Gabe Souza/Portland Portland Press Herald via Getty Images/Ideal Image
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Τα πιο νόστιμα cocktails με αγγούρι που θα πιεις στην Αθήνα

Κι όμως, το αγγούρι έχει γίνει πρωταγωνιστικό συστατικό στην αθηναϊκή μπαρ σκηνή.

Η αλήθεια είναι ότι όταν πριν από μερικά χρόνια το Hendrick’s έκανε μόδα το αγγούρι στο gin τόνικ, κάπως απορήσαμε. Μόλις το δοκιμάσαμε όμως, συνειδητοποιήσαμε ότι του πήγαινε πολύ. Άλλωστε το διάσημο τζιν έχει αποσταχθεί μαζί με αγγούρι, οπότε του ταιριάζει εκ φύσεως. Τα χρόνια πέρασαν και το αγγούρι όχι μόνο διατήρησε τη θέση του, αλλά την ενίσχυσε κιόλας, βρίσκοντάς το σαν πρωταγωνιστή στα κορυφαία μπαρ της πόλης. Συνήθως συνοδεύει κάποια δημιουργία με gin, παράλληλα με μυρωδικά, μέντα ή και πιπέρι.

The bar in front of the bar


Το μπαρ που συνδυάζει μαεστρικά συνδυάζει την street φιλοσοφία με την speakeasy διασκέδαση, δημιουργεί cocktails που σου μένουν αξέχαστα. Στον τωρινό τους κατάλογο, ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος και η υπόλοιπη ομάδα του μπαρ έχουν δημιουργήσει 10 νέα cocktails τα οποία είναι όλα τα τους μοναδικά.

Ανάμεσά τους βρίσκεται το Rashomon Effect, το οποίο περιγράφει πώς διαφορετικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται με άλλο τρόπο το ίδιο γεγονός. Αυτό το cocktail έχει gin, αγγούρι, σίσο, μέντα, πράσινο μήλο και βασιλικό. Θα μου πεις τι σχέση έχει με το rashomon effect αυτό το cocktail και θα σου απαντήσω, ότι έρχεται μπροστά σου σε χαμηλό ποτήρι, μαζί με ένα κουταλάκι το οποίο περιέχει κάτι σαν σορμπέ.

 


 

Αυτό το μαγικό συστατικό, είτε το δοκιμάσεις ξεχωριστά, είτε το βυθίσεις μέσα στο ποτό σου, θα έχει συνεχώς διαφορετικές γεύσεις να παίζουν με τον ουρανίσκο σου. Αν θες να δοκιμάσεις αυτό αλλά και τα υπόλοιπα υπέροχα cocktails, αυτή την Κυριακή (8/12) το The bar in front of the bar θα έχει ένα street food party με συνταγές που θα συνοδεύουν τα cocktails από τον διάσημο σεφ Παύλο Κυριάκη.

THE BAR IN FRONT OF THE BAR

Line


Το Line Athens, των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου, φέτος σκαρφάλωσε στη θέση νούμερο 6 των World’s 50’s best bars και όλοι είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι αυτό το ταβάνι τους. Στο τεράστιο εργαστήριό τους, ο Γιάννης Βαβαδάκης και ο Μιχαήλ Άγγελος Ζεϊμπέκης, εκτός από τα Why-In’s, δηλαδή τα κρασιά που δεν προέρχονται από σταφύλι αλλά από άλλους καρπούς, πειραματίζονται και εμπλουτίζουν συνεχώς τον κατάλογό των cocktails, φυσικά με τη συμβολή της head bartender Νόρας Κουφού.

Ένας κατάλογος που αλλάζει κάθε 60 μέρες μέσα από μια άκρως δυναμική και δημιουργική διαδικασία, αφού στόχος είναι πάντα να περικλείονται leftovers δικά τους αλλά και της κουζίνας και άξονας είναι η δημιουργία όσο το δυνατόν μικρότερου αποτυπώματος. Ανάμεσά τους βρίσκεται το The Cucumber Martini το οποίο περιλαμβάνει ό,τι έχει μείνει από πρασινάδα στην κουζίνα, αγγούρι, μαύρο πιπέρι, εσπεριδοειδή και φυσικά gin. Είναι ένα cocktail το οποίο συνδυάζει τέλεια τη δροσιά του αγγουριού μαζί με τη σπιρτάδα του μαύρου πιπεριού και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Odori vermuteria di Atene

 


Η πρώτη vermuteria της Αθήνας συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της και μας προσφέρει συνεχώς υπέροχα ιταλικά πιάτα αλλά και μοναδικά cocktails. Σε αυτόν τον νέο κατάλογο, κέντρο έμπνευσης για τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και τον Παναγιώτη Κουτσάγια ήταν ένας πίνακας του Ιερώνυμου Μπος με τίτλο Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων, ο οποίος αποτελείται από τρεις συνθέσεις.


