iStock
ΓΕΥΣΗ

5 γλυκά που ταιριάζουν ιδανικά στο πασχαλινό τραπέζι

Τα φρέσκα φρούτα, οι αέρινες κρέμες και οι τραγανές υφές είναι στοιχεία που αναζητούμε στα γλυκά που θα επιλέξουμε για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Το τσουρέκι είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού και μετά ακολουθούν τα κλασικά γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκο, προφιτερόλ και μιλφέιγ. Κι ενώ όλοι αγαπούν τις διαχρονικές αξίες, υπάρχει πάντα χώρος για το καινούργιο. Τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κάνουν αυτό το έξτρα μίλι και προτείνουν ιδιαίτερες δημιουργίες, που ολοκληρώνουν ιδανικά το γιορτινό γεύμα.

Το ζητούμενο όταν επιλέγουμε επιδόρπιο για να κλείσει ένα γεύμα που περιλαμβάνει αρκετό κρέας και γενικά πιο λιπαρά πιάτα, είναι να έχει πιο ελαφριά σύνθεση. Τα φρέσκα φρούτα, οι αέρινες κρέμες και οι τραγανές υφές είναι στοιχεία που αναζητούμε στα γλυκά που θα επιλέξουμε για το πασχαλινό τραπέζι. Φυσικά, μην ξεχνάς τον επιδόρπιο οίνο, όπως ένα Vinsanto, που πλαισιώνει με τη σειρά του το food and wine pairing.

Πάβλοβα στο Κορνέ

Το ανοιχτό εργαστήριο σού δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις όλη τη δράση μέχρι να φτάσει το γλυκό στο χέρι σου. Βασική φιλοσοφία του σύγχρονου αυτού εργαστηρίου είναι να προσφέρει το κάθε γλυκό στην καλύτερη εκδοχή του. Έτσι, για την πάβλοβα, οι μαρέγκες γεμίζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Να είσαι σίγουρος ότι όλοι θα εκτιμήσουν αυτό το τόσο αέρινο γλυκό.

Lemon Pie στο Durée du Goût

Το ζαχαροπλαστείο που έχει ως σημείο αναφοράς το Παρίσι και τη γαλλική ζαχαροπλαστική, έχει να προτείνει μια σειρά από φίνα και ελαφριά γλυκά, ιδανικά για να ολοκληρωθεί ένα γεύμα. Μια lemon pie αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να κλείσει ένα τραπέζι που περιλαμβάνει αρκετές πληθωρικές γεύσεις και κυρίως κρέας.

Τούρτα choux με κρέμα και φράουλα στο Pastry Family

Γλυκό στολίδι είναι η τούρτα choux με κρέμα και φράουλα που φτιάχνει εδώ και χρόνια το Pastry Family, ένα ζαχαροπλαστείο που έχει μείνει αλώβητο στον χρόνο. Φαντάσου μία ελαφριά βάση, άγλυκη κρέμα, φρέσκες φράουλες και τραγανό αμύγδαλο, όλα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

PASTRY FAMILY

Flan στο Ourse

Το Ourse δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς όλες οι δημιουργίες φέρουν την υπογραφή του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη. Αν αναζητάς το γλυκό που θα κλείσει ιδανικά το πασχαλινό τραπέζι και θα σερβιριστεί μαζί με τον απογευματινό καφέ, τότε η Flan αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

Τούρτα αμυγδάλου στον Μπόζα

Είναι η πρωταγωνίστρια του ζαχαροπλαστείου που λειτουργεί από το 1967 στην Κυψέλη και φτιάχνεται ακόμα με αληθινή κρέμα πατισερί και σαντιγί με πολλά λιπαρά. Σκέψου ένα φίνο, λεπτοκομμένο παντεσπάνι που ραντίζεται με κονιάκ και ελληνικά αμύγδαλα που καβουρδίζονται κι έχουν ένα τσακ βούτυρο για τη γεύση να ολοκληρώνουν αυτό το θεϊκό γλυκό. Εξίσου καλοφτιαγμένη και νόστιμη είναι η σοκολατίνα.

ΜΠΟΖΑΣ