Φωτογραφία: Instagram / @2h_restaurant
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Τα νέα μαγαζιά που άνοιξαν στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι

Νέα spots σε κάθε γωνιά της πόλης για να επισκεφτούμε τώρα που επιστρέψαμε.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι νέες αφίξεις στην Αθήνα είναι λιγοστές. Την τιμητική τους έχουν τα νησιά αλλά και η νέα αθηναϊκή ριβιέρα που έχει μεταμορφωθεί χάρη σε μερικά από τα πιο ωραία bars.

Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι άνοιξαν μερικά ενδιαφέρουσα projects στην πόλη τα οποία επισκεπτόμασταν καθόλη τη διάρκειά του αλλά θα τα τιμήσουμε ακόμα περισσότερο τώρα που επιστρέψαμε στην Αθήνα.

+2H restaurant

Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, άνοιξε στην Αθήνα το Ergon Bakehouse Athens και στην ταράτσα του φιλοξενεί το 2H restaurant. Μία όμορφη ταράτσα στην οποία κυριαρχούν οι ζύμες, pasta και γενικότερα το αλεύρι. Το όνομά του το πήρε για τις 2 περίπου ώρες που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε ένα γεύμα πέρα από τις 72 που χρειάζεται για να γίνει το ψωμί. Εκτός από τα υπέροχα ψωμιά, εξαιρετικά ήταν τα αρωματικά κόλυβα με carpaccio τσιπούρας, σιτάρι, baby gem μαρούλι και λεμόνι.

Επίσης νόστιμα ήταν τα μοσχαρίσια μάγουλα με πάστα paccheri και κατσικίσια μπεσαμέλ αλλά και η μελιτζάνα σνίτσελ που πραγματικά με εντυπωσίασε με την υφή και τη γεύση της. Ένα ακόμα πιάτο που με εντυπωσίασε είναι το Caccio e pepe με καβούρι και λεμόνι το οποίο συνδυάζει τη νοστιμάδα με την εντυπωσιακή εμφάνιση. Υπέροχα είναι και τα αφράτα flatbreads τα οποία έρχονται σε διάφορους συνδυασμούς.

Στα cocktails βρίσκουμε τον Ανδρέα Γιαπράκα ο οποίος κέρδισε πρόσφατα τον παγκόσμιο διαγωνισμό Havana Club Cocktail Maestros 2024 και έχει δημιουργήσει ποτά με πρωταγωνιστή τη ζύμη. Αν πάλι με το φαγητό προτιμάς το κρασί τότε θα βρεις αρκετές ετικέτες που θα το συνοδεύσουν τέλεια.

+2H RESTAURANT

Dogpound

Ένα project που άνοιξε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και έκανε ντόρο είναι το Dogpound, Βρίσκεται κοντά στη γειτονιά του Six D.O.G.S. και από το πρωί σερβίρει καλό καφέ, αφράτη ατομική πίτσα και νόστιμα cocktails. Στο Dogpound δεν θα βρεις τραπέζια να κάτσεις, παρά μόνο όρθιος ή στα σκαμπό στο μπαρ.

Έτσι το είχαν φανταστεί ο Βασίλης Στεφανάκης του Lost Athens και του Worldx11 μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα ενδιαφέροντα projects. Θα βρεις τρεις επιλογές σε tap cocktails, το ένα είναι twisted Negroni με προσθήκη ροζέ κρασιού Προβηγκίας, το άλλο Caribbean Scotch & Tonic και το Freez Fly ένα long drink που θυμίζει gin-σόδα.

Στα signatures βρίσκουμε 6 cocktails τα οποία σίγουρα θα καλύψουν τις επιθυμίες σου με τους ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Αυτό όμως για το οποίο έχει κάνει ντόρο το Dogpound είναι οι ατομικές του πίτσες με το αφράτο στεφάνι οι οποίες έρχονται με ασυνήθιστα topppings.

Nastro

Αν με ρωτάς αν έλειπε ένα aperitivo bar από την καρδιά του κέντρου της πόλης, τότε θα σου απαντούσα ΝΑΙ. Αυτό το κενό ήρθε μέσα στο καλοκαίρι να το καλύψει το Nastro. Το όνομά του σημαίνει κορδέλα και είναι ένας φόρος τιμής στη γειτονιά που βρίσκεται η οποία για χρόνια ήταν το κέντρο των υφασματάδικων όλης της πρωτεύουσας.

Τον κατάλογο των cocktails επιμελείται ο aperitivo master Μάριος Ηλιόπουλος, παλιός γνώριμος και από το Felicita. Ο κατάλογος χωρίζεται σε Negroni, Americano και Martini ενώ εκτός από τα low και non alcohol μπορείς να παραγγείλεις και half cocktails για να δοκιμάσεις περισσότερα. Το Nastro είναι ένα aperitivo street bar το οποίο θα μπορούσες να βρεις άνετα στα σοκάκια κάποιας ιταλικής πόλης του βορρά.

