iStock
ΜΠΑΡ

Τα νέα (wine) bars της πόλης

Τέσσερα wine και ένα cocktail bar που μόλις άνοιξαν και πρέπει να επισκεφτείς.

Η αλήθεια είναι ότι η νυχτερινή ζωή της πόλης ζει στους ρυθμούς του κρασιού, καθώς τα wine bars ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σε κάθε γειτονιά.

Εμείς επισκεφτήκαμε και σου προτείνουμε τέσσερα νέα wine bars στα Εξάρχεια, τον Νέο Κόσμο, το Κουκάκι και το κέντρο. Bonus ένα γαμάτο cocktail bar στα Εξάρχεια.

Gamay

Το μαγαζί με το περίεργο όνομα που είναι μόνιμα γεμάτο. Το wine bar που η μπάρα του και η ατμόσφαιρά του το κάνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο να μοιάζει με κανονικό bar.

Το Gamay είναι ποικιλία κρασιού και έδωσε το όνομά του σε ένα όμορφο μαγαζί σε κομβικό σημείο στα Εξάρχεια. Θα βρεις περίπου 120 ετικέτες κρασιών με τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα να μοιράζονται στην μέσα, ενώ περίπου 20 από αυτές διατίθενται και σε ποτήρι.

Σκέτο κρασί δύσκολα πάει, οπότε στο Gamay μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα που έχει επιμεληθεί ο σεφ Μίλτος Αρμένης, μετο βιτέλο τονάτο και την pinsa μορταδέλα-φιστίκι να ξεχωρίζουν.

Επτά Μάρτυρες

Ίσως το μαγαζί που έχει ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλο τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να φταίει το γεγονός πως ιδιοκτήτες του είναι τα παιδιά από το Loggia στην Σίφνο ή ότι ανάμεσα τους είναι και ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς. Ίσως πάλι φταίει ο χώρος και το σημείο, ίσως η υπέροχη λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο Αυστραλός Bradley Tomlinson. Ίσως όλα αυτά μαζί.

Όπως και να έχει στους Επτά Μάρτυρες δύσκολα θα βρεις τραπέζι αν πας αργά και ειδικά αν δεν έχεις κλείσει. Επίσης δύσκολα θα διαλέξεις ανάμεσα στις 100 ετικέτες κρασιών από Γαλλία και Ελλάδα. 10 από αυτές μπορείς και να τις πιεις στο ποτήρι. Στην κουζίνα βρίσκουμε τον σεφ Σεραφείμ Αθανασίου με προυπηρεσία σε Tudor Hall και Σεϋχέλλες, ο οποίος φτιάχνει μικρά πιατάκια με μεζέδες και δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις.

Μπορείς και να μην διαλέξεις κανέναν και να έρθουν όλοι σε πολύ καλή τιμή. Για όλα έχουν προνοήσει οι Επτά Μάρτυρες.

ΕΠΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Fysika by Dough

Περνάμε την Συγγρού απέναντι και βρισκόμαστε στο Κουκάκι, όπου δίπλα από την Pizza dough άνοιξε το Fysika by Dough. Ένα wine bar που συνδυάζει φυσικά κρασιά με πίτσες και καλή μουσική.

Το Fysika by Dough είναι το νέο project της ομάδας που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με τα burger Tarantino και το Pizza hood και προσγειώθηκαν στο Κουκάκι με το παράρτημα των Tarantino Burgers και την Pizza Dough.

Στο Fysika by Dough, βρίσκεις επιλεγμένα κρασιά από τον Ελληνικό αμπελώνα, τα οποία ταιριάζουν με τις πίτσες που μπορείς να δοκιμάσεις. Για να μην το αφήσουν πάνω σου, υπάρχει πρόταση σε κάθε περιγραφή και πίτσας και κρασιού. Και κάπως έτσι στο Fysika by Dough ο συνδυασμός πίτσα και κρασί θα γίνει ο αγαπημένος σου.

Panther Bistrot

Το ξενοδοχείο Nyx Esperia Palace ήρθε να ομορφύνει την Σταδίου και τα καταφέρνει με μεγάλη ευκολία. Στο ισόγειό του θα βρεις το Panther Bistrot το οποίο είναι ανοιχτό από το πρωί και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.

Όπως έχουμε πει το κρασί δεν πάει ποτέ μόνο του και γι’ αυτό ο chef Φάνης Μπονιάκος έχει φροντίσει να δημιουργήσει υπέροχα πιάτα που θα συντροφεύσουν το κρασί σου. Όλα αυτά σε έναν πανέμορφο χώρο, ο οποίος έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ εντυπωσιάζει το bar.

PANTHER BISTROT

Ham on Rye

Κλείνουμε την λίστα με ένα καθαρόαιμο cocktail bar το οποίο μετρά λίγους μήνες ζωής και έχει γίνει ήδη ένα από τα αγαπημένα μου.

Ο Μάρκος Πρίφτης, τον οποίο μπορεί να θυμάσαι από το CV Distiller αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό του στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα πάνω στον πεζόδρομο της Κλεισόβης. Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει το όνομα τότε αρκεί να googlάρεις και θα καταλάβεις ότι πρόκειται για βιβλίο του Τσάρλς Μπουκόφσκι, τον οποίο λατρεύει ο Μάρκος, όπως εκείνος λάτρευε τα ποτά και τα cocktails.

Στο Ham on Rye θα πιεις κλασικά cocktails στην μακριά μπάρα που σχεδόν πιάνει όλο το μαγαζί, ενώ σε λίγες μέρες έρχεται και ο νέος κατάλογος cocktail ο οποίος θα κινείται κι αυτός κλασικά. Δίπλα στο cocktail σου θα βρεις ελιές και τουρσί όπως παλιά, ενώ αν θες κάτι περισσότερο μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα τυρί και ένα αλλαντικό ημέρας, το οποίο κόβεται εκείνη την ώρα και έρχεται με μία φέτα ψωμί.

Μην ξεχάσω να σου πω ότι εδώ ήπια ένα από τα καλύτερα Martini που έχω πιει ποτέ και αυτό δεν το λέω συχνά.

Exit mobile version