ΜΠΑΡ

Τα ωραιότερα αθηναϊκά bars με θέα την θάλασσα

Μπορεί να έχεις γυρίσει στην πόλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις υπέροχα ποτά με θέα την θάλασσα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να γράψω αυτό το άρθρο, αφού η αθηναϊκή ριβιέρα έζησε τους τελευταίους δώδεκα μήνες κυριολεκτικά μια μεταμόρφωση. Πολύ ενδιαφέροντα projects ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και μας κάνουν να θέλουμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να ζήσουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα στην αθηναϊκή ακτογραμμή.

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει πως θα αλλάξει η περιοχή όταν ολοκληρωθεί το έργο του Ελληνικού, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι φέτος από την Γλυφάδα μέχρι την Βουλιαγμένη έχουν ανοίξει εστιατόρια, bars και ξενοδοχεία που από την μία έλειπαν από άποψη ποιότητας από την Αττική, από την άλλη όμως μοιάζουν πολλές φορές απρόσιτα για τον μέσο κάτοικο της Αθήνας.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να τα επισκεφτεί και να τα απολαύσει μιας και οι τιμές στα συγκεκριμένα bars είναι σχετικά ανεκτές.

Avra

To Avra τα τελευταία χρόνια μας έχει αποδείξει ότι το luxurious fine drinking μπορεί να είναι προσιτό για όλους.

Από τότε που άνοιξε στο Four Seasons, μας σύστησε την πιο επιβλητική ίσως μπάρα της πόλης, προσφέροντας υψηλής ποιότητας cocktails συνδυασμένα με μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Επικεφαλής της ομάδας των bartenders είναι η Γαλλίδα Manon Kapfer, ενώ ο κατάλογός τους έχει 4 εποχικά cocktails και φέρει το όνομα Original Sustainable Cocktail Menu.

Ζήτα τον νέο κατάλογο, ο οποίος αλλάζει κάθε εποχή και θα ζήσεις στην μπάρα του Avra μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές σου bar εμπειρίες με μοναδική θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Bungalow 7

Πριν από σχεδόν ένα μήνα άνοιξε τις πόρτες του ένα νέο project στη Γλυφάδα, εκεί περίπου όπου βρισκόταν το παλιό Balux. Το όνομά του Bungalow 7.

Μόνο και μόνο η τοποθεσία, αποτελεί εγγύηση για μοναδική θέα και ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα. Η 60s-70s ατμόσφαιρα και η υπέροχη διακόσμηση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το Bungalow 7.

Στην κουζίνα βρίσκουμε τον ικανότατο σεφ Ντίνο Φωτεινάκη που σίγουρα έχεις ακούσει από τη Σπονδή, αλλά και τα Bill & Coo και Beefbar στη Μύκονο. Όμως εδώ, είμαστε για να μιλήσουμε για cocktails και το τιμόνι στον κατάλογο, τη δημιουργία αλλά και την ολική επίβλεψη έχουν ο Δημήτρης Καραπάνος και ο Βασίλης Σγουρομάλλης.

Έχουν δημιουργήσει έναν μοναδικό κατάλογο με cocktails που σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιο πρέπει να πρωτοδιαλέξεις, παίζοντας με τις γεύσεις, οι οποίες είναι καθαρές αλλά και πρωτότυπες.

Manko

Το Manko, βρίσκεται ακριβώς δίπλα, εντός του ξενοδοχείου One&Only Aesthesis και από την μέρα που άνοιξε έχει δημιουργήσει ντόρο. Όχι άδικα μιας και μιλάμε για ένα τροπικό σκηνικό με έμπνευση από το Περού, το οποίο σε συνδυασμό με την μοναδική τοποθεσία σε ταξιδεύει, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

H δημιουργία του cocktail μενού είναι μια συνεργασία του Αλέξανδρου Αγγελή και του Mike Ryan. Χωρίζεται σε 2 βασικούς πυλώνες, με τον πρώτο να αναδεικνύει τις παραδοσιακές αλλά και αυθεντικές συνταγές cocktail από το Peru όπως είναι το Pisco Sour, το Chilcano αλλά και το Chicha Morada.

Ο δεύτερος από την άλλη αποτελείται από cocktails τα οποία περιέχουν περουβιανά αλλά και ελληνικά συστατικά όπως είναι το Amaringo, το Floracuya και το Pino Curativo.

Βασικός σκοπός εδώ είναι οι γεύσεις των cocktails να ταιριάζουν και με την αυθεντική περουβιανή κουζίνα για να δημιουργούν την τέλεια αρμονία και το πετυχαίνουν και με το παραπάνω. Επίσης, στο Manko μπορείς να βρεις ετικέτες Pisco που δύσκολα θα συναντήσει κάποιος σε άλλο bar στην Ελλαδα.

The Lemon Tree & Co

Στις αρχές του καλοκαιριού άνοιξε στην Αθηναική Ριβιέρα, μετά την Αίγυπτο, το The Lemon Tree & Co. Ξεκίνησε από την Αίγυπτο και τώρα το βρίσκεις στην ακτή της Βούλας, ενώ διαθέτει εστιατόριο και beach.

Τα ποτά είναι έμπνευση της ομάδας BART Consulting, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσελεπής και ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και είναι βασισμένα σε κλασικά ποτά με γεύσεις από Ελλάδα και Αίγυπτο.

Ένα παράδειγμα είναι το Kaimaki είναι ένα παραδοσιακό που ενώνει τις γεύσεις της Αιγύπτου με το μαχλέπι και τις δικές μας που είχαμε το παραδοσιακό γλυκό βύσσινο με παγωτό καϊμάκι. Ένα άλλο παράδειγμα είναι Tabbouleh gimlet το οποίο βασίζεται στο παραδοσιακό ταμπουλέ τους.

Ark

Ένα από τα λίγα spots που έχει αντέξει όλες αυτές τις τεράστιες αλλαγές στην αθηναϊκή ριβιέρα είναι το Ark.

Με εντυπωσιακή διακόσμηση που μου θυμίζει τα μεγάλα αρχοντικά της αποικιακής Κούβας, το Ark βρίσκεται ακριβώς πάνω στην θάλασσα, εκεί που σκάει το κύμα και το κοσμοπολίτικο σκηνικό του είναι ιδανικό για να απολαύσεις την κουζίνα του αλλά και την υπέροχη λίστα με τα cocktails του Κυριάκου Στεφάνη.

Αναμφίβολα αξίζει να το επισκεφτείς κάθε ώρα της ημέρας, αν έπρεπε ωστόσο να ξεχωρίσουμε μία θα ήταν την ώρα που ο ήλιος δύει στη θάλασσα, προσφέροντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.