ΓΕΥΣΗ

4 εξοχικές ταβέρνες της Αττικής για κοντινές αποδράσεις

Ζεστοί χώροι με τζάκι και ρουστίκ διακόσμηση που σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές και μαγειρευτά, γίνονται οι ιδανικοί προορισμοί για φαγητό λίγο έξω από την Αθήνα.

Όσο ο καιρός κρυώνει τόσο αυξάνεται η επιθυμία μας να αφήσουμε για λίγο την πόλη. Δε χρειάζεται να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα για να βρεθείς κοντά στη φύση και να απολαύσεις κρεατικά στα κάρβουνα, ζυμωτά ψωμιά και μαγειρευτά φαγητά δίπλα στο τζάκι.

Σκέψου καλοψημένα παϊδάκια, τραγανά τηγανόψωμα, ζεστή φασολάδα, μακαρόνια με κιμά σαν της μαμάς σου, λαχταριστά πεϊνιρλί και πολλά ακόμα κυριακάτικα πιάτα και τσέκαρε τις παρακάτω ταβέρνες για την επόμενη κοντινή εξόρμηση στην Αττική.

Στο Λάζο στην Κερατέα


Αρβανίτικο τηγανόψωμο που ζυμώνεται καθημερινά, παστουρμαδοπιτάκια, κοντοσούβλι, πανσετάκια, παϊδάκια, τηγανιά μανιταριών και φυσικά πατάτες κομμένες στο χέρι, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις στο Λάζο.

Η ταβέρνα συνδυάζει εξαιρετικά παραδοσιακές συνταγές με πιο μοντέρνα πιάτα, διατηρώντας την ταυτότητά της. Η κουζίνα βασίζεται στα τοπικά προϊόντα και ακολουθεί τις εποχές. Πλέον, βρίσκεις το Λάζο ανοιχτό από το μεσημέρι, και τι καλύτερο από το να συνδυάσεις τη βόλτα σου μέχρι εκεί με έναν περίπατο στο Λαύριο;

Στον Κριεκούκη στη Μάνδρα


Την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε χωριό σού δίνει ο Κριεκούκης, που για χάρη του αξίζει να κάνεις μερικά χιλιόμετρα παραπάνω. Πώς αλλιώς θα γευτείς τα επικά παϊδάκια (αρνί, κατσίκι και προβατίνα, όλα παίζουν), την προβατίνα, το συκώτι, το κοντοσούβλι και το τυρόψωμό του;

Ναι, φημίζεται για όλα αυτά, καθώς η ταβέρνα διατηρεί το δικό της κρεοπωλείο, λειτουργώντας κυριολεκτικά από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Στον Ελευθεριάδη στη Δροσιά


Στη Δροσιά βρίσκεις τον ξακουστό για τα πεϊνιρλί του, Ελευθεριάδη. Η ιστορία της οικογένειας ξεκινάει από τον Πόντο, όταν ο Γιάννης και η Ευλαλία Ελευθεριάδη αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω την πατρίδα τους και να αρχίσουν μια νέα ζωή στα προσφυγικά της Δραπετσώνας. Γύρω στα τέλη του ’20 μεταφέρθηκαν βόρεια στο Ρωσσοχώρι, τη σημερινή Δροσιά.

Από το 1928 μέχρι σήμερα, ο Ελευθεριάδης ψήνει το χειροποίητο παραδοσιακό πεϊνιρλί στον ίδιο ξυλόφουρνο που χρησιμοποιούσε ο παππούς Γιάννης. Οι πιστοί θαμώνες δεν επισκέπτονται την ταβέρνα μόνο για το πεϊνιρλί αλλά και για τα κρεατικά που ψήνονται στα κάρβουνα, το σαγανάκι που βγαίνει από τον ξυλόφουρνο και τις χειροποίητες ξιδάτες πιπεριές Φλωρίνης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Credits: Facebook / Αλέξανδρος Γκικόπουλος

Το εστιατόριο στο Καταφύγιο Μπάφι


Καταφύγιο Μπάφι

Σε 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεσαι κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Το Καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα συνδυάζει διαμονή, φαγητό και δραστηριότητες – από πεζοπορία μέχρι ποδήλατο στο βουνό. Αν επιθυμείς να διανυκτερεύσεις, το Καταφύγιο διαθέτει τις υποδομές για να κοιμίσει 62 άτομα και μπορείς να κλείσεις δωμάτιο ή στρώμα.

Αν πάλι, θέλεις να κάνεις απλώς μια μονοήμερη εκδρομή, το εστιατόριο προσφέρει σπιτικό φαγητό, από μία ποικιλία ορεκτικών και μαγειρευτά, όπως φασολάδα, χορτόσουπα, μακαρόνια με κιμά, λουκάνικο, μπριζόλες και φυσικά γλυκά και ζεστά ροφήματα.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΑΦΙ
Exit mobile version