Angie Disco


Φωτογραφία: Instagram / @angie.discotheque

Μία ιδιαίτερη άφιξη μέσα στο καλοκαίρι είναι η Angie Disco. Στην οδό Βλαχάβα 9 εκεί που βρισκόταν το θρυλικό Boiler άνοιξε το Angie, μία ντισκοτέκ που ήρθε να αλλάξει τη διασκέδασή μας. Η διακόσμηση μοιάζει με του Boiler αλλά η αύρα είναι διαφορετική.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά παίζει η ντισκομπάλα που γυρνάει και σε μαγνητίζει. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η ομάδα του Wine is Fine και η προσδοκία τους ήταν να δημιουργήσουν ένα αυθεντικό dancefloor όπου Αθηναίοι και τουρίστες θα χορεύουν μέχρι το πρωί.

801 Rooftop Bar

Καλοκαίρι χωρίς να πας στον Πειραιά, δεν γίνεται. Αυτή τη φορά όμως δεν θα μπούμε στο καράβι με προορισμό κάποιο νησί. Θα κατευθυνθούμε στον 8ο όροφο του Mitsis N’U Piraeus Port, όπου βρίσκεται το 801 Rooftop Bar με αδιανόητη θέα σε όλο το λιμάνι του Πειραιά.

Το 801 Rooftop Bar συνδυάζει ατμόσφαιρα, cocktails, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών και νόστιμο finger food. Όλα αυτά σε μια από τις πιο ωραίες ταράτσες της πόλης που προσφέρει μαγικό ηλιοβασίλεμα στον πειραιωτικό ορίζοντα.

MITSIS N’U PIRAEUS PORT

NuffSaid

Πάμε στο κέντρο και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια όπου άνοιξε το NuffSaid. Μία νέα άφιξη για καφέ και brunch στην πιο hot γειτονιά της Αθήνας την τελευταία χρονιά. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, αφού σε μαγνητίζει από τη μία η λιτή και καθαρή του διακόσμηση και από την άλλη η τεράστια κούπα για logo.

Πριν μιλήσουμε για το brunch να πούμε ότι στο πίσω μέρος υπάρχει μια μικρή και δροσερή αυλή για αυτές τις ζεστές μέρες του μετα-καλοκαιριού. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετά πιάτα με αυγά, όπως η green omelette με σπανάκι, φέτα και side σαλάτας με παντζαρόφυλλα, σπανάκι, ρόκα και dressing βαλσάμικου. Στα γλυκά, must είναι τα pancakes, τα οποία είναι αρκετά καλοφτιαγμένα και με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Το NuffSaid είναι ένα ιδανικό σποτ για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, να δουλέψεις, να κάνεις ένα ραντεβού ή και απλά να καθίσεις μόνος σου και να διαβάσεις το βιβλίο σου.

Feelin Tipsy

Ο πεζόδρομος της Χάρητος αν έχει ένα ορόσημο αυτό είναι το θερινό cinema, στο τέλος του. Αρκετές φορές μετά από μια ταινία ήθελα ένα δροσερό, χαλαρό και ανεπιτήδευτο κρασί και δεν μπορούσα να το απολαύσω τριγύρω. Τώρα όμως ήρθε το Feelin’ Tipsy στη γωνία απέναντι από το θερινό, εκεί που παλιά βρισκόταν το La Esquina και πιο παλιά το ιστορικό City.

Πίσω από το εγχείρημα συναντάμε την οικογένεια Πιτσιλή, γνωστή από τα Rock & Roll, Balthazar, Dopios, μαζί με την παρέα πέντε φίλων που βρίσκεται πίσω από το Poco a poco, το Dot και το Forte. Στην κουζίνα βρίσκουμε τον σεφ Δήμο Μπαλόπουλο, με τα πιάτα να έχουν διεθνή προσανατολισμό με ελληνικές πινελιές σε προϊόντα. Τη λίστα κρασιών, έχει επιμεληθεί ο sommelier Παναγιώτης Στρεμμένος και περιλαμβάνει εκατό περίπου ετικέτες, με 17 από αυτές να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

FEELIN’ TIPSY

Di Lien

Επιστρέφουμε στα Εξάρχεια για άλλη μια φορά και συγκεκριμένα στην οδό Στουρνάρη. Εκεί βρίσκουμε το Di Lien. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του Παύλου Παυλίδη όπου το Δειλιέν έγινε Di Lien και βρίσκεται στον αριθμό 43 της οδού Στουρνάρη.

Άνετη μπάρα, ωραίες μουσικές, κλασικά cocktails αλλά και υπέροχα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα. Το Di Lien έχει και φαγητό σερβίροντας flatbreads, χειροποίητες παπαρδέλες, μοσχαρίσια ταλιάτα σε δύο εκδοχές και μερικές ακόμη επιλογές που θα ταιριάξουν υπέροχα με ό,τι κι αν διαλέξεις να πιεις. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε για το Di Lien είναι ότι οι τιμές του είναι ιδιαίτερα χαμηλές και αξίζει να το επισκεφτείς.

Exit mobile version