@σουit_byBabisZidilis
ΓΕΥΣΗ

6 αγαπημένα γλυκά αθηναϊκών ζαχαροπλαστείων

«Πειραγμένα» Paris-Brest, choux που γεμίζονται à la minute, πληθωρικά προφιτερόλ και σιροπιαστά μπαίνουν στη λίστα με τα γλυκά που αγαπάμε σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Τα γλυκά είναι μία μικρή πολυτέλεια που οφείλουμε να προσφέρουμε – με μέτρο – στον εαυτό μας. Είτε πρόκειται για το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας είτε για ένα φίνο επιδόρπιο μετά το φαγητό, τα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία προσφέρουν επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας και για κάθε γούστο.

Η Αθήνα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα κλασικά της μαγαζιά, που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο, αλλά δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητά τους, καθώς επίσης και για μοντέρνα, boutique ζαχαροπλαστεία που «πειράζουν» παλιές συνταγές ή δημιουργούν τις δικές τους αυθεντικές προτάσεις. Ό,τι όρεξη κι αν έχεις, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει γλυκά για όλους.

Τα choux του Sweet Nolan


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τα λαχταριστά  choux του Sweet Nolan φτιάχνονται σε δύο εκδοχές και γεμίζονται à la minute. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πραλίνα φουντουκιού και αμυγδάλου με ναμελάκα σοκολάτας γάλακτος και καραμελωμένα φουντούκια και σε κρέμα πατισερί αρωματισμένη με χαμομήλι, με νουγκατίν αμύγδαλο.

Το rose cheesecake της Madame Fraise


Μια ωδή στο cheesecake αφού παντρεύει το ψημένο νεοϋορκέζικο και το ευρωπαϊκό, με το άρωμα τριαντάφυλλου να αφήνει διακριτικά τις ντελικάτες νότες του. Sable αμυγδάλου, mousse τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο, συνθέτουν το rose cheesecake της Madame Fraise, το οποίο μπορείς να παραγγείλεις εύκολα και γρήγορα με ένα κλικ.

Το Paris – Aegina του Ourse


Πρόκειται για ένα από τα «κλασικά» γλυκά του ζαχαροπλαστείου αφού βγαίνει από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του. Σύνθετο και εκλεπτυσμένο το Paris-Brest είναι ένα γλυκό που ακόμα και έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα από τότε που δημιουργήθηκε, παραμένει κλασσικό αλλά και τόσο μοντέρνο.

Στην εκδοχή του Ourse, στο Paris-Aegina, χρησιμοποιείται πραλίνα φιστικιού Αιγίνης για τη γέμιση του choux και για να γίνει ακόμα πιο έντονη η εμπειρία, ganache και crumble φιστικιού. Το βρίσκεις σε ατομικό και οικογενειακό μέγεθος (κατόπιν παραγγελίας).

Η πάστα passion fruit στο σουit


 

Κρέμα passion fruit με κομμάτια ανανά, καραμέλα γάλακτος, crémeux bitter σοκολάτας και μπισκότο κακάο συνθέτουν έναν εξωτικό συνδυασμό. Η πάστα passion fruit, που δημιούργησε ο Μπάμπης Ζιντίλης στο ζαχαροπλαστείο του, ανήκει πλέον στις αγαπημένες μας επιλογές και σίγουρα μία από τις πρώτες επιλογές στα γλυκά που θα κάνουμε δώρο στα καλέσματα για φαγητό.

Το προφιτερόλ του Πελίτ


Κάτω από την πλατεία Αμερικής, το ζαχαροπλαστείο Πελίτ προσφέρει αυθεντικά πολίτικα γλυκά, καθώς ο ιδιοκτήτης του έχει μεταφέρει σε αυτό το μαγαζί όλες τις γευστικές μνήμες από την πατρίδα του. Το μαστιχωτό τσουρέκι, τα κίφελ, η βασιλόπιτα που βγαίνει όλο τον χρόνο καθώς συνοδεύει ιδανικά το τσάι, αποτελούν σήμα κατατεθέν του Πελίτ.

Ειδική μνεία στο πληθωρικό προφιτερόλ με τον κλασικό συνδυασμό σοκολάτας – κρέμας αλλά και με σουδάκια γεμιστά με σοκολάτα για τους απανταχού γλυκατζήδες.

Τα σεκέρ παρέ του Rio


Αν αγαπάς τα σιροπιαστά γλυκίσματα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Rio. Το πολίτικο ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου στέκει στο ίδιο σημείο από το 1981, όταν το άνοιξε ο Απόστολος Αποστολίδης, ο οποίος ήρθε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα τη δεκαετία του ’70.

Οι πελάτες του το επισκέπτονται καθημερινά για κουρού, μπριός ψωμάκια, μπατόν σαλέ και τσουρέκι – λιχουδιές απαραίτητες για την ιεροτελεστία του τσαγιού. Το ζαχαροπλαστείο φημίζεται όμως για τα σιρόπιαστα του, όπως οι μπαμπάδες και τα σεκέρ παρέ. Τα τελευταία, στολίζονται με φιστίκι και αποτελούν το ιδανικό κέρασμα για τον καφέ – όπως παλιά.

Exit mobile version