο. Και για να το πάρουμε από την αρχή, το Ham on Rye βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κλεισόβης στα Εξάρχεια και πίσω από το concept αλλά και την μπάρα του βρίσκουμε τον Μάρκο Πρίφτη.

Εγώ θα σου προτείνω να πιεις ένα classic δροσερό cocktail αυτές τις μέρες και να αράξεις μέχρι αργά στον πεζόδρομο. Κάπως έτσι θα νιώσεις ότι δεν είσαι μακριά από τις διακοπές.

Line

Το Line μπορεί να τρέχει τον δεύτερο χρόνο ζωής του όμως έχει καταφέρει ήδη να αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό και παγκόσμιο bartending. Αυτά όμως είναι περιττά τώρα που γυρίσαμε από τις διακοπές. Αυτό που μας προσφέρει το Line είναι μια υπέροχη, ξύλινη, μεγάλη μπάρα και μια ακόμα πιο ωραία αυλή για να πιεις καφέ και cocktail με δροσιά. Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Δημήτρης Νταφόπουλος όταν το ξεκίνησαν.


Φυσικά, μέσα στο μεγάλο τους εργαστήριο δημιουργούνται τα δικά τους κρασιά που δε φτιάχνονται από σταφύλι αλλά από φρούτα όπως ρόδι, μήλο και ροδοπέταλα ακολουθώντας τη φιλοσοφία των circle ingredients. Αρκετά από τα συστατικά που μένουν από την παραγωγή αλλά και από την κουζίνα, ξαναχρησιμοποιούνται όμως σε cocktails. Μιας και είπαμε για κουζίνα, στο Line θα δοκιμάσεις και υπέροχα πιάτα για κάθε ώρα της μέρας.

Walk In

To Walk In μετράει μερικούς μήνες ζωής και έχει ήδη γίνει το λατρεμένο στέκι των Αθηναίων. Το νέο εγχείρημα της ομάδας του Line βρίσκεται στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Μαυρομιχάλη. Ο Βασίλης, ο Νίκος, ο Δημήτρης και η Αιμιλία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έφεραν τη δική τους μοναδική φιλοσοφία τους από τα Πετράλωνα στο κέντρο σε έναν βιομηχανικό χώρο και αυτή τη φορά.


Αν έχεις πάει στο Line γνωρίζεις ότι αυτή η φιλοσοφία περιλαμβάνει τα διάσημα πια κρασιά τους που δεν προέρχονται από σταφύλι, ενώ μπορείς να διαλέξεις και ανάμεσα σε υπέροχα κλασικά κρασιά από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Δε γινόταν να απουσιάζουν τα cocktails που έκαναν διάσημη την ομάδα, τα οποία έχουν καθαρές γεύσεις και άρτια εκτελεσμένες τεχνικές, χωρίς φανφάρες και περιττούς εντυπωσιασμούς με μερικά από αυτά να σερβίρονται on tap.

Barro Negro

To Barro Negro έχει διττό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Από τη μία είναι η πρεσβεία της Paloma στην Αθήνα, ένα μικρό Μεξικό, και από την άλλη είναι ένα μπαρ που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Αυτό είναι το Barro Negro, το οποίο από την πρώτη χρονιά που άνοιξε μάς εντυπωσίασε και φαίνεται πως εντυπωσιάζει και τους κριτές των World’s 50 Best bars.

Αράζεις στα σκαμπό παραγγέλνεις το cocktail σου ή την Paloma, και συζητάς με τους φίλους σου. Αν δεν θες Paloma εγώ θα σου προτείνω ένα πραγματικά εμβληματικό ίσως cocktail του Barro το οποίο είναι το Mayans Punch και έχει Reposado Tequila, Espadin Mezcal, Coffee distillate, Passion fruit και Tepache.

Black Duck Garden

Το Black Duck Garden είναι πιο από τις πιο παλιές, διάσημες και δροσερές αυλές στο κέντρο της πόλης. Αυτό το καλοκαίρι ένωσε τις δυνάμεις του με την Μαίρη Ταλαιπώρου και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Στην καρδιά του κέντρου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, η Μαίρη, την οποία συναντούσαμε στην μπάρα του Nikkei αλλά και σαν Ηead Brand Ambassador του Schweppes έφτιαξε έναν κατάλογο με 4 κατηγορίες.

Στην πρώτη με όνομα Bubble Selection βρίσκουμε το Cucu Duck VOL 2 με Gin, αγγούρι, cordial πράσινου μήλου και μανταρίνι. Δροσερό και ιδανικό για να το απολαύσεις στο σημείο που η βασίλισσα Αμαλία το 1836 φύτεψε έναν φοίνικα που είναι ακόμη ζωντανός και κοσμεί την αυλή του μαγαζιού.

Roasting Warehouse

Το Roasting Warehouse εκτός από κανονικό εργοστάσιο είναι και ένας υπέροχος χώρος που μπορείς να αράζεις με τις ώρες. Άνοιξε μπροστά από μια υπέροχη πλατεία στον Νέο Κόσμο και ήρθε να μάθει την Αθήνα, πώς είναι τα καφέ στην Αυστραλία. Το Roasting Warehouse είναι το επιτυχημένο brand του Ελληνοαυστραλού George Paraskevopoulos, με καταστήματα στη Μελβούρνη, το Perth, τη Victoria, και το Fremantle.


Πλέον, η αλυσίδα έχει το πρώτο της κατάστημα και στην Αθήνα. Σε αυτό το εγχείρημα συναντάμε και τον Νίκο Αντζάρα, ο οποίος εδώ ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Το Roasting Warehouse, είναι ανοιχτό και ευήλιο αλλά πάνω από όλα σερβίρει υπέροχο καφέ. Τα τραπέζια του ιδανικά για να πάρεις τον υπολογιστή σου και να δουλέψεις ενώ πίνεις καφέ και τρως αυστραλιανό brunch. Καλά άκουσες, εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα όπως Hash browns με brisket και αυγά ποσέ, chilli scrambled eggs με προζυμένιο ψωμί και pork belly, fish and chips και άλλα πολλά που ξεφεύγουν από το τυποποιημένο brunch που έχουμε συνηθίσει.

 

Exit mobile version