Έτσι και ο κατάλογος χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες με την πρώτη να λέγεται Creation, με cocktails όπως Spritz, Americano αλλά και το δικό τους House Vermouth. Η δεύτερη κατηγορία είναι η Lust, όπου εκτός από το δικό τους διάσημο πια Negroni, ξεχώρισα το Hiero Gimlet, μια παραλλαγή του κλασικού gimlet, με Tanqueray Rangpur gin, μαϊντανό, περγαμόντο, αγγούρι και lime. Είναι δροσιστικό ποτό, για όσους αρέσκονται σε cocktails με έντονα αρώματα και βοτανικότητα με το αγγούρι και τον μαϊντανό να έρχονται σε τέλεια ισορροπία και να χαρίζουν ένα λατρεμένο αποτέλεσμα.

ODORI VERMUTERIA DI ATENE

Taratsa


H Taratsa είναι ίσως το πιο hot μέρος της Αθήνας από τον Σεπτέμβρη που άνοιξε. Είναι γεμάτη τουρίστες που ανακαλύπτουν την πόλη αλλά και ντόπιους που θέλουν να φάνε και να πιουν ποιοτικά με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Μία θέα που σε κάνει να πιστεύεις ότι αν απλώσεις το χέρι σου θα αγγίξεις το μνημείο.

Πίσω από το project βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τσελεπής και ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει cocktails που πηγαίνουν χέρι-χέρι με την κουζίνα και τις ανατολίτικες επιρροές της. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Tabouleh με τη δροσιά και τη μοναδική γεύση του άνηθου και του μαϊντανού να βγαίνουν σε κάθε γουλιά, ενώ το gin Votanikon συνδυάζεται τέλεια με το αγγούρι. Ένα γαστρονομικό cocktail το οποίο πίνεται ευχάριστα και συνδυάζεται τέλεια με φαγητό ή απολαμβάνεται και σκέτο.

Bungalow 7


Το Bungalow 7 μπορεί να άνοιξε το καλοκαίρι και να είναι στο μυαλό μας ένας καλοκαιρινός προορισμός, αλλά είμαι εδώ για να σου πω ότι η υπέροχη ατμόσφαιρά του είναι ιδανική για να διασκεδάσεις και να απολαύσεις τη θέα και την ατμόσφαιρα ακόμα και αυτή την εποχή.

Όπως έχουμε ξαναπεί στην κουζίνα βρίσκουμε τον ικανότατο σεφ Ντίνο Φωτεινάκη που σίγουρα έχεις ακούσει από τη Σπονδή, αλλά και τα Bill & Coo και Beefbar στη Μύκονο ενώ στα cocktails την ολική επίβλεψη έχουν ο Δημήτρης Καραπάνος και ο Βασίλης Σγουρομάλλης. Ανάμεσα στις δημιουργίες τους βρίσκουμε το Sendo με opurist, αγγούρι, άνηθο, πράσινο πιπέρι και μέντα. Ένα δροσιστικό cocktail που αυτή τη φορά δεν έχει βάση το gin αλλά το ελληνικό opurist και μας βγάζει ακόμα περισσότερα ελληνικά αρώματα και επιγεύσεις.

Coterie


Petros Tsirkinidis Photography / Petros Tsirkinidis

Coterie σημαίνει κλίκα και είναι από τις πιο φρέσκιες αφίξεις στην μπαρ σκηνή της πόλης. Βρίσκεται στο Παγκράτι και πίσω από το Coterie βρίσκεται ο Χρήστος Κλουβάτος, ο αδερφός του και μια παρέα φίλων που είχαν έναν κοινό σκοπό. Να δημιουργήσουν κάτι όμορφο, ξεχωριστό, που ό,τι προσφέρει θα είναι άρτια εκτελεσμένο και σερβιρισμένο.


Από το ποτήρι μέχρι τη γαρνιτούρα, όλο το ύφος των cocktails επικεντρώνεται στο bistro bar identity, στην πλούσια γεύση, με έναν minimal χαρακτήρα χωρίς να σου αποσπά την προσοχή η γαρνιτούρα ή άλλες επιτηδευμένες λεπτομέρειες. Ανάμεσα στα ποτά του καταλόγου βρίσκουμε το Southside, με gin, λεμόνι, αγγούρι, λουλούδια και μέντα. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό και θα σε κάνει να το παραγγέλνεις ξανά και ξανά.

Humain

Μερικές φορές ένας κατάλογος cocktails είναι πολλά παραπάνω από ένα χαρτί που παρουσιάζει τις διαθέσιμες signature δημιουργίες. Μερικές φορές εμπλέκει όλες τις αισθήσεις και γίνεται πραγματικά μία μοναδική εμπειρία. Ένας τέτοιος κατάλογος είναι κι αυτός που έχουν φτιάξει ο Δημήτρης Καραπάνος και ο Βασίλης Σγουρομάλλης στο εστιατόριο Humain.

Μόλις κάτσεις σου προσφέρουν ένα σφηνάκι από την non alcohol δημιουργία τους και αφήνουν στο τραπέζι σου μία βάση με 8 κύβους. Μιλήσαμε αναλυτικά για αυτόν σε προηγούμενο άρθρο, αλλά ήθελα να σταθώ σε αυτό το σφηνάκι non alcohol που κάνει το introduction και προσφέρεται και σαν ξεχωριστό ποτό. Ο όγδοος κύβος. Έχει μέντα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά και chives. Όλες οι γεύσεις είναι τόσο δυνατές και τόσο ζωντανές που δεν μπορείς να φανταστείς ότι πρόκειται για έναν non alcohol ποτό.

Exit mobile version