Pete Marovich For The Washington Post via Getty Images
ΓΕΥΣΗ

5 burgers που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό burger, γι’ αυτό φτιάξαμε μία αναθεωρημένη λίστα με όσα πρέπει να δοκιμάσεις – αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Είναι η επιτομή του comfort food και το σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης κουζίνας. Το γνωρίσαμε μέσα από τις πρώτες μεγάλες αλυσίδες fast food που έκαναν την εμφάνισή τους πριν μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα. Τώρα, η Αθήνα ζει τη μεγάλη επιστροφή του: σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας ανοίγουν νέα μαγαζιά με σκοπό να βρουν και να παρουσιάσουν τη συνταγή για το τέλειο burger.

Άλλα τα καταφέρνουν εξαιρετικά, και άλλα όχι και τόσο. Σίγουρα πάντως ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι προτάσεις ανανεώνονται συνεχώς.

Ακολουθεί μία αναθεωρημένη λίστα με 5 burger που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει).

Το “Birdman Smash” του Ekiben


Katherine Wittaker

Έξι υλικά κάνουν τη διαφορά: κρέας από grass fed και ενίοτε συνταξιοδοτημένες αγελάδες με blend που βασίζεται σε μία nose to tail διαχείριση της πρώτης ύλης, δύο φέτες american cheese, χειροποίητη tonkatsu ketchup, μαρούλι και κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε ειδικό μαντολίνο και potato rolls που αγκαλιάζουν ιδανικά όλα τα παραπάνω. Στο Birdman Smash μπαίνουν δύο burgers και η καυτή μαντεμένια πλάκα κάνει το θαύμα της για να δημιουργηθεί το τέλειο cheeseburger.` Το βρίσκεις αποκλειστικά στο Ekiben, τον νέο χώρο που έχει δημιουργήσει ο Άρης Βεζενές, όπου μπορείς να κάνεις κράτηση για φαγητό, μία στάση για takeaway ή να παραγγείλεις.

Photo: © Katherine Whittaker

Το “Single Cheeseburger” του Guerilla Chef Burgers


Στο Guerilla Chef Burgers το burger ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας. / Andreas Papakonstantinou/Tourette Photography

Απλότητα είναι η λέξη που χαρακτηρίζει όλη τη φιλοσοφία στο burger και το μαγαζί του Fahd Αλέξανδρου Hassan Kassem. Το Guerilla Chef Burgers άνοιξε τις πόρτες του στο «κάτω» κομμάτι των Εξαρχείων και σερβίρει απλώς cheeseburger. Single και double cheeseburger, δηλαδή μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας, american cheese, αφράτο μπριός, κέτσαπ και μαγιονέζα είναι τα συστατικά που χρειάζονται για να δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα. Δε θα βρεις πατάτες, θα πιεις μόνο ένα αναψυκτικό και δύο διαφορετικές μπύρες.

GUERILLA CHEF BURGERS

Photo: © Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Το «Βοδινό Μπέργκερ» του Gastone


Μπορείς να πεις και εμμονή το burger του Gastone. Δεν είναι smash, σε αντίθεση με τις τάσεις της εποχής. Αντιθέτως, είναι old school στο μέγεθος και κάπως αυτό θυμίζει περασμένα μεγαλεία. Η βάση του είναι το αποκλειστικά το φρέσκο, ποιοτικό, ελληνικό κρέας και τα συστατικά του ντομάτα, μαρούλι, πίκλες και thousand islands μαγιονέζα. Μπορείς να το «ενισχύσεις» μπέικον μαύρου χοίρου ή / και ρακλέτ.

Το «μοσχαρίσιο burger» του It


Το It έχει συνδέσει το όνομά του με το φρέσκο και νόστιμο φαγητό και τις αγνές πρώτες ύλες. Αυτή είναι και η βάση για το μοσχαρίσιο burger με γραβιέρα και καραμελωμένα κρεμμύδια, που συνοδεύεται με πατάτες Κύπρου – σήμα κατατεθέν του εστιατορίου εδώ και χρόνια.

Το “Bacon Mushroom Melt” του Talking Breads


Διπλό cheddar, μανιτάρια, bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, σπιτική σος και 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι -αρκετά πληθωρικό- κλείνονται σε χειροποίητα ψωμάκι brioche που ζυμώνονται και φουρνίζονται καθημερινά στο αγαπημένο street food των Εξαρχείων.

Photo Credit: alexandracharmpalifoodphotos

Exit mobile version